Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная Украины
| Обновлено 30 мая 2014, 15:15
3459
0

Николай ПАСАЖИН: «Не хватило опыта ответственных матчей»

Тренер сборной Украины поделился впечатлениями об отборе к Евро-2015

| Обновлено 30 мая 2014, 15:15
3459
0
Николай ПАСАЖИН: «Не хватило опыта ответственных матчей»
fvu.in.ua

Як ми вже повідомляли, чоловіча національна збірна країни посіла третє місце у відборі до Євро- 2015 у групі D і не змогла виконати завдання виходу у фінальну частину. На деякі питання відповів тренер збірної країни Микола ПАСАЖІН.

- Якщо говорити в цілому про відбірковий турнір, то ігри в Чехії та Іспанії пройшли на досить високому організаційному рівні. На жаль, ми не змогли виграти перший поєдинок у збірної Іспанії, хоча для цього у нас були всі шанси. Так, у всіх трьох програних нами сетах ми поступилися лише з мінімальним рахунком, а в першій партії взагалі постійно вели з різницею в кілька м'ячів, але, на жаль, хлопцям трохи не вистачило удачі.

- А в матчі з господарями туру – чехами, шанси були?
- Звичайно, були. Програвши в перших двох партіях ми виграли в третій, однак знову поступилися в наступному сеті з мінімальною різницею 23:25. Якби в цих іграх з іспанцями і чехами ми б взяли очки, то все б у підсумку могло скластися інакше.

- З норвежцями все вдалося?
- Так, зі збірною Норвегії хлопці в основному зіграли так, як ми з ними домовлялися. Справедливості заради все ж треба зазначити, що норвежці за рівнем майстерності явно поступаються першим двом командам в нашій групі.

- В Іспанії наша збірна розпочала з перемоги над чеськими волейболістами, і з'явилася надія на загальний успіх. Чого ж не вистачило?
- Швидше за все, досвіду проведення таких відповідальних матчів, який є у тих же збірних Чехії та Іспанії. Крім того, по черзі травмувалися два наших ліберо - Денис Фомін і Філіп Гармаш, що, звичайно ж, позначилося на грі команди. Водночас особливо хочу відзначити нашого діагонального Олександра Стаценко, який став найрезультативнішим гравцем з усіх відбіркових груп, набравши 159 очок в шести матчах. Це ще раз підкреслює, що в Україні завжди були і зараз є волейболісти високого рівня.

- Що ж, на ваш погляд, крім удачі, треба ще збірної України для того, щоб пробиватися у фінальні турніри крупних міжнародних турнірів, адже нас там вже давно не було?
- Це дуже велика й окрема тема, про яку в двох словах не скажеш. Тут мають бути задіяні фахівці, починаючи від Федерації волейболу України і закінчуючи дитячими тренерами. Тільки спільними зусиллями ми зможемо підняти рівень волейболу в нашій країні і домогтися того, щоб наша головна команда успішно виступала на найпрестижніших змаганнях і турнірах. Хотілося б вірити в те, що вже найближчий Конгрес Федерації волейболу України, який відбудеться в найближчу суботу, зробить серйозний крок вперед в цьому напрямку.

Прес-служба ФВУ за матеріалами СК «Сумихімпром»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.