Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 31 мая 2014, 07:31
1967
1

СИМАК: «Министерство вводит общественность в заблуждение»

Глава «УкрСпортАрены» обвиняет министерство в оперировании неправдивыми данными о концерне

| Обновлено 31 мая 2014, 07:31
1967
1
СИМАК: «Министерство вводит общественность в заблуждение»

Керівник ДК «Укрспортарени» Сергій Сімак виступив з офіційною заявою:

«Міністерство молоді та спорту України продовжує оперувати неправдивими даними та вводити в оману громадськість. Інформація, опублікована на сайті Мінмолодьспорту 28.05.2014 щодо причин ліквідації Державного концерну «Спортивні арени України», не відповідає дійсності та ще зараз засвідчила про поверховість роботи нового керівництва Мінмолодьспорту.

1.У заяві Міністерства йдеться про фінансування ДК «Спортивні арени України» за рахунок державних коштів. Насправді: покриття витрат здійснювалось за рахунок внесків учасників (НСК «Олімпійський» та ДП «Палац спорту») та власних коштів Концерну, що надходили від господарської діяльності.

2.У 2014 ДК «Укрспортарени» згідно фінансового плану на 2014 рік із змінами, заплановано витрати у розмірі 1,88 млн. грн., в тому числі планується сплатити до бюджету податків і зборів 672,5 тис. грн., покриття яких здійснюватиметься за рахунок внесків учасників. У заяві подано – 2 млн. 265,3 тис. грн.

3.Щодо міфів про величезні, невиправдані витрати на утримання Концерну: утримання Концерну за рахунок внесків учасників у 2013-2014 році складують 3,4 млн. грн., а корисний ефект від діяльності Концерну дорівнює 6 млн. грн. (перераховані податки та збори до бюджету, заощаджені кошти підприємств на реалізації Концерном єдиної маркетингової, рекламної, кадрової політики та залучення Концерном заходів).

4.Щодо збитковості підприємств: так, на негативний фінансовий результат діяльності НСК «Олімпійський» впливає значна частина амортизаційних відрахувань (більш ніж 30 млн. грн.), а також борги перед підрядними організаціями, що залишилися після реконструкції перед Євро-2012 у наслідок недофінансування програми державою.

5.Щодо збитковості ДП «Арена Львів», то підприємство діє на базі потужностей зданої І-ї черги будівництва стадіону, що становить 45% від загальної кошторисної вартості об'єкту. ІІ-га черга не введена в експлуатацію. Це не дає можливості надавати додаткові послуги, зокрема робота ресторанного комплексу. Проте виникають обов'язкові витрати щодо утримання всього об’єкту. Ситуацію погіршує невигідне територіальне розташування об’єкту, а також відсутність футбольного клубу.

6.Заявлений збиток ДП «Палац спорту» – 1,802 млн. грн., обумовлений високим рівнем амортизаційних відрахувань, а також втратою замовників через підготовку до капітального ремонту підприємства до Євробаскету 2015 року, та, як наслідок, повної зупинки діяльності в цілому.

7.Заява Міністерства про те, що ДК «Укрспортарени» в жодному разі не є фінансовим інструментом перерахування державних коштів від більш успішних до збиткових підприємств, також не відповідає дійсності. Саме завдяки Концерну, а саме через Правління Концерну, і було вирішено питання надання ДП «Арена Львів» позики за рахунок ДП «Палац спорту». Так, за зверненням керівника ДП «Палац спорту» на засіданні правління Концерну (до складу якого входять генеральний директор Концерну, його заступники, а також керівники усіх підприємств-учасників Концерну) 05.12.2013 було прийнято рішення про надання фінансової допомоги ДП «Арена Львів». Це дозволило не допустити отримання ДП «Арена Львів» збитків у розмірі 173,8 млн. грн.

8.Міністерство постійно забуває, що втручання в господарську діяльність підприємств, що належать до сфери його управління, заборонено законодавством. Тому, у відсутність Концерну, будь-які перерахування коштів від більш успішних до збиткових підприємств не зможуть бути реалізовані в рамках правового поля.

9.Насамкінець, необхідно зазначити, що ані Концерн, ані його підприємства-учасники не фінансуються з державного бюджету, окрім ДП «Арена Львів», яке у 2013 році отримало кошти фінансової підтримки на оплату лише комунальних послуг.

Виходячи з вищеперерахованого, можна зробити певні висновки. Проте, якщо для керівництва Міністерства це не є аргументами, ми включаємось у процедуру ліквідації Концерну.

Також повідомляємо, що керівництвом ДК «Спортивні арени України» було прийнято рішення та вже почався процес створення громадської організації «Спортивні арени України». В рамках новоствореної організації ми будемо продовжувати всі проекти, що були започатковані в Концерні: захист Київського велотреку, захист стадіону «Старт», створення мультифункціональних безкоштовних дитячих майданчиків, активна підтримках дворового футболу, підтримка соціальних проектів тощо. Також ми будемо пильно слідкувати за долею наших арен: НСК «Олімпійський», ДП «Арена Львів» та ДП «Палац спорту».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
t2_romario
Правильно Булатов! Гнать вас нужно, пооткармливали задницы на сладких местах, а теперь расплакались!