Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 апреля 2014, 19:55
2425
0

Сергей СИМАК: «На матче Динамо - Шахтер ожидается аншлаг»

В среду, 16 апреля, состоится один из ключевых матчей чемпионата Украины

| Обновлено 15 апреля 2014, 19:55
2425
0
Сергей СИМАК: «На матче Динамо - Шахтер ожидается аншлаг»
Генеральний директор Державного концерну «Спортивні арени України» Сергій Сімак розповів про подробиці підготовки НСК «Олімпійський» до одного з найбільш очікуваних матчів сезону «Динамо» (Київ) - «Шахтар» (Донецьк).
 
- Для всієї футбольної України майбутній матч, безперечно є особливим, адже це всеукраїнське дербі, «класико». Чи буде він чимось відрізнятися від інших для стадіону «Олімпійський» у плані підготовки?
- У зв'язку з тим, що на матчі очікується велика кількість людей, у нас будуть відкриті всі фаст-фуди. В іншому ж все у звичайному, черговому режимі. Газон на футбольному полі відповідає найвищим стандартам світового рівня, до будь-якого матчу ми готові на сто відсотків. Так що в технічному плані, а також з точки зору безпеки, нічого надприродного на цей матч ми не готуємо.

Нагадаємо, що квитки на цей матч можно придбати на нашому сайті.
 
- Дуже ймовірно, ця гра поб'є рекорд відвідуваності принаймні конкретно у цьому сезоні. Чи очікуєте ви на абсолютний аншлаг? Які попередні прогнози щодо можливої кількості вболівальників?
- Сезон ще не закінчено, але на даний момент цей матч точно стане рекордним у сезоні за кількістю глядачів. Також очікуємо близько тисячі вболівальників з Донецька. Тому ми в передчутті аншлагу.
 
- Чи будуть посилені заходи безпеки під час матчу? Скажімо, такі заходи, як збільшення кількості задіяних стюардів або залучення міліції?
- Що стосується міліції, то у чаші стадіону згідно із законом її співробітники не можуть перебувати. А стюарди будуть працювати у звичайному режимі. Їх кількість буде залежати від кількості вболівальників. Ніяких додаткових заходів не буде, адже і без того, як ми неодноразово підкреслювали, наш стадіон є найбезпечнішим і найкомфортнішим.
 
- Як ви вважаєте, за нинішньої ситуації в країні, чи доречно говорити про можливе залучення міліції для підвищення безпеки у дні матчів? Або зараз вже самі фанатські рухи, зважаючи на їх соціальну активність та небайдужість до подій у країні, здатні підтримувати порядок?
- Я вважаю, що у це час, коли серед уболівальників спостерігається єднання, немає ніякої необхідності присутності міліції на стадіонах. До того ж, ставлення ультрас різних команд одне до одного і до футбольних матчів підтверджує, що вони можуть самі регулювати всі питання між собою. Підтвердженням тому є товариські зустрічі між ультрас різних команд, перша з яких, до речі, між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем», відбулася саме на НСК «Олімпійський». Тому зараз від фанатів навряд чи слід очікувати якихось порушень правопорядку.
 
- Перед грою на стадіоні очікується унікальне за своїм масштабом і новизною модульне шоу, спрямоване на заклик до єдності України. Чия це була ідея і як вона буде реалізована?
- Ініціатором були все ті ж ультрас, які заручилися підтримкою футбольного клубу «Динамо» (Київ), а також нашою підтримкою. Я впевнений, що це модульне шоу дійсно вийде яскравим. Для цього ми запрошуємо всіх на стадіон. Чим більше прийде глядачів, тим красивіше вийде картинка. У цьому флеш-мобі будуть задіяні не тільки ультрас, а й усі вболівальники, які будуть присутні на стадіоні. Це стане ще одним підтвердженням того, що весь народ, усі вболівальники об'єднані, і всі вони виступають за єдину Україну.
 
- Це вже не перший патріотичний флеш-моб, який відбудеться за вашою участю. Зокрема, перед зустріччю «Динамо» з «Карпатами» був проведений матч єдності на «Арені Львів», фанати пройшли маршем єдності, біля стадіону була створена Алея Єдності. Це була ваша ініціатива?
- Так, ініціатором створення цієї алеї є Державний концерн «Спортивні арени України». Дуже приємно, що практично всі запрошені підтримали цю ідею. Вболівальники висадили свої дерева, і, сподіваюся, що ця алея буде розростатися, і кількість дерев на ній буде збільшуватися. Мені було дуже приємно, що ультрас обох команд, і «Динамо», і «Карпат», підтримали цю ініціативу. Що стосується маршу ультрас – це завжди дуже красиво, яскраво. Особисто мені такі марші вболівальників подобаються.
 
- У середу на «Арені Львів» відбудеться матч чемпіонату України U-19 між «Динамо» і «Карпатами». Чи була можливість у основних складів провести матч також на цьому стадіоні?
- У мене було велике бажання, щоб «Карпати» провели матч з «Динамо», який відбувся на стадіоні «Україна», на «Арені Львів». На жаль, не вийшло. Але вже є певні зрушення, і мені дуже приємно, що перший офіційний матч «Карпат», хоч і на рівні U-19, буде проходити в середу на «Арені Львів». Я впевнений, що в наступному сезоні основні склади «Карпат» і «Динамо» вже також будуть грати на «Арені Львів».
 
- Що буде включено в програму матчу «Динамо» - «Шахтар», окрім, власне, футболу? Які заходи або розваги чекають на вболівальників перед початком гри і в перерві?
- Безумовно, найбільш яскравою подією безпосередньо перед грою, під час виходу команд на поле, буде модульне шоу, про яке говорилося раніше. У перерві вболівальникам також не доведеться нудьгувати – їх чекає концерт гурту «Тінь сонця». Крім цього, перед матчем відбудеться ще одна вкрай важлива подія. О 19:00 ми презентуємо наш вже традиційний конкурс «Королева НСК «Олімпійський» за участю зірок шоу-бізнесу. Перед матчем ми будемо проводити презентацію конкурсу, презентацію корони, яка дістанеться майбутній переможниці.
 
Корона дуже красива, дорога. Вона зроблена за авторським проектом, включає в себе емблему «Олімпійського». Впевнений, що буде дуже багато дівчат, охочих взяти участь у боротьбі за цю корону. А представляти її буде відома телеведуча Соломія Вітвіцька.
 
По закінченню цього сезону буде обрана Королева НСК, яка весь наступний сезон буде обличчям «Олімпійського», буде представляти нашу арену, а також усіх уболівальниць «Динамо» і шанувальниць футболу.
 
- Яку кількість або відсоток від загальної кількості фаст-фудів на НСК «Олімпійський» зазвичай відкрито під час інших матчів, приміром, під час наступного проти «Ворскли»?
- Кількість відкритих під час матчу фаст-фудів визначається в останній момент залежно від кількості проданих квитків. Тому про це стане відомо лише в день гри. Наприклад, під час попереднього матчу було відкрито 12 точок. До речі, на матчі «Динамо» - «Металіст» було нововведення – окрім фаст-фудів пиво можна було придбати безпосередньо на трибунах, у людей, які його розносили - «рокет-менів». На матчі із «Шахтарем» ми повторимо цю практику.
 
- Під час матчів на «Олімпійському» тепер працюють коментатори для людей із проблемами зору. Чи буде НСК продовжувати практику введення спеціальних можливостей для людей з особливими потребами?
- Дійсно, вже на двох матчах «Динамо», із запорізьким «Металургом» і «Металістом», НСК «Олімпійський» надає аудіо-коментарі ігри для вболівальників з проблемами зору. Ми з радістю підтримали спільну ініціативу представників Центру доступу до футболу в Європі (CAFE) щодо нової послуги на стадіоні. Це викликало подяку і підтримку фанатів з проблемами зору. Тому, ми постійно будемо використовувати таку опцію. Наша арена розрахована на фанатів з різними потребами. У нас є спеціально обладнані глядацькі місця, пандуси, ліфти, туалети та інші сервіси для людей з особливими потребами. Ми робимо все, щоб кожен вболівальник відчув себе на стадіоні максимально комфортно.
 
- Майбутній матч викликає величезний резонанс не тільки у футбольному середовищі, тому, напевно, приверне на стадіон чимало відомих людей. Кого очікуєте на матчі у якості почесних гостей? Чи не поділитесь іменами тих, хто точно буде присутній?
- Думаю, що прийдуть всі ті відомі люди, яких і так часто можна побачити на трибунах «Олімпійського» під час матчів. Будуть ті, хто і завжди підтримують нашу улюблену команду своєю присутністю. Поки немає підтвердження про присутність віп-осіб з боку «Шахтаря».
 
- Який ваш особистий прогноз на результат матчу?
- Я впевнений у перемозі «Динамо», так як це моя улюблена команда. Впевнений, що ми переможемо і продовжимо боротьбу за перше місце в чемпіонаті. Мене влаштує рахунок 1:0. Головне, щоб це була перемога. Звичайно, я не проти великої кількості голів і більш крупної перемоги, скажімо, із рахунком 5:1, але мене особисто влаштує і 1:0 на користь «Динамо».

ФК Динамо Киев
Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.