Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 апреля 2014, 01:06
16507
36

Шахтер без труда разобрался с Карпатами

Подопечные Мирчи Луческу разгромили львовян на «Донбасс Арене»

| Обновлено 06 апреля 2014, 01:06
16507
36
Шахтер без труда разобрался с Карпатами
ФК Шахтер
Підопічні Мірчі Луческу до матчу проти «Карпат» готувалися з підвищеною мотивацією, пам’ятаючи про поразку в першому колі у Львові. До того ж, перед грою на «Донбас Арені» завершився матч за участю «Дніпра», який впритул наблизився до лідера чемпіонату.
 
Спочатку виділимо кадрові зміни  після переможних для обох команд матчів у минулому турі. У «Карпат» замість дискваліфікованого Балажіца місце в центрі оборони зайняв Пластун, а замість травмованого Льопи та Бохашвілі на поле вийшли екс-форвард «Шахтаря» Гладкий та один з героїв матчу у першому колі Бартуловіч. В складі господарів замість дискваліфікованих Кучера та Степаненка повернулися на поле Ракицький, який відновився після травми, та Соболь, який востаннє грав у прем’єр-лізі ще у жовтні. Вперше у весняній частині сезону чемпіонату був задіяний і Фред, що замінив Тейшейру.
 
Як і очікувалось господарі активно розпочали поєдинок, подовгу контролюючи м’яч. Воротар Підківка часто вступав у «повітряні дуелі» з суперниками, а «Шахтар» же відкрив рахунок у дебюті гри – після першого свого кутового удару. Срна навісив до штрафного, де Едуардо, випередивши Костевича, головою потужно пробив під поперечину. Окрилені швидким успіхом, господарі продовжували натиск на ворота «зелено-білих», проте завершальним ударам Срни та Луіса Адріано бракувало влучності.
 
Підопічні донеччанина Олександра Севідова при першій нагоді намагалися контратакувати і діяти агресивно. Дальній завершальний удар наносив Голодюк, але Каніболоцький був на місці. Активно на правому фланзі дія Зеньов, прострільну передачу якого не встигли замкнути його партнери. Трошки забракло влучності і Бартуловічу, який дальнім ударом пробив впритул над дальньою хрестовиною воріт. Натомість неприкритий захисниками Едуардо під кінець тайму у центрі штрафного без проблем замкнув передачу Ілсіньо. Якщо для Едуардо це був перший дубль у прем’єр-лізі (у 75-й грі), то для гравців «Шахтаря» вже 10-й дубль, оформлений у воротах «Карпат» в чемпіонатах України.  
 
Ледь розпочався другий тайм, як «Шахтар» знову скористався неузгодженими діями захисників гостей. Все почалося з помилки Голодюка, який віддавав пас назад партнерам, а Пластун у підкаті невдало вибив м’яч з під ніг Луіса Адріано і досвідчений бразилець низом пробив у дальній кут.
 
Після третього голу відбулася серія замін і «джокер» Тайсон також міг забити гол, але на потужній дальній удар під поперечину встиг відреагувати Підківка. «Карпати» відповіли черговим дальнім ударом Бартуловіча, який продовжував «пристрілюватися» по воротах Каніболоцького. Невдалим виявився і удар Младена зі штрафного, який у боротьбі з Ракицьким заробив Гладкий. Нагадав про свої дальні потужні удари і сам Ракицький, але Підківка у кидку ліквідував загрозу.
 
Уникнути поразки з великим рахунком міг Голодюк, який зі штрафного пробивав повз «стінку», але Каніболоцький дивом  встиг зреагувати на удар і врятував «Шахтар» від голу. Натомість Ракицький, пробиваючи сходу здалеку, влучив у «молоко».
 
У підсумку домашня переможна серія «Шахтаря» над «Карпатами» збільшилася до 13 ігор. Востаннє львівська команда поверталася з Донецька не з порожнім багажем ще у 1999 році, коли «Карпати» очолював Степан Юрчишин. Не зуміли підопічні Олександра Севідова перервати і свою поточну у чемпіонаті пропускну гостьову серію, яка триває 15 ігор. Для «Шахтаря» ця перемога стала ювілейною, 150-ю, у чемпіонатах, здобутою гірниками з різницею у три і більше м’ячі. При цьому «Шахтар» вже 12-й раз у лізі здобуває велику перемогу над «Карпатами», в тому числі 10-й в рідних стінах.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Sport.ua
 
 

«Шахтер» (Донецк) - «Карпаты» (Львов) - 3:0 (2:0)

Эдуардо Да Силва, 12, 43, Луис Адриано, 51

«Шахтер»: Антон Каниболоцкий, Сергей Кривцов, Эдуард Соболь, Ярослав Ракицкий, Дуглас Коста, (Бернард, '59), Дарио Срна, Томаш Хюбшман, Фред, Луис Адриано, Илсиньо, (Тайсон, '59), Эдуардо Да Силва, (Факундо Феррейра, '69)
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Игорь Пластун, Павел Пашаев, Валерий Федорчук, (Тарас Пучковский, '75), Младен Бартулович, Олег Голодюк, Александр Гладкий, (Ярослав Мартынюк, '82), Владимир Костевич, Сергей Зенев, (Евгений Бохашвили, '57)

- Амбросий Чачуа, 39.

Арбитр: Константин Труханов (Харьков)

Удары (в створ): 12 (7) - 8 (3)
Угловые: 12 - 1
Оффсайды: 1 - 1

Зрителей: 29.157
Оценка поля: 5
Честная игра: 8,250 - 7,000



ШАХТЕР - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

51’
ГОЛ ! Голодюк обрезался перед своей штрафной, Луис Адриано(Шахтер Д) подхватил мяч, ворвался в штрафную и из 53-го сектора точно пробил в дальний угол.
43’
ГОЛ ! Илсиньо принял передачу Срны в 19-м секторе, сделал прострел и Эдуардо Да Силва(Шахтер Д) из 37-го сектора из пределов вратарской отправил мяч в сетку.
12’
ГОЛ ! После навеса с углового Эдуардо Да Силва(Шахтер Д) в борьбе с Костевичем из 37-го сектора с линии вратарской точно пробил под перекладину.
Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lisarti
шахтер с уверенной победой!
p.s. давайте на спортивном сайте обсуждать спорт, а свой полит мусор выбрасывайте в других местах!
Ogneup
Хероям сала!
petja.88
Кароче я поняв фішку)))Головне що після футболу Ахметов пожав руку президенту Іллічівця Бойку)))
trulala_23
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
khmelenko1972
помнится после проигрыша Шахтера во Львове писали некоторые,что лев загнал крота куда-то подальше,а сейчас,где тот лев?-обкакался,или это уже не лев,а хомячок. А если и лев,то как классно тот крот загнал также подальше льва.Так что не надо злорадствовать от ветка вот вам и пришла.Без обид,но когда Шахтер проиграл во Львове читать посты было аж противно,что только и не писали,а сейчас,что обвинять то не кого,или как всегда кто то из партии регионов виноват.Шахтер с победой.
Ням-ням Беляш
Слава Україні!
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Шахтер с легкой победой.Решение Луческу играть второй матч в 2 форварда довольно интересно. И эффективно.
lsmus
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ALplay12
респект Донецку за гимн и за флаги Украины!!! уважаю...
gorva
А не сгореть ли и тебе вместе с нами?
Loshok Petyshok
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
omelgerrard
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
Да, кста - Шахтер с победой.
Похоже, команда уже пришла в себя после всяческих непоняток с чемпионатом.
Loshok Petyshok
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dron
Игра Карпат чем-то напомнила игру Динамо с тренером Блохиным
Bandera.Lviv
різні ВАГОВІ категорії! у Львові при НЕСАМОВИТІЙ підтримці уболівальників сенсації можливі, а у гостях.....
Loshok Petyshok
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
petja.88
що за дибіли мінусують адекватні пости???
oleh123mma
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
oleh123mma
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил