Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 13 мая 2014, 22:49
2114
0

Мирослав СТУПАР: «С Бойко не приходится скучать»

Экс-арбитр ФИФА оценил арбитраж 29-го тура чемпионата Украины

| Обновлено 13 мая 2014, 22:49
2114
0
Мирослав СТУПАР: «С Бойко не приходится скучать»
«Волинь» — «Севастополь». Питань до Олександра Дерда немає. Були дрібні моменти, які не впливали на хід гри.
 
«Зоря» — «Шахтар». Заслуговує уваги один момент: призначення 11-метрового й вилучення голкіпера Микити Шевченка. Можливо, Євген Арановський був не зовсім упевнений, що відбулося у цьому епізоді, я так думаю, йому підказав додатковий асистент Анатолій Абдула, що Шевченко все-таки зачепив ліву ногу Тейшейри. Але це фол і від цього нікуди не дінешся, при цьому бразилець мав реальну нагоду забити. Хоча, за великим рахунком, контакт воротаря з півзахисником був мінімальний. Водночас, хотів би наголосити, що не вважаю за потрібне в таких ситуаціях призначати пенальті й вилучати винуватця, який автоматично пропускає наступну гру. Призначення 11-метрового — вже суворе покарання, якщо обмежитися жовтою карткою, на мій погляд, це було би справедливо й відповідало духу гри. Одне діло грати в рівних складах, інше — в нерівних. Можливо, у цій зустрічі була би інша інтрига. Переконаний, це — неадекватні покарання, адже якщо такий епізод трапляється до штрафного, то має місце вилучення й звичайний стандарт.
 
«Говерла» — «Чорноморець». За порожніх трибун не було азарту, температури гри. Коли кричать уболівальники, арбітр перебуває у цьому котлі, відчуває ауру матчу. Це додаткова мотивація, щоби добре працювати. В’ячеслав Грозний казав, що мав місце міліметровий офсайд, коли забивав Олексій Антонов. Але зазначу, що офсайд не може бути міліметровим, він або є, або його немає. У даному випадку асистент вирішив, що положення поза грою не було, й мав слушність. Так що арбітри на чолі із Сергієм Березкою впоралися з грою.
 
«Металург» Д — «Металург» Зп. Жодних питань до Сергія Даньковського не було. На початку він правильно призначив 11-мет­ровий, який запоріжці успішно не використали. Голи цій команді даються дуже непросто.
 
«Іллічівець» — «Динамо». Анатолій Жабченко справедливо усунув із гри Євгена Макаренка за фол проти Владислава Кулача, який мав реальну нагоду відзначитися. За друге рішення щодо призначення 11-метрового, коли у штрафному збили Джермейна Ленса, арбітрів також варто похвалити. Жабченко не зразу після фолу дав свисток, він витримав паузу, подивився, чим завершиться епізод, і вже потім указав на «позначку». Усе правильно, Ленс не використав момент, а порушення було, й відповідне рішення рефері теж було.
 
«Карпати» — «Металіст». Ще до туру, коли побачив серед призначених арбітрів Сергія Бойка, подумав, що нудьгувати не доведеться. Інші матчі судді відпрацювали на хорошому рівні, тож ні до кого, крім Бойка, немає особливих претензій. На превеликий жаль, він не розуміє футболу, ще й такого рівня, як прем’єр-ліга, судить неначе аматорів або дітей. Хтось упав — значить, штрафний або 11-метровий, не зважає на звичайну боротьбу. Із трьох пенальті лише один безсумнівний, коли Володимир Костевич грубо зіграв проти Хав’єра. А де попередження у цьому епізоді?
 
Повернемося до двох поперед­ніх пенальті. У першому моменті Ярослав Мартинюк вискочив із-за спини Сергія Пшеничних і сам напоровся на захисника «Металіста», зі сторони якого не було ніякого руху, щоби сфолити. «Чистий» ігровий момент. При цьому Пшеничних ще й попередження отримав. За що? Якби Бойко пропустив цей момент, я сказав би, що це — Англія. Якби в англійській прем’єр-лізі давали такі 11-метрові, то обструкція арбіт­ра була би довгою й нескінченною. Щодо іншого моменту з пенальті, то Андрій Гітченко після того, як головою вибив м’яч після кутового, пішов догравати момент, спіткнувся й зачепив Папу Гуйє по п’ятках, після чого обидва опинилися на газоні. При цьому жодних умисних дій з боку захисника «Карпат» не було. Але Бойко після паузи дає 11-метровий. Ще був момент на 68-й хвилині, коли мала місце звичайна боротьба плече в плече Олександра Гладкого та Пшеничних, але Бойко дає фол. Дуже слабеньке суддівство арбіт­ра, якого лобіюють. Як такий суддя може представляти країну на міжнародній арені? Як ковтати пігулку тим нашим арбітрам, які на голову сильніші за Бойка? Це — кричуща несправедливість.
 
«Ворскла» — «Дніпро». Юрій Мосейчук упорався з грою, і справедливо вилучив Руслана Ротаня.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.