Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
1811
0

Олександр КОСЕНКО: Воротарі відчули, як ловити Кубок України

Головний тренер львівської «Енергії» Олександр КОСЕНКО про перемогу в Кубку України з футзалу

Олександр КОСЕНКО: Воротарі відчули, як ловити Кубок України

Під керівництвом відомого і титулованого у минулому футзаліста Олександра Косенка львівська «Енергія» уже другий рік поспіль і вчетверте у своїй історії виграла Кубок України. У Черкасах, де і відбувався «Фінал восьми», львівська команда спочатку обіграла івано-франківський «Ураган» – 3:1, згодом кременчуцький «Лукас» – 6:3, а у фіналі лише у серії післяматчевих пенальті схилила шальки терезів на свій бік у грі з харківським «Локомотивом» (основний час завершився з рахунком 2:2). Враженнями від пережитого у Черкасах поділився Олександр Косенко.

- Від перемоги завжди позитивні враження, – починає розмову Олександр Косенко. – Додати тут нічого. Особливо тоді, коли все пережив і усе завершилося. Особливо хвилювався за хлопців у серії пенальті. Самі розумієте, що пройти такий шлях і програти в лотереї… Це було б дуже образливо. Дуже хотів, аби ми виграли Кубок, і радий, що нам вдалося це зробити.

- Першочерговим завдання для «Енергії» у Черкасах було обіграти принципового суперника івано-франківський «Ураган».
- За результатом нам вдалося це зробити. Ми планували зіграти від оборони. Навіть у кубових матчах командам складно здивувати одна одну. Усі усіх уже давно вивчили. Головне завдання було не пропустити гол. «Ураган» – команда, яка не любить оборонятися, а більше любить атакувати. Натомість в обороні у команді можна знайти слабкі місця. Якраз і це хотіли використати. Ставка на оборону дала свій результат.

- Чи були думки, що кременчуцький «Лукас» може створити «Енергії» проблеми?
- Ще на передматчевій установці сказав хлопцям, що наш головний суперник – це і є ми. В тому плані, якщо ми десь недоналаштуємось і недооцінимо суперника можемо мати проблеми. Хто б що не казав, але за рівнем майстерності «Енергія» – команда Екстра-ліги, і це трішки інший рівень, аніж команда з першого дивізіону. Попри це, кубкові матчі тим і відрізняються, що порядок і дисципліна може побити клас. Слава Богу, що наші гравці добре налаштувалися і пройшли до фіналу. Проблем у нас не виникло.

- Попри це, команда провально зіграла кінцівку матчу.
- Згоден. Хоч і по цьому питанню були розмови з футболістами, однак це не та проблема, на якій треба акцентувати увагу.

- У третьому матчі «Енергії» явно забракло фізичних сил, аби на рівні провести обидва тайми матчу з харківським «Локомотивом».
- Почнемо з того, що у «Локомотива» більше гравців за кількістю. По-друге, вони молодші, аніж наші гравці, і по-третє, в суперника було більше часу на відновлення до фінального матчу. Коли команди грають за три дні три матчі, то у них кожна година і кожна хвилина має своє значення. Люди, які не займалися спортом, такі фрази можуть сприймати скептично, однак повірте, що це дійсно так.

- З Ваших слів зрозуміло, що таку гру «Енергії» у другому таймі можна було передбачити.
- Так. Ми і планували заздалегідь зіграти від оборони, оскільки «Локомотив» важко грає в позиційній атаці. Вищезгадані фактори також заставили нас зіграти так, як зіграли. У тому матчі красота футзалу відходила на другий план. Важливий був лише підсумковий результат.

- Чи була строга установка у другому таймі дотягнути матч до серії пенальті?
- Ні. Про це ми навіть не спілкувалися. Те, що наприкінці гри ми випустили п’ятого польового гравця, було зумовлено тим, аби просто потримати м’яч. Хлопці вже були «наїлися» настільки, що вирішили потримати м’яч і просто «вбити» час. Уже розуміли, що буде серія пенальті, а там, як то кажуть, уже як «піде карта»…

- Погодьтеся, що за «Енергію» у цьому матчі зіграв гравець «Локомотива» Дмитро Клочко, який заробив просто безглузду другу жовту картку і залишив свою команду в меншості.
- Це емоції, які в таких іграх є безконтрольними. Усі розуміли, хто заб’є гол наприкінці матчу, той матиме величезну перевагу. Маю на увазі те, яка б з команд забивала наприкінці матчу фактично становилася володарем Кубка України. Коли матч завершився, однозначно можна говорити, що гравець підвів команду, проте повірте, що він це зробив не навмисно. Це усе емоції.

- Чи міг арбітр, на Вашу думку, не показувати другу жовтку картку Дмитрові Клочку?
- Арбітри знають, що за таке святкування голу потрібно показувати жовту картку. Якби судді на це заплющили очі, можливо, потрапили під якісь штрафні санкції. Ми б звернули на це увагу після гри. Арбітри діяли в рамках закону. Утім, є і інша сторона медалі. Сам грав на професійному рівні і знаю що таке забити гол на останніх хвилинах матчу. Можливо, по-футбольному арбітри могли поступити по-іншому.

- Це вилучення суттєво допомогло «Енергії» зрівняти рахунок.
- Якби його не було, ми б одразу пішли б з п’ятим польовим. Думаю, при грі 5 на 4 шанси у нас були б також. Звісно, коли грали 5 на 3 нам було легше.

- У серії післяматчевих пенальті дещо незвичним було бачити у воротах Андрія Пітулю.
- Це заслуга Володимира Кардаша. Він сказав, що на перших два удари треба поставити у ворота Андрія. Мав таке передчуття. Пробили нам два удари, і я глянув на Володю. Він сказав, хай Андрій стоїть далі. Що було далі, думаю, уже знаєте (сміється).

У нашій перемозі однозначно велика заслуга наших воротарів. Вони на 150 відсотків виконали свою роботу. Дякую Кардашу, який порадив зробити заміну воротарів. Знаю, що таке відчуття у футзалі. І коли воно в людини є, це нормально. Після гри я Володі і Андрію сказав «дякую». Думаю, вони були раді, що у Кардаша була така «чуйка». А у перемозі в Ккубку є заслуга усіх без винятку гравців нашої команди. 

- Як зарядить ця перемога команду на ігри у чемпіонаті України?
- Ми завжди віримо в свої сили. Останнім часом ми не програємо. Так, можливо, не завжди виграємо, проте важливим є безпрограшна серія. Перемога у кубку повинна додати сил команді. Усі чудово розуміють, що одне з головних завдань на сезон команда уже виконала.

- Як буде готуватися до ігор плей-офф з «Єнакієвцем»?
- В звичному режимі. У середу команда приступає до тренувань.

- Що скажете про майбутнього суперника у плей-офф? Які сильні та слабкі сторони є в «Єнакієвця»?
- Нікого не здивую, якщо скажу, що «Єнакієвець» – хороша команда з кваліфікованими легіонерами. Однозначно буде важко, однак будемо виходити на майданчик і грати до кінця. Сильні та слабкі сторони команди афішувати не хотів би. Думаю, це уже внутрішньокомандна справа. Більше про них з гравцями поговоримо безпосередньо перед самим іграми.

Вголос

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 10
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 22
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.