Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
813
0

Сергей ЯЩЕНКО: «Заре еще рано в Европу»

Экс-тренер донецкого «Металлурга» - о клубах, которые могут пробиться в еврокубки

Сергей ЯЩЕНКО: «Заре еще рано в Европу»
— Про «Чорноморець» нема чого вести мову — лише щось надзвичайне може завадити одеситам потрапити в Лігу Європи. Щодо останньої путівки, за яку в заключному турі вестимуть боротьбу три команди — донецький «Металург», «Зоря» і «Ворскла», то в усіх цих колективів дуже сильні суперники в останньому турі. Та все ж віддаю перевагу донеччанам, які наразі мають найбільший очковий доробок серед прямих конкурентів і останнім часом демонструють стабільну й упевнену гру.
 
Звичайно, не можна забути, що «Металург» два сезони поспіль не найкращим чином виступав на міжнародній арені. Із одного боку, отримали негативний досвід, з іншого — це свідчення того, що мета ставиться, але для її досягнення ще не настав час, не сформувався той колектив, який здатний виконувати такі завдання. Водночас, донецький клуб можна похвалити за бажання, яке він демонст­рує з року в рік, бо хоче неодмінно брати участь у єврокубкових баталіях і зарекомендувати там себе якнайкраще. Це вже засвідчує амбіції та перс­пективи команди.
 
Якщо поглянути на підбір виконавців і організацію гри донеччан, то, в принципі, ці компоненти останніми роками суттєво не змінилися. Особливо це стосується гри, яка залишилася майже на тому ж рівні. Усе залежатиме від мотивації футболістів і від жереба, який суперник їм дістанеться й на якій стадії. Якщо «металурги» все ж потрап­лять у Європу, цікаво буде подивитися, на що вони нині спроможні.
 
Чи готова «Зоря» до єврокубків? Якщо аналізувати виступи луганців у чемпіонаті України, то команда Юрія Вернидуба демонструє великі перепади: інколи вони показують якісний і змістовний футбол, який подобається глядачам, а подеколи — дуже слабкий рівень, далекий від європейського. Думаю, «Зорі» ще рано на міжнародну арену. Луганській команді треба посилювати склад і ще більше вдосконалювати гру.
 
Майже такий рівень, як у «Зорі», демонструє й «Ворскла». Будемо казати, що це майже однакові за ігровими якостями та підбором виконавців команди. Полтавцям також бракує стабільності у виступах: у одному матчі можуть відібрати очки у вищого за класом суперника, а в іншому поступитися на рівному місці. Якщо підопічні Василя Сачка хочуть спокійно почуватися в змаганнях такого калібру, як Ліга Європи, то обов’язково треба посилювати конкуренцію за місце у складі та показувати стабільнішу гру.
 
Наостанок зазначу: хочеться вірити, що будь-хто, котрий проб’ється в «зону Ліги Європи», повинен віддати всі сили, щоби гідно представити нашу країну на європейській арені. До того ж, важливо не повторити помилок попередніх років, і з усією серйозністю поставитися до всіх, без винятку, опонентів, навіть маловідомих. Сподіваюся, жодної недооцінки суперників представники нашого чемпіонату не допустять, а лише покращать як клубний, так і національний рейтинг.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 16
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей
Футбол | 18 апреля 2024, 17:31 159
Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей

Команда Пушича умудрилась пропустить при преимуществе по количеству игроков, но вовремя спохватилась

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.