Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 апреля 2014, 20:22
2372
1

Кравец оформил дубль за молодежный состав Динамо

Подопечные Валентина Белькевича разгромили полтавскую «Ворсклу»

| Обновлено 19 апреля 2014, 20:22
2372
1
Кравец оформил дубль за молодежный состав Динамо
fcdynamo.kiev.ua

У 26-му турі чемпіонату України серед молодіжних команд клубів Прем’єр-ліги київське «Динамо» приймало полтавську «Ворсклу».

Цей матч, як і попередній, динамівська молодіжна провела на стадіоні «Динамо» ім.. Валерія Лобановського. Нагадаємо, у середу на цьому ж легендарному стадіоні супротивником нашої команди був донецький «Шахтар». Той матч завершився нічиєю 0:0.

У порівнянні з грою триденної давнини Валентин Белькевич зробив дві зміни у стартовому складі, причому обидві можна назвати вимушеними. По-перше, цього разу не допомагав молодіжній команді Владислав Калитвинцев, який у цей же час готувався до завтрашньої гри Прем’єр-ліги разом із першою командою. Замість нього за «дубль» на цей раз грав Роман Безус.

Також був відсутній Артем Бєсєдін, який був змушений пропускати цей тур через четверту у сезоні жовту картку, отриману у матчі з «Шахтарем». Найкращого бомбардира «молодіжки», який наколотив у чемпіонатах U-21 та U-19 цього сезону загалом вже 16 м’ячів, у стартовому складі замінив Богдан Михайліченко.

Валерій Болденков, який відбував дискваліфікацію під час гри проти «гірників», опинився лише у запасі «біло-синіх».

Ігрові аспекти

Динамівці досить активно розпочали зустріч, зі стартових хвилин заволодівши ініціативою. Якийсь час гостям вдавалось тримати суперника на відстані від своїх воріт, проте дуже скоро у їх бік один за одним почали доходити удари. Перший з них завдав Михайліченко, згодом стріляли Євген Чумак та Артем Кравець, та їм бракувало влучності.

Але це була лише пристрілка. На 30-й хвилині Михайліченко обіграв свого опонента на фланзі та простріли в у центр штрафної на Кравця. На цей раз удар Артема був влучним – 1:0!

Далі – більше! За шість хвилин після подачі кутового у виконанні Павла Полегенька повітряну боротьбу у чужій штрафній виграв Олександр Головко, який забив свій перший гол за «Динамо» у офіційних матчах!

Ще за кілька хвилин динамівці довели рахунок до розгромного. На цей раз наша команда забила не без допомоги суперників, які були деморалізовані, пропустивши два поспіль голи. Після закидання м’яча до штрафного майданчика у виконанні Ігоря Харатіна помилився на виході екс-динамівець Олександр Ткаченко, який з цього сезону захищає ворота полтавчан. Помилкою скористався Полегенько, якому і адресував пас Харатін. Капітан динамівської «молодіжки» без проблем прийняв м’яч та відправив у порожні ворота, довівши рахунок до розгромного.

Таким чином, за десять хвилин «Динамо» фактично вирішило долю матчу, забивши одразу три м’ячі.

У перерві Валентин Белькевич зробив подвійну заміну, замінивши гравців із досвідом гри у першій команді Безуса та Цурікова на зовсім молодих Мироненка та Нагорного.

Динамівці продовжували контролювати хід зустрічі. Зазначимо, що у цій грі наша команда грала дуже впевнено, ні на секунду не дозволивши засумніватися у своїй перемозі. Навіть коли гості розмочили рахунок на 57-й хвилині (після подачі з кутового відзначився Яременко), і у них зажеврів промінець надії, «біло-сині» знову наростили темп та невдовзі повернули собі комфортну перевагу у три м’ячі. На 69-й хвилині гол-красень забив увійшовший у гру у другому таймі Іван Мироненко, який скористався передачею Кравця та з-за меж штрафного майданчика відправив м’яч у дальню дев’ятку воріт Ткаченка.

Вже у компенсований час динамівці забили ще один м’яч. Мироненко віддячив Кравцеві за гольовий пас, віддавши Артемові право завершити атаку під час виходу два у один. Удар Кравця був точним і означав для нього дубль у матчі.

Відзначимо, що окрім двох м’ячів на рахунку Артема гольовий пас. Мироненко у свою чергу має один гол та одну гольову передачу, такий самий доробок і у капітана команди, Полегенька.

Ключовий момент

Після фінального свистка перемога «Динамо» може здаватись напрочуд легкою. Проте у таких матчах, коли команді на футбольному полі вдається практично все, і її перевага над суперником беззаперечна, найважливішим моментом є перше взяття воріт. «Ворскла» зуміла утримувати свої ворота у недоторканності аж протягом півгодини. Саме 30-та хвилина, на якій рахунок відкрив Кравець, стала ключовою, після чого голи у ворота гостей почали сипатись немов із рогу достатку.

Топ-персони

Звісно, якщо брати до уваги формальну статистику, то на роль герою матчу не може не претендувати Артем Кравець, який зробив дубль та відзначився гольовою передачею. Тобто досвідчений форвард виконав своє завдання на матч, майстерно виконавши свою роботу.

Проте цього разу ми відзначимо молодого, навіть ще юного, 17-річного Богдана Михайличенка, який однозначно був найактивнішим гравцем у сьогоднішньому матчі. Протягом усіх дев’яноста з гаком хвилин Богдан розривав оборону гостей на своєму лівому фланзі, і саме він став автором гольової передачі, яка призвела до першого голу. До речі, Михайліченко є єдиним динамівцем, який днями отримав виклик від головного тренера збірної України U-18 Олександра Головка-старшого для участі у міжнародному турнірі в Словаччині.

Також відзначимо не по рокам впевнену гру 19-річного центрального захисника «біло-синіх» Олександра Головка. Головко-молодший відмінно справлявся зі своїми безпосередніми обов’язками у захисті, гаючи в парі з Павлом Лук’янчуком. Крім того, він забив свій перший гол за «Динамо» на офіційному рівні, з чим ми його і вітаємо! З перемогою, хлопці!

Чемпіонат України U-21. 26-й тур

19.04.2014. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

«Динамо» (U-21)- «Ворскла» (U-21) – 5:1 (3:0)
Голи:
Кравець (30, 90+2), Головко (36), Полегенько (40), Мироненко (69) – Яременко (57).

«Динамо»: Рудько, Шевчук, Лук’янчук, Головко, Михайличенко, Цуріков (Нагорний, 46), Полегенько (к), Чумак, Безус (Мироненко, 46), Харатін, Кравець.
«Ворскла»: Ткаченко, Павлік, Процишин, Гарбар (к), Томенко, Шмиголь (Ічанський, 53), Кравченко (Карась, 74), Рябушко, Марусич, Одарюк, Яременко.
Попередження: Харатін (9), Мироненко (58)

ФК «Динамо» Киев

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 1
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Evgeny Boyko
вечноперспективный