Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 апреля 2014, 19:09
2802
3

Сергей НАГОРНЯК: «Динамо необходимо обыгрывать Шахтер»

Футбольный эксперт – о шансах киевского «Динамо» побороться за чемпионство

| Обновлено 08 апреля 2014, 19:09
2802
3
Сергей НАГОРНЯК: «Динамо необходимо обыгрывать Шахтер»
Футбольний експерт Сергій Нагорняк оцінив гру киян в матчі з «Металістом» та спрогнозував, яким може бути наступний матч «біло-синіх» у Львові.
 
- Який момент став переломним в матчі: швидкий гол чи пенальті?
- Коли забили третій м’яч, це дійсно був переломний момент у матчі. Харків’янам потрібно було відіграватися, вони побігли вперед і пропустили контратаку - Мбокані забив четвертий м’яч. Мені здається, що кияни більше хотіли перемогти.
 
- Відсутність Олега Гусєва далась в знаки, чи Олег Блохін зумів налагодити гру на вістрі атаки з Ленсом?
- Розумієте, Ленс - це ж не останній гравець. Дійсно, що Олега Гусєва не вистачає на полі, він капітан команди, але Ленс відрізняється «купюрою не в дві копійки», йому потрібно виправдовувати надії, які на нього поклав тренер. Не сказав би, що він потужно зіграв, але мені дуже запам’яталась його передача з правої зони на Ярмоленка, коли той не зумів забити і відпасував на Беланду, котрий вразив ціль. Моя думка, що Ленс наразі не демонструє тієї гри, на яку чекають від нього вболівальники та тренер.
 
- Кого із гравців у поєдинку Ви можете виділити?
- Більш конструктивно зіграв Гармаш. Він всюди встигав, гол забив і пенальті заробив, атаки підтримував. Вся команда зіграла добре, більш-менш рівно. Цікавий футбол був. Отримав задоволення від результату та від самої гри.
 
- Можна говорити про те, що гру, яку вимагає від гравців Блохін, футболісти поступово розпочинають демонструвати, та про те, що видно плоди роботи Блохіна?
- Мені здається, що це ще не та команда, яку очікують бачити вболівальники, футбольні фахівці. Це ще не та гра «Динамо».
 
- У порівнянні з грою команди у першому колі чемпіонату можна сказати, що є прогресс у грі?
- У порівнянні з першим колом, навіть ці дві гри з «Металістом» найбільш вдалі, тому що всі матчі, з прямими конкурентами у першому колі були провальними. Більш-менш добре «Динамо» зіграло другий тайм домашньої гри з «Дніпром». Дійсно, тоді «Динамо» показало, що це команда з великої букви. Це єдина гра, яка мені спадає на думку. Весною «Динамо» провело дві хороших гри з «Металістом» - досить непогано. Зіграли на хорошому рівні, цікава гра була у виконанні обох команд. Найголовніше для «Динамо», що вони вийшли переможцями.
 
- «Динамо» награло на перемогу, чи це «Металіст» дав їм зіграти?
- У кожної команди свої проблеми. Якщо «Динамо» перемогло, мені здається, що награло. Але чому наразі «Металіст» так виглядає - це всі розуміють. Немає власника, немає президента, немає людини, яка дійсно вийшла б і сказала: «У вас таке майбутнє»… Зараз у них молодий тренер і йому дуже важко, тому що багато гравців не проходили підготовку взимку і підвести їх до однієї фізичної готовності дуже складно. Тому зараз дійсно така критика йде, напруга навколо команди. Для команди, яка поставила завдання боротися за чемпіонство це дуже забагато. Це комплекс проблем. Наразі «Металіст» відійшов від цього, достойно грає, але команда, яка ставить собі подібні завдання, не може програвати матчі прямим конкурентам з рахунком 4-2.
 
- Олег Блохін поставив центральним захисником Вукоєвича. Чи впорався Вуко з роботою та як Вам його гра на новій позиції?
- Він впорався… Команда виграла 4-2. Дійсно, Огнєн припускався помилок, бо він не гравець центральної оборони, він опорний півзахисник. Це дещо різні позиції. Він впорався зі своїм завданням. Найголовініше те, що команда виграла.
 
- Як Ви оціните роботу Віктора Швецова?
- Я вам скажу так, хай його оцінює Коліна. На мою думку, він забагато роздавав жовтих карток. Коли сфолили на Гармашеві - 11-ти метровий був. Те що, він не поставив пенальті, коли м’яч потрапив у руку - це його право. Тепер це трактується по-різному. Ми з вами не знаємо всіх тонкостей суддівської роботи, але мені здається, що Швецов впорався зі своїм завданням.
 
- Результативність у киян налагоджується?
- Я думаю, що кияни мають бути задоволеними, бо обидва нападники, Ідейє та Мбокані, почали забивати. Розпочалась конкуренція, яка завжди йде на користь команді. Якщо в минулому Ідейє зовсім незрозуміло виглядав, просто сидів на полі і все, Мбокані кволо виглядав, то тепер обидва демонструють хорошу фізичну готовність. Найголовніше - вони розпочали забивати, і не по одному м’ячу в матч.
 
- Наступна гра на виїзді з «Карпатами»… Як оціните шанси киян на гру? Легкої прогулянки не буде?
- Яка легка прогулянка? Я пам’ятаю, ще коли гравцем був, то у Львові завжди дуже важко грати. Але, наразі, «Карпати» не дуже впевнено розпочали другу частину сезону. Якщо команда налаштується, то для киян легкої прогулянки не буде. Все-таки поразка 3:0 після зовсім «блідої» гри - футболісти захочуть реабілітуватися перед вболівальниками за матч в Донецьку. Легкої прогулянки для киян 100% не буде.
 
«Динамо» дійсно має більші шанси у матчі з «Карпатами», вони набрали досить непогану форму. Якщо вони втратять очки, то про чемпіонство можна забути.
 
- Пів команди «висять» на жовтих картках, а найважливіша гра з «Шахтарем» попереду. Можлива ротація складу в матчі з «Карпатами»?
- Рамос поїхав у Сімферополь і не побоявся ротацію зробити. Я думаю, що якісь зміни будуть. Хоча у «Динамо» більш-менш стабілізувався склад команди. Можливо, що буде ротація, але не дуже велика. Максимум дві позиції можуть змінитися, не більше.
 
Для динамівців, щоб втрутитись в боротьбу за чемпіонство, потрібно найближчим часом обіграти «Карпати», це по-перше, і найголовніше - у наступну середу обіграти «Шахтар», щоб скоротити відставання. Якщо «Динамо» обіграє «Шахтар», то кінцівка чемпіонату буде ще цікавішою. Мені б хотілось, щоб доля чемпіонства вирішалась до останнього туру.

Станислав РОМАНОВ, www.1927.kiev.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Лучше бы они вничью сыграли!
Хрюн Моржов
Якщо «Динамо» обіграє «Шахтар», а бабушка станет дедушкой, вот тогда!..
Николай (Донбасс)
... найголовніше - у наступну середу обіграти «Шахтар», щоб скоротити відставання.
______________________________________________________________________________
Что то из области фантастики...