Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 апреля 2014, 14:36
1715
0

Иван ШАРИЙ: «Днепр сам виноват»

Футбольный специалист подвел итоги минувшего тура чемпионата Украины

| Обновлено 29 апреля 2014, 14:36
1715
0
Иван ШАРИЙ: «Днепр сам виноват»

- Іване Григоровичу, «Дніпро» програв у Харкові. Чи можна вітати «Шахтар» із захистом титулу?
- Знаєте, це футбол, всяке може трапитися. Тим не менше, «Шахтар» має в рази легший графік заключних поєдинків - «Іліччівець», «Зоря» і «Волинь». Є прекрасний шанс, щоб захистити титул. Ну а «Дніпро» поступився «Чорноморцеві», програв «Металісту». Самі винні...

- В останніх п'яти матчах «Металіст» здобув чотири перемоги. Чому команда так не грала на старті весняної частини сезону?
- І президент клубу кудись зник, і окремі гравці полишили команду, головний тренер пішов. У матчі з «Говерлою» ще й арбітри втрутилися, відібравши у «Металіста» перемогу. Ці фактори підкосили команду, вдарили по психології. Зараз, як бачимо, все налагодилося. Грають хлопці, як і при Маркевичі. Навіть не помітно, що Мирон Богданович подав у відставку.

- Щодо «Дніпра»... Хоча б путівку в Лігу чемпіонів команда Рамоса зможе втримати в руках?
- Важко сказати. Їм ще в Полтаву до «Ворскли» їхати, а також приймати непередбачувані «Карпати», донецький «Металург». Тож боротьба триває. Можуть десь розслабитися, а можуть і в психологічному трансі опинитися після двох болючих поразок...

- Маємо у 27 турі першу поразку Сергія Реброва. Чи виникло у вас дежавю, що в Донецьку грає команда Блохіна?
- Я вже казав і повторю знову: динамівські легіонери не віддаються на всі сто. Ні тобі флангових атак, ні продуктивного підключення захисників попереду. Куди поділася фірмова флангова гра «Динамо»? З ностальгією пригадую часи, коли грали Косовський, Лужний. У них очі горіли, як в бика, який пре на червоне полотнище! А зараз що? Викладаються відсотків на 60. Практично кожна подача - за ворота або в руки голкіперу.

Якого тренера потребує «Динамо»? Знаєте, якщо нема виконавців, якщо вони не виконують вимог тренера - то навіть якщо сюди прийде Моурінью, вони так гратимуть далі. Дивишся: прізвища футболістів наче відомі, грають за національні збірні, а на полі - лебідь, рак і щука. І динамівського почерку немає. Колись, бувало, навіть не потрібно було дивитися, яка команда в якій формі грає - «Динамо» впізнавав з першого погляду. Зрештою, Реброву можна дати шанс. А в команду запросити футболістів, для яких честь клубу щось та й означає.

- Сенсаційні аутсайдери - «Металург» З і «Таврія» - попили крові у «Карпат» і «Ворскли». Які висновки напрошуються?
- Недооцінка! «Ворсклі» вона може коштувати путівки в єврокубки. Львів'яни і полтавці, очевидно, забули, що в аутсайдерів також є гордість і самоповага. Вони билися за честь, от і результат прийшов. У «Карпат» я знову помітив традиційний нефарт в атаці - промахи, поперечки. От забийте зо три м'ячі, а тоді й розслабитися можна...

- «Волинь» зазнала п'ятої поразки поспіль. Чи пов'язуєте такий провал команди із перебуванням Кварцяного в лазареті?
- Так, проблеми зі здоров'ям у Кварцяного відіграли тут свою роль. Коли він біля бровки - гравці змобілізовані. Тепер же грають упівсили. Якщо б Кварцяний всипав їм перцю - одразу б побігли. Це ще раз доводить, що Віталій Володимирович має рацію, тримаючи підопічних у «єжових рукавицях».

Олег Бабій, Футбол 24

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Арсенал – Челси. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 23 апреля 2024, 06:01 0
Арсенал – Челси. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок в АПЛ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 24
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.