Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 02 мая 2014, 22:14
1129
0

Роман КОЛТОК: У плей-офф немає фаворитів, у всіх рівні шанси

Голкіпер «Урагану» Роман КОЛТОК про завершення регулярного чемпіонату та майбутній плей-офф

| Обновлено 02 мая 2014, 22:14
1129
0
Роман КОЛТОК: У плей-офф немає фаворитів, у всіх рівні шанси

Напередодні останнього матчу регулярного чемпіонату Екстра-ліги 26-річний голкіпер «Урагану» Роман Колток розповів про останні матчі івано-франківської команди та поділився своїми думками щодо вирішальних поєдинків стадії плей-офф.

- Зазвичай голкіпери вражають порожні ворота суперників наприкінці матчів. У виїзному матчі з «Єнакієвцем» тобі пощастило забити на 15-й хвилині – за комір своєму візаві Мельнику. Розкажи більше про цей гол і загалом про гру у Донецьку.
- Грати з «Єнакієвцем» ніколи нелегко, тим паче на виїзді. Це команда, яка очолює турнірну таблицю і пройшла дистанцію практично без поразок, тож матч у Донецьку видався непростим, але, Слава Богу, склався на нашу користь. А щодо мого гола, то коли м'яч опинився у руках, хотілося максимально швидко ввести його у гру. Як раз в той момент голкіпер «Єнакієвця» страхував свою команду і вийшов з воріт, я це побачив і спробував пробити. Вийшло… Однак емоції були тільки після матчу, адже в той момент радіти було ще надто швидко.

- Далі був «Фінал восьми» Кубку України у Черкасах і чергова поразка від «Енергії» у чвертьфіналі. Чому «Урагану» не вдається пройти львів'ян, які в підсумку вчетверте вибороли цей трофей?
- Як на мене, і на думку тих, хто були присутні в залі – ми продемонстрували кращу гру. Але, можливо, на стороні «Енергії» того дня було більше фарту. Але гра – грою, а результат, як відомо, залишається. Виходить, що «Енергія» не так незручний, як не фартовий для «Урагану» суперник в матчах за Кубок України. Звичайно, прикро програвати вже вчетверте, але це футбол…

- У фінальному матчі «залізничник» Дмитро Клочко вивів свою команду вперед на 35-й хвилині і побіг святкувати гол на трибуни, на кілька секунд присівши до «ураганівців». За таке «оригінальне» святкування він побачив перед собою другу жовту картку. Як гадаєш, це справедливе рішення арбітрів? Чи все ж дух гри та радісні емоції – на першому місці?
- Те, що він присів біля нас – дуже здивувало, адже неподалік розташувався фан-сектор «Локомотиву», але Клочко чомусь прибіг саме до нас. Тому, думаю, що жовту картку він отримав цілком заслужено. Бігти на трибуни, піддавшись імпульсу – це, як мінімум, неправильно. Але це його право так «святкувати» свої голи.

- Вдруге поспіль володаря Кубка України визначила серія післяматчевих пенальті. З десяти шестиметрових зуміли реалізувати тільки три. Це заслуга воротарів чи нефарт? За кого вболівав у фіналі?
- Звичайно, коли воротар відбиває м'яч – це, безсумнівно, його заслуга. У фіналі Кубку я вболівав за «Енергію», я львів'янин, тому, звичайно, ця команда мені симпатизувала більше.

- Вже за тиждень стартує серія плей-офф чемпіонату, де суперником «Урагану» у півфіналі стане харківський «Локомотив». Тут може датися взнаки перевага власного майданчика. Це важливий фактор?
- У Харкові специфічне покриття майданчика – тарафлекс. Здається, він єдиний такий в Україні. Грати на ньому непросто, тому звичайно, що це відіграє свою роль. До того ж, матчі на виїзді не зрівняються з домашніми поєдинками. На своїй рідній арені та за підтримки власних вболівальників «Ураган» грає краще. Тож, звичайно, це є вагомими факторами, але ми в будь-якому випадку гратимемо на перемогу, тож, сподіваюся, вони нам не завадять її здобути. Але на даний момент нам треба обіграти «Спортлідер+» і вже потім готуватися до матчів з «Локомотивом».

- Минулого сезону, незважаючи на поразку за шестиметровими у «золотому» матчі, ти став героєм фінальної серії з «Локо». Двічі завдяки твоїм сейвам «Ураган» перемагав по пенальті. Які очікування від цьогорічної півфінальної серії? Чи є бажання взяти реванш у харків'ян?
- В першу чергу, єдине бажання – перемагати і здобути «золото». Ми – дві сильні та рівні за грою команди, які будуть змагатися за вихід до фіналу, а як буде далі – покаже час.

- У твоїй колекції футзальних нагород є Кубок і Суперкубок України, «бронза» та «срібло» національного чемпіонату. Не вистачає тільки «золота». Напевне, це наразі твоя головна мрія? Чи є ще й інші?
- Головна мрія, звісно, чемпіонство «Урагану» та золоті медалі, тому всі думки і сподівання тільки навколо них. Всі інші бажання відходять на задній план. Попереду вирішальні матчі плей-офф, тому ми докладатимемо максимум зусиль, що ця мрія стала реальністю. Сподіваюся, що з Божою допомогою нам це вдасться здійснити.

- Хто з чотирьох команд, на твою думку, є фаворитом у боротьбі за чемпіонство?
- Регулярний чемпіонат – це регулярний чемпіонат, він визначив четвірку команд, які змагатимуться у плей-офф, але аж ніяк не переможця. Кожна команда з четвірки має однакові шанси та свій стиль гри, з яким і йтимуть до перемоги. Всі суперники рівні, хороші, і кожен заслуговує, щоб підняти над головою трофей. Тому виділити фаворитів не можу.

- Традиційно наприкінці розмови – твої побажання усім вболівальникам «Урагану»…
- Для кожного футболіста підтримка на трибунах завжди дуже важлива і приємна. Бувають матчі, коли гра не складається, але, коли відчуваєш, що тебе підтримує зал, це «підганяє» і додає сил. Тому в житті «Урагану» фан-сектор відіграє велику роль, тож хочу сказати їм велике дякую, що вони з нами. Звісно, сподіваюся, що і надалі так палко підтримуватимуть нас. Гарних їм матчів, перемог і всього найкращого!

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.