Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 июня 2014, 12:00
4027
3

Мирон МАРКЕВИЧ: «Усиливать нужно все позиции, кроме атаки»

Главный тренер «Днепра» поделился ожиданиями от следующего сезона

| Обновлено 06 июня 2014, 12:00
4027
3
Мирон МАРКЕВИЧ: «Усиливать нужно все позиции, кроме атаки»

Українській футбольній Прем’єр-лізі цього літа, схоже, уникнути скорочення не вдасться. Набрати традиційних 16 клубів в еліту — рівнозначно диву. 

Кримські «Севастополь» і «Таврія» через окупацію Росією півострова нині переживають дуже складні фінансові часи. Але навіть якщо відкинути матеріальну скруту, малоймовірно, що місцеві самопроголошені чиновники дозволять їм виступати в українському чемпіонаті. З першої ліги право підвищитися в класі заслужили донецький «Олімпік» й «Олександрія». З табору останньої є інформація, що клуб і цього сезону, як і торік, відмовиться від еліти. Причина банальна: власники «Олександрії» не мають достатнього фінансування. 

Отож в Україні розгорілася дискусія — скільки клубів має грати в Прем’єр-лізі. Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін переконаний, що в новому сезоні у вищому дивізіоні має бути 12 команд. «Завжди керуюся правилом, згідно з яким, з будь-якої непростої ситуації бажано виходити, стаючи сильнішим. Уроком минулого чемпіонату, по-моєму, має стати скорочення Прем’єр-ліги до 12 клубів, — каже Сергій Анатолійович. — Турнір точно стане сильнішим і привабливішим, якщо дюжина клубів, по суті, зіграє в чотири кола. Спочатку — у два кола кожен з кожним, потім — іще двічі між собою в першій і другій шестірках. У підсумку матимемо не 30, як досі, а 32 матчі за сезон, і при цьому провідні клуби — «Шахтар», «Дніпро», «Металіст», «Динамо» — зустрічатимуться один з одним удвічі частіше», — цитує С. Палкіна «Спорт-Экспресс в Украине».  

Контури майбутнього чемпіонату стане відомо 12 червня. На цей день Федерація футболу України запланувала зустріч з президентами клубів Прем’єр-ліги, повідомив віце-президент ФФУ Анатолій Попов. На зустрічі обговорюватимуть формат змагань наступного сезону й розглядатимуть варіанти календаря.

Про непросту ситуа­цію в нашому футболі «Газета» розпитала новопризначеного наставника дніпропетровського «Дніпра» Мирона Маркевича.          

— Мироне Богдановичу, як вийти із ситуа­ції, коли для Прем’єр-ліги не вистачає команд?
— Якщо бракує, не потрібно нічого вигадувати. Треба розробляти регламент, якщо буде 12 команд, то проводити турнір у три кола. Слід обміркувати це питання. Але штучно роздувати Прем’єр-лігу не потрібно. Якщо клуб не хоче грати в еліті чи не має на це грошей, то не варто й починати. 

— Набрати 16 учасників у Прем’єр-лігу було проблематично ще торік. Можливо, варто було скоротити елітний дивізіон іще перед минулим сезоном?
— Звісно, треба було швидше це робити. Тепер потрібно зрозуміти, чи хтось із першої ліги хоче підвищуватися в класі. Торік, нагадаю, ніхто не забажав. Окрім того, нині, не забувайте, необхідно враховувати ситуацію на Донбасі, де є п’ять команд, — це також проблема. Де вони гратимуть, якщо АТО затягнеться?

— Як за таких умов Ви можете планувати підготовку команди до сезону?
— Ми готуємося до Ліги чемпіонів. У нас 29 липня перша гра, до неї і тренуємося. Думаю, інші команди, які гратимуть в єврокубках, теж готуються до своїх матчів. А як інакше, коли є незрозуміла ситуація з українським чемпіонатом? 

— Після підписання контракту з «Дніп­ром» з’явилась інформація, що Ви попросили в керівництва придбати кількох футболістів. Маєте конкретні кандидатури чи триває пошук?
— «Дніпро» має селекційний відділ, який аналізує інформацію, а потім мені надасть кандидатури. Попросив, щоб цей процес не затягували. Скажімо, Мазух пропустить три матчі чемпіонату, на його місце потрібно когось шукати. Загалом є проблеми, які треба вирішувати. Звернувся до селекційного відділу з проханням постаратися, щоб на другий збір ми їхали з гравцями, які будуть у нашій команді.

— І які позиції необхідно підсилювати?
— Підсилювати потрібно кожну позицію, за винятком, мабуть, нападу. А так, захисники й передня лінія потребують підсилення. У нас є тільки два опорні хави — Ротань і Канкава. Вони добре грають у відборі, ще треба когось на випадок травми чи перебору карток. Потрібно також шукати крайніх хавів і плеймейкера, бо Джуліано то хоче грати, то не хоче.

— З Коноплянкою вирішено питання, він залишається в «Дніпрі»?
— Спілкувався з ним, судячи з цієї розмови, Коноплянка має залишитись. Але, побачимо, що буде пізніше. 

— Яке завдання поставлено перед Вами на сезон?
— Ніхто категорично не ставив завдання, але воно й так зрозуміле. Команда гратиме в Лізі чемпіонів, минулого сезону посіла друге місце в чемпіонаті. Безперечно, потрібно на обох фронтах виступити вдало, на внутрішній арені — бодай не гірше, ніж попереднього сезону. 

— Перед початком підготовки до сезону матимете час на відпочинок чи вже з головою занурилися в роботу?
— Маю намір тільки на п’ять днів поїхати на «Ролан Гаррос», подивлюся півфінали та фінали. А потім одразу вирушу в Дніпропетровськ.

Розмовляв Гліб Ваколюк, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стали известны оценки Довбика и Цыганкова за исторический матч с Барселоной
Футбол | 04 мая 2024, 22:25 4
Стали известны оценки Довбика и Цыганкова за исторический матч с Барселоной

«Жирона» обыграла «сине-гранатовых» 4:2 и впервые в истории вышла в Лигу чемпионов!

ВИДЕО. Украинский вратарь забил сумасшедший гол через все поле
Футбол | 05 мая 2024, 07:01 4
ВИДЕО. Украинский вратарь забил сумасшедший гол через все поле

Максим Воронов отличился первым голом за «Атлетико Паранаэнсе»

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igor_bzs
Коломойский слишком долго и упорно подползал к Лиге Чемпионов , что бы этот эпическмй момент прошёл пшиком . А у Маркевича , кстати , уже есть опыт подготовки команды к штурму высот Лиги Чемпионов
vipkent
у нас в конце сезона защитники бегали в нападении а нападники были в защиты от матча к матчу..
думаю найдет кем заменить..
но если учесть что у Днепра другие задачи сейчаз то конечно мазуху надо замену..
vipkent
кроме мазуха нет игроков вообще.... молодежь на три матча можно было бы поставить...