Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1281
0

МОРЕНО: «Наразі моя готовність – 50%»

В останніх шести матчах «ураганівець» Морено забив вже 5 голів і на цьому зупинятися не збирається

МОРЕНО: «Наразі моя готовність – 50%»
Фото Олекси Бутчака

В останніх шести матчах Екстра-ліги «ураганівець» Морено забив вже 5 голів і на цьому зупинятися не збирається. На початку сезону 22-річний бразильський легіонер взагалі мріяв стати кращим бомбардиром українського чемпіонату.

Втім, після травми поки не набрав повністю оптимальної форми, однак до стадії плей-офф сподівається бути готовим на всі 100%. Напередодні центрального матчу 20-го туру «Ураган» – «Єнакієвець» Морено охоче поспілкувався з прес-службою івано-франківського клубу.

- Минулого року ти дебютував в українському чемпіонаті і в першій же грі отримав важку травму, тож дуже довго відновлювався. Що тоді трапилось?
- Фактично я отримав дві травми, спершу – на матчі з «Єнакієвцем», після чого я два місяці не грав, другу – під час львівського матчу з «Енергією». Я добре не відновився, тому знову травмував те ж саме коліно. Звісно, було дуже важко, адже я приїхав в Україну, щоб грати в чемпіонаті, допомогти «Урагану». Однак травмувався вже у першій грі, тому було нелегко, насамперед психологічно, дуже переживав.

- Гра з «Єнакієвцем» – це було перше в історії своєрідне бразильське дербі, коли одночасно на майданчику один проти одного зійшлися одразу 8 легіонерів – по 4 у кожній команді. Які враження, коли у матчі граєш проти суперників-земляків?
- З усіма бразильцями з «Єнакієвця» ми добре знаємося, спілкуємося. Але один з одним дружимо ми поза грою, адже коли виходиш на ігровий майданчик, то кожен захищає честь своєї команди, докладає всіх зусиль, щоб якнайкраще зіграти. А у грі ми – суперники.

- Ще один пам'ятний для тебе поєдинок – нещодавня гра у Харкові проти «Локомотива», де тобі вдалось відзначитись дебютним голом у футболці «Урагану». Що відчував тоді?
- Цей гол був для мене неймовірно важливим. В попередніх командах, в яких грав у Бразилії, я завжди забивав багато голів, а після травми повертатися до такого ритму гри було важко. Тож цей гол став для мене поштовхом, дав впевненість в своїх силах і додав ще більше бажання допомагати нашій команді, забивати голи і перемагати.

- В останніх шести матчах Екстра-ліги ти забив 5 голів. Виходить, ти нарешті набрав свою оптимальну форму?
- Я ще не в тій фізичній формі, в якій хотілося би бути. По-перше, після травми нелегко її набрати, а по-друге, важливу роль відіграє і психологічний стан, адже завжди присутній страх знову травмуватися. Як на мене, наразі моя готовність – 50%, але, сподіваюся, що до матчів плей-офф я досягну максимальної позначки.

- Які враження від українського чемпіонату? Хто з команд є найбільш незручним суперником?
- На мою думку, український чемпіонат є збалансованим, тобто рівень команд є досить високий. Є команди сильніші, є команди слабші, але всі демонструють хороший рівень гри. А щодо незручних суперників, то на початку чемпіонату думав, що найскладніше буде з «Єнакієвцем». Проте впродовж сезону я зробив висновок, що найскладніше грати проти «Локомотива». Складно насамперед тому, що в них сильний захист, усі гравці дуже дисципліновані, на майданчику вони не імпровізують, а на всі сто виконують стратегію та настанови тренера.

- Наскільки важливо для тебе, що зараз за «Ураган» виступає ще один твій земляк Роніньо? Чи спілкуєшся з українцями поза майданчиком?
- Для мене це дуже важливо, це велика підтримка не тільки у грі чи на тренуваннях, а й поза майданчиком. Ми з Роніньо – друзі, він мені у всьому допомагає. До того ж він краще володіє російською, тому допомагає ще й у спілкуванні з іншими гравцями. Загалом, з усіма партнерами в мене склалися дуже хороші і дружні відносини, попри мовний бар'єр ми все ж знаходимо теми для спілкування.

- Які враження від Івано-Франківська та України загалом? Чи пережили легіонери останні непрості події в нашій країні?
- Мені в Україні дуже подобається. Тут не так, як в Бразилії, холодніший клімат, але гарна природа, багато зелені, парків. Івано-Франківськ – гарне та спокійне місто, тут приємні люди, тому адаптувався дуже швидко. Попри те, що Україна на даний момент переживає не найкращі часи, страху я не відчував. Щоправда, рідні в Бразилії дуже хвилювалися, коли бачили по телебаченню нещодавні події з Києва і думали, що по всій країні так само небезпечно, тому вони дуже переживали, телефонували і цікавилися, чи все гаразд.

- Як ставишся до української кухні? Яка страва сподобалася найбільше, а яка – ні?
- До української кухні в мене нормальне відношення, правда, навіть не пам'ятаю всіх назв. Страв, які б мені не подобалися, немає, але водночас не можу виділити і щось таке особливе. В мене на Батьківщині ми полюбляємо страву «фейжао» – це маленька чорна квасоля з м'ясом, яка готується за спеціальним рецептом. Мені цього в Україні не вистачає, там ми готуємо її тричі на тиждень. Звісно, з собою я беру квасолю, але цих запасів, як правило, недостатньо.

- Вболівальникам цікаво, як «ураганівські» бразильці проводять свій вільний час? Чи маєте улюблені місця відпочинку в Івано-Франківську?
- У вільний час відвідуємо ресторани, гуляємо в парку та на озері, відвідуємо баскетбольні матчі «Говерли». Івано-Франківськ – дуже гарне місто, тож місць, щоб провести приємно час і відпочити – тут вистачає.

- Кому присвячуєш свої забиті м'ячі та перемоги?
- Забиті м'ячі присвячую своїй сім'ї та коханій дружині. Рідні в Бразилії завжди просять, щоб я забив гол, вони слідкують за перебігом українського чемпіонату, завжди дивляться матчі «Урагану» і знають імена всіх наших гравців. Єдине, для них незрозуміла мова під час трансляцій, але, гадаю, це не проблема.

- Чи є в тебе заповітна мрія? Які особисті завдання в Морено на цей сезон?
- Я розрахував після травми почати грати раніше – ще в грудні, але так сталося, що потрібно було більше часу. Моя особиста мета була – забити найбільше голів протягом чемпіонату і стати кращим бомбардиром, але ігор залишилося не багато. Тож, не знаю – чи досягну цієї мети, але все-таки буду прикладати для цього максимум зусиль. А в складі «Урагану» мрію, щоб ми завоювали чемпіонський титул та Кубок України. Однак якихось захмарних мрій в мене немає. Я завжди хочу показувати гру на високому рівні та виступати в хорошій команді. Можливо, в майбутньому мрії і зміняться, але на даний момент мої бажання саме такі…

- Твої побажання вболівальникам «Урагану»…
- Вболівальникам побажаю завжди вірити в нас, палко підтримували нас – як на домашніх, так і на виїзних матчах. І, звичайно, щоб вони отримували задоволення від гри і були щасливими від наших перемог.

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»
Футбол | 25 апреля 2024, 15:58 17
Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»

Бывший тренер сборной Украины оценил уровень некоторых украинских футболистов

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.