Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1159
0

Марис ВЕРПАКОВСКИС: «Желаю Реброву успехов с Динамо»

Экс-нападающий киевского «Динамо» следит за выступлениями команды

Марис ВЕРПАКОВСКИС: «Желаю Реброву успехов с Динамо»
– Довго думали над пропозицією стати президентом футбольного клубу?
– Так, думав над цим рішенням майже півроку, все-таки нелегко було повісити бутси на цвях, адже у мене був діючий контракт в Греції, і ще як мінімум до літа міг там грати. Проте, все-таки, вирішив, що від такої пропозиції гріх відмовитися, і пізніше буду шкодувати, якщо б не погодився допомогти свєму рідному клубу.
 
– Які відчуття від перебування у новій ролі?
– Звичайно, як будь-яке нове починання на перших порах було нелегко, багато чого нового і незнайомого, адже побачив футбол з іншої сторони, із сторони керівників, але зараз вже звикаю і з кожним днем стає простіше.
 
– Що можете сказати про свій клуб, які завдання ставите перед підопічними?
– У нас зібралася досить перспективна і хороша команда, зібрана в основному із місцевих (Лієпайських – прим. авт.) хлопців, які хочуть себе показати у великому футболі. Будемо ставити завдання вже у цьому році пробитися в єврокубки на наступний сезон, для цього нам потрібно потрапити в трійку найкращих команд чемпіонату. Завдання, звичайно, важке, але здійсненне (цікаво, що після 6-го туру новостворений ФК «Лієпая» займає 3 місце в чемпіонаті Латвії – прим. авт.).
 
– Якщо не секрет, який бюджет клубу?
– Бюджет близько півмільйона євро.
 
– Як розуміти ваш вихід на футбольне поле у матчі проти «Даугави»? Існує бажання бути граючим президентом?
– Вихід на поле пояснюється тим, що у мене 27 травня прощальний матч в збірній Латвії на кубку Балтії, тому були думки, що до цього я зіграю декілька матчів за ФК «Лієпая», щоб підтримувати себе у формі. Також з точки зору маркетингу, щоб на стадіон залучити більше глядачів, ми вирішили, що мій вихід відбудеться трохи раніше. Але в майбутньому я не планую бути граючим президентом, тому що не буде часу серйозно тренуватися, готуватися, грати та поєднувати роботу в клубі.
 
– Знаєте про те, що Ігор Суркіс звільнив головного тренера «Динамо»? Чи було помилкою призначення Олега Блохіна тренером?
– Так, звичайно. Знаю про новини на рахунок зміни тренера в «Динамо». Не думаю, що це було помилкою, все-таки Блохін жива легенда клубу, також зі збірною України досяг хороших результатів на Чемпіонаті Світу, так що його призначення було тільки питанням часу. Якби Ігор Суркіс не призначив його тренером, я думаю, що завжди були б актуальні запитання у журналістів і вболівальників клубу, чому ми не призначимо Олега Блохіна!?
 
– Під час виступів за «Динамо» ви грали разом із Сергієм Ребровим, який зараз призначений в.о. головного тренера. Чи зможе, на вашу думку, Сергій Ребров виправдати довіру президента «Динамо»?
– Я вважаю, що у Сергія Реброва є всі підстави для того, щоб стати тим тренером, який багато років буде керувати командою і добиватися результатів. Він місцевий, він динамівець, він знає історію та традиції клубу, а ще він грав за кордоном, навчився і набрався там досвіду, для нього не буде проблемою знайти спільну мову з іноземцями, що досить важливо у цій діяльності. Я вважаю, що Ігор Суркіс зробив правильний вибір, і я щиро бажаю Сергію успіхів і добиватися результатів, які президент буде просити від нього і команди, хоча завдання непрості.
 
– Якщо думати глобальніше, який тренер підійде «Динамо», який стиль гри повинен сповідувати, можливо у Вас є конкретні кандидатури?
– Виходячи із моєї попередньої відповіді до солідарності Сергію, я не буду відповідати на це запитання, я надіюся, що це буде Сергій Ребров, і інших тренерів «Динамо» не потрібно буде шукати найближчим часом.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.