Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 апреля 2014, 09:03
5402
9

Годин спасает ничью для запорожского Металлурга

«Карпаты» дважды лидировали по ходу матча, но упустили победу

| Обновлено 28 апреля 2014, 09:03
5402
9
Годин спасает ничью для запорожского Металлурга

У складах обох суперників порівняно з минулим туром відбулися певні кадрові зміни. У «Карпат» ротація торкнулася оборони і замість Пашаєва та Гітченка на поле вийшли Мірошниченко та Гітченко, який, до речі, вперше одягнув капітанську пов’язку. В «Металурзі» Олег Таран після тривалої програшної зміни зробив ще більше перестановок. Замість Боровика місце у воротах зайняв досвідчений Старцев, провернулися в основу Опанасенко та екс-нападник «Карпат» Платон.

Господарі поля з перших хвилин заволоділи ініціативою і вже у дебюті гри виконали багато кутових ударів. І після одного зі стандартів міг відзначитись Бартуловіч, «підкрутивши» м’яч у ближній кут, але Старцев встиг зреагувати на удар і врятував «Металург» від швидкого голу. Далі боротьба за м’яч в основному точилася на підступах до обох воріт і до небезпечних моментів справа не доходила. З одного боку надійно діяли захисники, а з іншого боку бракувало точності завершальним передачам атакувальним гравцям.

Пожвавлення на трибунах викликав стандарт запоріжців. Після подачі Гавриша Підківка невдало відбив м’яч після удару Рудики, а Сахневич з декількох метрів не зумів скористатися таким «подарунком». Заключні хвилини тайму «Карпати» провели в масованих атаках. Знову «зелено-білі» виконали декілька кутових ударів, але знову без результативно. Мав нагоду забити гол у «роздягальню» міг Мартинюк, але з вигідної позиції пробив над поперечиною воріт. І все ж зусилля «Карпат» матеріалізувались у гол. Зеньов здійснив вилазку правим краєм, зробив націлену передачу на Бартуловіча і після удару хорвату м’яч влетів під поперечину. Це був, до речі, 500-й пропущений у чемпіонатах гол «Металурга» на полях суперників.

Другий тайм активніше вже розпочали гості, виконали два кутових, але захисні редути «Карпат» проходити не вдавалося. І все ж, чергова атака «Металурга» завершилась голом. Юсов зумів пробити повз Підківку, який несподівано залишив штрафний майданчик, і проби у незахищені ворота – 1:1. Так запоріжці на радість своїм вболівальникам присутніх на стадіоні «Україна» у Львові «розмочили» свою безгольову у прем’єр-лізі серію, яка тривала 565 (!) хвилин.

Тепер вже знову «Карпати» активізувались і загрози біля воріт  Старцева не забарились. Якщо удар головою Гладкого прийшовся у поперечину запорізьких воріт,  то після чергового кутового удару з правого флангу Зеньов у подібній ситуації зумів влучити у ціль. Підопічні  Олександра Севідова вдруге у матчі вийшли вперед. Естонський нападник згодом міг оформити і дубль, але воротар розгадав задум Зеньова і «намертво» взяв м’яч.

Гравці «Металурга» при першій нагоді небезпечно контратакували і чудовий шанс знову зрівняти рахунок втратив Сахневич, на удар якого з близької відстані встиг ногами (!) відреагувати Підківка. Пожвавлення на трибунах викликали і вихід на поле досвідчених гравців, які майже місця не виходили на поле – Годіна і Льопи. І саме Годіну вдалося засвітити  своє прізвище на табло: м’яч після штрафного удару влетів у ближній кут воріт. Так «металурги» вперше з 2010 року забили «Карпатам» два голи за гру і цього разу перервали свою сумну програшну серію, яка тривала п’ять ігор. Не обійшлося цього разу і без вилучення і автор голу запоріжців Годін достроково залишив поле.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» - «Металлург З» - 2:2
Младен Бартулович, 43, Сергей Зенев, 56 - Дмитрий Юсов, 49, Алексей Годин, 87

«Карпаты»: Роман Пидкивка, Амбросий Чачуа, Грегор Балажиц, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Ярослав Мартынюк, (Дмитрий Лепа, '81), Младен Бартулович, Муртаз Даушвили, Владимир Костевич, Александр Гладкий, (Евгений Бохашвили, '66), Сергей Зенев
«Металлург З»: Максим Старцев, Андрей Сахневич, Евгений Опанасенко, Сергей Рудыка, Иван Матяж, (Алексей Годин, '77), Виталий Гавриш, Дмитрий Юсов, Игорь Коротецкий, Саша Балич, (Сержиу Диаш, '46), Юрий Штурко, Руслан Платон, (Андрей Шевчук, '62)

Евгений Бохашвили, 87. Сергей Зенев, 87. Дмитрий Лепа, 90. - Дмитрий Юсов, 29. Руслан Платон, 59. Сергей Рудыка, 71.
 Алексей Годин, 93.

Зрителей: 6.400
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,500 - 6,750.

НАША ТЕКСТОВАЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

Протокольные данные сверены с официальными

Sport.ua

События матча

90’ +3
Алексей Годин(Металлург З) получает красную карточку за игру прямой ногой в корпус соперника. Мавр сделал свое дело, мавр может уходить
88’
ГОЛ ! Гол из 43-го сектора забил Алексей Годин(Металлург З). Мастерский штрафной! Мяч пролетел над стенкой и вошел в девятку!
56’
ГОООООЛ! Сергей Зенев показывает мастер-класс для Гладкого. Бартулович подал угловой, а Зенев с позиции Гладкого, моментом ранее, отправляет мяч в ворота!
49’
ГООООЛ! Чудит Пидкивка, выбежав за пределы штрафной встречать Дениса Юсова, который выиграл борьбу у Балажица и из 17-го сектора отправил мяч в ворта!
43’
ГОООООЛ! Сергей Зенев на правом фланге обыграл двоих защитников, вошел в штрафную и прострелил вдоль ворот, где Младен Бартулович правой легко отправил мяч в ворота!
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рейтинг cамых опытных игроков до 20 лет. В списке есть неожиданный украинец
Футбол | 25 апреля 2024, 07:15 0
Рейтинг cамых опытных игроков до 20 лет. В списке есть неожиданный украинец

Кирилл Сигеев расположился на 91-й позиции, Ламин Ямал только четвертый

Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси
Футбол | 25 апреля 2024, 05:00 2
Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси

Маурисио Почеттино должен вывести «пенсионеров» в еврокубки, иначе покинет пост коуча

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Bandera.Lviv
РОМЦЮ пора ГРІТИ лавку!
Dron
Эх, Карпаты...
lviv-999
так тільки штрафного і близько не було з якого гол забили!!!!!!!!!!дякуйте Романову за очко на 90 процентів це його заслуга!!!!!!!!
krasnoyarec
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил