Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Автоспорт
|
1841
0

Главная ошибка Гран При Монако

Макс Подзигун - о ключевой ошибке в Монако

Один епізод з Ніко Росбергом в кваліфікації Гран-прі Монако не лише вплинув на здобуття поул-позішн, а й знову розпалив інтригу в сезоні з небаченою силою. Про цей ключовий момент розповідає Макс Подзігун.
 
Моя особиста думка, ця помилка, яка сталася в кваліфікації, яка призвела до жовтих прапорів, до зіпсованого швидкого кола Хемілтона, вона виникла спочатку як помилка. На першому секторі Ніко їхав гірше ніж на свої першій спробі. Він розумів, що на другому секторі, який якраз розпочинався на гальмуванні перед поворотом Мірабо, якщо він там не відіграється, не зможе проїхати його краще, то це коло зіпсоване, а Льюїс, навпаки має шанс виграти у нього кваліфікацію. Кваліфікація в Монако, в цій гонці ми побачил — це 80 відсотків успіху.
 
Він помиляється на першому секторі, проходить його гірше; на другому починає гальмувати на 10 метрів пізніше, це показала потім телеметрія. 10 метрів — це забагато. Це дуже оптимістично і за таких умов відіграти час майже неможливо. Всі знають, щоб швидко пройти поворот, треба раніше загальмувати і швидше вийти з нього, ніж навпаки. Тут Ніко ризикнув, хотів зробити щось інше, почав гальмувати пізніше, і розуміє, що він тут не відіграє, і у цей момент, я думаю, що він усвідомлює, єдиний шанс залишитися зараз на поулі — це продовжити помилку далі. Повтори, які були чисельні он-борд, зовнішні камери, у порівнянні з тим, як він попереднє коло проїхав, показували, що у нього була зовсім інша траєкторія, він дуже нервово починає крутити кермо, він далі доїжджає, починає гальмувати, починає заїжджати і далі вирулює-вирулює і заїжджає у ту кишеньку безпеки, після якої з'являються жовті прапори. По суті він помилившись, дав собі шанс, виграти кваліфікацію, він зрозумів, якщо я зараз щось не зроблю, поул у Льюїса, значить і перемога в гонці у Льюїса, значить і далі продовжиться серія 5 перемог поспіль і це мій єдиний шанс.
 
Я не вірю, що Ніко планував цю помилку, але коли він зрозумів, що в нього є шанс так виграти кваліфікацію, він на це пішов.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.