Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3117
2

Президент Екстра-ліги запропонував проект формату ЧУ-14/15

Схема розіграшу наступного чемпіонату

Президент Екстра-ліги запропонував проект формату ЧУ-14/15

Ключовий момент – це певна кількість ігор, які має зіграти команда  у сезоні. Кожен клуб має зіграти за сезон близько 30 ігор, бо тоді є ігровий тонус, системність процесу, тощо.

У  наступному чемпіонаті було б добре щоб зіграло 12 клубів (6-7 тих, що є зараз + 5-6 команд з першої ліги).

Перший етап

12 команд розбиваються на дві зони – по 6 у кожній. У кожній зоні грають у два кола за системою роз’їзного календаря (одна гра на своєму майданчику, одна гра на майданчику суперника). Отже, тут кожна команда зіграє по 10 матчів.

Другий етап

Дві перші четвірки з обох зон формують вісімку. Ця вісімка грає у два кола за системою роз’їзного календаря. Квартет команд, що посіли останні та передостанні місця на першому етапі формують четвірку, яка також грає у два кола за системою роз’їзного календаря. Тож сильніші команди на другому етапі вже матимуть 24 зіграних матчі, а слабкіші – 16.

Етап плей-офф

Вважаю, що чемпіонат завжди має завершуватися матчами на вибування, адже така модель в наших реаліях дозволяє тримати ажіотаж до самого завершення чемпіонату.

Команди, що посіли на другому етапі місця з 1-го по 4-те зіграють за системою плей-офф у півфіналі до трьох перемог. Команди, що посіли на другому етапі місця з 5-го по 8-ме також зіграють за системою плей-офф у півфіналі до трьох перемог. Команди, що склали слабкішу четвірку на другому етапі зіграють за системою плей-офф у півфіналі до двох перемог. Для кожного плей-офф можна буде придумати якомога кращу з маркетингової точки зору назву, наприклад Великий кубок, Малий кубок, тощо.

Певно, що постійно грати один з одним набридає, але тільки в іграх можна зростати як у спортивному, так і в організаційному плані. Зрозуміло, що при такому форматі є багато речей, які треба переглянути – фінансові внески, оплата арбітражу, професійність ліги. Є клуби, які не готові тримати людей на контрактах і можливо варто розглянути варіант напівпрофесійної ліги, коли мінімальна кількість людей має бути з контрактами, а решта з ним чи без нього. Звичайно, що при даному варіанти потрібно визначитись хто повинен відповідати за проведення чемпіонату.

За такого формату команди першої і другої четвірок зіграють по 30-34 матчі, а команди третьої четвірки – 20-22 матчі. Поряд з цим, всі ці речі безперечно потрібно обговорювати з клубами і вже після цього, отримавши їх бачення, визначатись остаточно.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
krotenok
Надеюсь что расмотрят положительно.
krotenok
А че на этом сайте нет новости про его отставку.
Позавчера на брифинге в Доме футбола Степан Мельничук заявил, что написал заявление о собственной отставке, которое уже в пятницу рассмотрят президенты клубов.