Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 13 июня 2014, 15:27
935
1

Сергей КОВАЛЕЦ: «Все зависит только от нас»

Главный тренер молодежной сборной Украины подвел итоги последних результатов команды

| Обновлено 13 июня 2014, 15:27
935
1
Сергей КОВАЛЕЦ: «Все зависит только от нас»

Молодіжна збірна команда України провела три матчі відбору ЧЄ-2015, в яких здобула сім очок, зігравши спочатку внічию з командою Хорватії, а потім обігравши  команди Ліхтенштейну та Латвії. По закінченню серії матчів, головний тренер молодіжної збірної Сергій Ковалець підвів підсумки та поділився своїми враженнями з прес-службою ФФУ.

− Вийшов гарний футбольний марафон, протягом 21-го дня у нас був такий собі учбово-ігровий збір. Треба віддати належне гравцям, вони витримали, як і фізично, так і психологічно. Це дуже важливо у світлі тих подій, що зараз відбуваються в країні і того, що сезон в Україні давно закінчився. Проте гравці продемонстрували високий рівень професіоналізму, за що ми їм дякуємо. Також я хотів би відзначити та подякувати Федерації футболу України, у цілому, та особливо медичному комітету та адміністративному відділу за організацію цього збору та проведення матчів. Все було зроблене для здобуття позитивного результату.

− Якщо згадувати перший матч, Україна-Хорватія, що Ви можете сказати про той матч?
− То був насправді дуже гарний матч, особливо в плані організації гри нашої команди. Ми хотіли виграти, і у нас були можливості. У нас не виходив останній пас, у нас було чимало ударів по воротам. Якщо говорити відверто, то клас гравців збірної Хорватії трохи вищий за наших гравців, адже більшість гравців мають ігрову практику в своїх клубах. Проте в бажанні виграти наші хлопці точно не поступались, тож результат вийшов по грі. Важливо те, що ми не програли одному із головних конкурентів на виїзді, і надалі все залежить від нас, треба демонструвати свою гру та здобувати необхідний результат.

− Наступна гра − це гра проти Ліхтенштейну...
− Ми говорили наголошуємо на тому, що ми намагаємось всім гравцям, які викликані на збір дати можливість зіграти. Ми, тренерський штаб, розуміли, що гра з Ліхтенштейном в чомусь буде навіть важчою за гру з Хорватією, бо на команду, в якій грають 7 гравців національної збірної, футболістів зайвий раз не треба налаштовувати. Коли всі пишуть про слабкість суперника, це може занадто розслабити. Проте ті гравці, які вийшли на матч, гарно проявили себе та заслужено виграли.

− Останній матч, нарешті домашній, Україна-Латвія. Які ваші враження від міста Черкаси та від гри загалом?
− Ми ще раз хочемо подякувати вболівальникам за підтримку, навіть гравці відзначили, що такої підтримки вони не відчували навіть в своїх клубах, де вони грають. Там були надзвичайні емоції, адже в Черкасах увесь стадіон вболівав за команду. Що стосується самої гри, то у нас було чимало моментів і забити можна було раніше, але все робиться на краще. Головне, що футболісти самі до кінця вірили, що можуть забити, і реалізували це, проявивши свій характер.

− Це вперше такий довгий збір, під час якого було аж три офіційних матчі?
− Так, це новий досвід для нас, нашого тренерського штабу. Коли всі у відпустках, у наших  футболістів збірників підготовка була у самому розпалі. Хотів би відзначити, до речі, що футболісти навіть після тренувань продовжували працювати індивідуально.

− Наступні матчі будуть тільки в вересні, виходить три місяці паузи. Як будете заповнювати цю перерву?
− Так, це насправді дуже велика перерва. Що стосується наших планів, то у нас заплановані два селекційних збори - у липні та серпні. Я сподіваюсь, що Федерація футболу України та клуби підуть нам назустріч. Я впевнений, що це дозволить краще підготуватись до важливих вересневих матчів.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 5
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»
Футбол | 27 марта 2024, 17:23 9
Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»

Голкипер сборной Украины прокомментировал победу над командой Исландии

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lua-Lua
теперь самое главное обыграть швейцарцев и все будет ок! Верим в Вас ребята!