Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 18 апреля 2014, 08:01
2679
0

ЛТК победой над Кардиналом закрывает сезон в Луганске

Команда Романа Ковальчика во второй раз дома обыгрывает ровенчан

| Обновлено 18 апреля 2014, 08:01
2679
0
ЛТК победой над Кардиналом закрывает сезон в Луганске

Гра в Луганську між сусідами по турнірній таблиці вже нічого не вирішувала, адже обидві команди вже не могли змінити свого турнірного становища, але незважаючи на це, обидва колективи прагнули завершити сезон на мажорній ноті. Тому перемоги прагнули, як господарі, так і гості.

Традиційно в заключних матчах Сергій Піддубний зробив ставку на молодь, яка протягом сезону не надто багато мала часу на майданчику, а найкращий досвід це якраз і є гра в подібних матчах. Натомість, опонент рівнянина Роман Ковальчик прагнув перевірити різні схеми в грі, змінюючи четвірки і постійно експериментуючи, награючи нові схеми з прицілом на новий сезон.

Дебют зустрічі був за «кардиналівцями», які з перших хвилин захопили ініціативу і примушували Ільківа демонструвати свою майстерність. Басич, Волянюк, Лісниченко мали чудові нагоди для відкриття рахунку. Але і господарі за будь-якої нагоди намагалися тримати Дєнюжкіна у постійній готовності, правда, моменти біля воріт рівнян не були такими гострими.

Так тривало до 8-ї хвилини, поки Дєнюжкін не замешкався з вводом м’яча в гру, протримавши його більше 4 секунд, і суддя призначив вільний з лінії воротарського майданчика. Пічкуров відкотив м’яч під удар Бессалову, і той досить влучно пробив у ліву дев’ятку, над присівшим Дєнюжкіним – 1:0.

Після пропущеного голу протягом двох хвилин луганчани грали на куражі. Запам’ятався удар Вершиніна після передачі Пічкурова, але Олександр влучив у ліву стійку. Проте гості не довго приходили до тями, і знову перехопивши ініціативу, взялися за справу. Кручок, Басич примушують працювати Ільківа на повну потужність. У відповідь Вершинін і Мануйленко не влучають у ствір воріт. Артем Фаренюк б’є з-за меж воротарської – Ільків на місці. І вдруге спрацьовує футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Пічкуров з аута скинув м’яч під удар Вершиніну, Олександр метрів з 12-ти добряче приклався до м’яча і точно пробив у лівий кут. У цей час Бессалов поблизу лівої стійки боровся за м’яч із Дєнюжкіним, і завадив Віталію відреагувати на постріл. Після зіткнення з Максимом рівненський голкіпер мав проблеми зі здоров’ям, тому і був замінений після відпочинку, але перший тайм, як справжній боєць, все-таки дограв до кінця.

Знову гості кинулися відігруватися, і на 18-й хвилині таки досягли успіху. Кутовий біля воріт «ЛТК» завершився передачею на Лісниченка, який знаходився прямо по центру воріт в кількох метрах від воротарської, і Віталій точно пробив у лівий кут повз Петра Ільківа – 2:1.

Але до перерви луганчани встигли відновити перевагу у два м’ячі. На цей раз кутовий біля воріт МФК «Кардинал-Рівне» завершився взяттям воріт. Лазикін отримав м’яч зліва і майже від бокової лінії, знаходячись під досить гострим кутом, точно пробив повз захисника між ніг Дєнюжкіна у дальній правий кут – 3:1.

На заключній хвилині Когут пробив у правий дальній кут, але Бессалов своєчасно підстрахував свого воротаря вибивши м’яч. Отже перший тайм так і закінчився з рахунком – 3:1.

Після перерви рівняни з новими силами взялися за штурм воріт «ЛТК», які вже захищав Юрій Савенко. Не витримав Сергій Піддубний, і вирішив допомогти команді, випустивши себе на майданчик у другій четвірці. Чи не в першій атаці рівнян міг відзначитися Когут, але його удар прийняла на себе поперечина. За хвилину Юрій знову б’є, але цього разу повз стійку. Згодом удари Когута, Піддубного і Лісниченка не досягають мети. І нарешті на 32-й хвилині, після грубої гри Литвинова, за що Максим і отримав покарання у вигляді жовтої картки, рівняни зі штрафного вдруге скорочують відставання. Штрафний приблизно метрів з десяти взявся виконувати Танський. Перший удар Віталія прийняла на себе стійка, а ось другий постріл капітана, після відскоку, метрів з восьми прийшовся точнісінько у правий кут – 3:2.

За хвилину вихід «два в один» не змогли реалізувати Вершинін і Пічкуров, втративши таку чудову нагоду. Басич б’є з лінії воротарського – Савенко на місці. За 2:44 до фінального свистка Сергій Піддубний бере тайм-аут, після якого капітан рівнян Віталій Танський виходить в ролі п’ятого польового. Але такий крок не пішов на користь рівнянам, яким так і не вдалося реалізувати зайвого. Натомість, господарі втретє і в останнє збільшили перевагу до двох м’ячів, таким чином відповівши «кардиналівцям» на поразку в Рівному – 2:4. Довга перепасовка м’яча на половині «ЛТК» завершилася передачею на Когута, із-за спини якого миттєво вигулькнув Бессалов і, заволодівши м’ячем, зі своєї половини майданчика пробив по порожнім воротам, після чого м’яч таки залетів у правий кут порожніх воріт. До фінального свистка окрім дальнього пострілу Волянюка рівняни нічим не відзначилися, і гра завершилася перемогою господарів з рахунком – 4:2.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«ЛТК» (Луганск) – «Кардинал-Ровно» (Ровно) – 4:2 (3:1)

«ЛТК»: Петр Илькив (Юрий Савенко, 21) - Павел Пичкуров, Максим Бессалов, Александр Вершинин, Анатолий Милинький - Андрей Лысенко, Виталий Дзюба, Владимир Чухненко, Вячеслав Кожемяка, Максим Литвинов, Максим Мануйленко, Никита Лазыкин, Роман Цапов
«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин (Иван Гурко, 21) - Виталий Танский, Юрий Когут, Александр Басич, Артем Фаренюк - Виталий Лисниченко, Владимир Кручок, Дмитрий Сытник, Михаил Волянюк, Сергей Поддубный

Арбитры: Игорь Кравченко (Сумы), Александр Кухарь (Кривой Рог)

 Максим Бессалов, 8, Александр Вершинин, 15, Никита Лазыкин, 19, Максим Бессалов, 40 - Виталий Лисниченко, 18, Виталий Танский, 32.
 Максим Литвинов, 32. - Михаил Волянюк, 33.

Удары (в створ): 22 (9) – 20 (13).

ЛТК – КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.futsalltk.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.