Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Плавание
| Обновлено 16 мая 2014, 18:46
749
0

Уникальное спортивное событие – заплыв на 50 км «non-stop»

Мероприятие проходит в Полтаве

| Обновлено 16 мая 2014, 18:46
749
0

Полтава, 16 травня 2014 р. У Полтаві розпочався унікальний естафетний заплив на 50 кілометрів. Протягом 12 з половиною годин близько 400 учасників, серед яких молоді спортсмени, ветерани плавання, спортсмени-інваліди та учасники олімпійських ігор передаватимуть один одному естафету у 25-метровому басейні «Дельфін».

Заплив розпочався сьогодні о 6:30 ранку зі старту майстра спорту України Євгена Дубницького. Він передав естафету молодим спортсменам – учням дитячо-юнацької спортивної школи №3 з плавання.

Станом на 12:00 участь у естафеті взяли понад 200 спортсменів  - спортсмени-інваліди, ветерани плавання та учні спортивної школи. Разом вони вже подолали 19 км 200 метрів. Заплив-естафета триватиме до 19:00, очікуються запливи учасників олімпійських ігор Світлани Копчикової та Івана Михайло.

Унікальна спортивна подія приурочена до 50-річчя дитячо-юнацької спортивної школи №3 з плавання, на базі якої знаходиться єдиний в Полтаві відкритий 25-метровий басейн.

За півсторічну історію ДЮСШ №3 з плавання випустила чимало багаторазових чемпіонів СРСР та України: учасників олімпійських ігор 1968 року та майстрів спорту з плавання міжнародного класу Лідію Гребець та Євгена Михайлова; учасницю Олімпійських ігор у Лондоні, рекордсменку та майстра спорту України, члена збірної команди України з плавання Марію Лівер; призерку юнацького чемпіонату світу Марію Яценко; переможницю чемпіонату світу та Європи серед юнаків, рекордсменку України, майстра спорту міжнародного класу Вікторію Солнцеву.

Та головною гордістю ДЮСШ №3 залишається Світлана Копчикова. Ця спортсменка – найбільш титулована з усіх вихованців спортивного закладу. Вона - учасниця Олімпійських Ігор в Сеулі, чемпіонка Європи, переможниця Всесвітньої універсіади, чемпіонка та рекордсменка СРСР та України. За свою спортивну кар’єру (1983-1980 рр.) С.Копчикова завоювала 160 медалей та нагород, була 30-ти разовою чемпіонкою СРСР та встановила 33 рекорди України.

Дитячо-юнацька спортивна школа №3 з плавання  із басейном «Дельфін», який розташований на її базі, була побудована  у 1964 році. Зараз в школі навчається близько 600 дітей в 29 групах початкової підготовки, 18 груп початкової базової  підготовки та групах спортивного вдосконалення. В школі працюють  11 тренерів, четверо з яких – майстри спорту СРСР з плавання, а директор школи, Віктор Міць, та тренер Василь Яценко мають звання суддів міжнародної категорії.

За словами голови відокремленого осередку Федерації плавання України у Полтавській області та директора школи Віктора Міця, головне завдання школи – виховати здорову націю. «Басейн «Дельфін» - єдиний відкритий плавальний заклад в регіоні, який працює більш ніж 10 місяців на рік – і влітку, і взимку, - сказав В.Міць. – Наше завдання – прищепити любов до спорту та навчити дітей плавати.  Адже це – життєво необхідна навичка. Тим паче, що Україні потрібне здорове та спортивне покоління».

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.