Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 апреля 2014, 10:57
2444
1

Мирослав СТУПАР: «Предположу, что Бойко мог смягчить удар»

Эксперт поделился впечатлениями от работы арбитров в рамках минувшего тура чемпионата

| Обновлено 01 апреля 2014, 10:57
2444
1
Мирослав СТУПАР: «Предположу, что Бойко мог смягчить удар»
«Металург» Зп — «Таврія». Уважаю, Олександр Головков просто не готовий до суддівства, більшість своїх рішень він ухвалює не самостійно. Наприклад, коли збивали у штрафному Сергія Рудику, все було очевидно, але арбітр чомусь скористався підказкою додаткового асистента. Пізніше Головков покарав картками Нуно Пінто та Лучіана Бурдужана, хоча в обох епізодах фоли не тягнули на попередження. Зрештою, в кінцівці почалося те, що можна назвати антисуддівством. Перший момент на 78-й хвилині: Ігор Коротецький у штрафному нав­мисно штовхнув суперника у спину, та арбітр це проігнорував. За десять хвилин після розіграшу кутового Саша Баліч, як волейболіст, зіграв рукою у своєму штрафному, але суддя знову не відреагував на порушення. Натомість, на 90-й хвилині Юрій Штурко випередив голкіпера, який зачепив того за ногу. Головков демонстративно подивився на додаткового асистента Володимира Новохатнього, який сказав продов­жити гру. Арбітр чомусь погодився із цим хибним рішенням, ще й нагородив Штурка «гірчичником» за справедливу апеляцію. Апогеєм став момент на 90+3-й хвилині, коли мав місце незарахований гол. Із формальної точки зору можна десь підтримати суддю: воротар приймав м’яч, тоді як Бобан Грнчаров рукою трохи торкнувся тулуба. Але це звичайний ігровий епізод, на який жодним чином не відреагували гравці «Металурга». Вони продовжили гру, отримали гол, і без претензій це сприйняли. Зате Голов­ков, знову ж таки після підказки додаткового асистента, порахував, що було порушення правил. Можливо, хтось був зацікавлений, аби рахунок зберігся на користь господарів, але це лише моє припущення. Таке суддівство — біда керівників, які призначають таких арбітрів.
 
«Металург» Д — «Волинь». Знову-таки судив молодий арбітр Юрій Фощій, і у черговий раз були допущені прикрі помилки. Почалося з простого, коли на 13-й хвилині Ерік Бікфалві виконував штрафний, і м’яч потрапив у виставлену руку Мораеса, який розташувався у «стінці». Арбітр помилково не призначив 11-метровий. Буквально за кілька хвилин Фощій нагородив попередженням Богдана Шершуна, який зіграв у м’яч, можливо, потім трохи зачепивши опонента. Фол, який аж ніяк не тягнув на картку. Мабуть, захисник «Волині» щось сказав арбітру, той запам’ятав і в наступному моменті показав футболісту червону картку, яка також була безпідставною. Ще в одному моменті мав місце поштовх у спину у штрафному «Металурга», але арбітр знову не просигналізував про порушення правил. 11-метровий, коли Володимир Польовий поклав руку на плече Бікфалві, ще можна якось виправдати, але у цілому суддівство залишило бажати кращого.
 
«Карпати» — «Севастополь». Сергій Лисенчук провів гру на належному рівні.
 
«Ворскла» — «Говерла». Дмитро Кутаков уже давно зарекомендував себе з найкращого боку, із честю вийшов із чергового випробування.
 
«Іллічівець» — «Чорноморець». Іван Бондар ніби новачок у прем’єр-лізі, але особливих претензій до його роботи не виникло.
 
«Дніпро» — «Динамо». Юрій Можаровський, як і Анатолій Жабченко, проводили свої перші матчі у весняній частині сезону. До того ж, не мають раціональної ігрової підготовки, адже структура й методика зборів суддів не витримує жодної критики. Можаровський начебто нормально вів гру, але чомусь дав картку Денису Гармашу, який ненавмисно зіграв рукою. Вагоміший епізод, коли Александара Драговича притримали руками у штрафному «Дніпра», й арбітр мав усі підстави призначити пенальті, але промовчав. Мабуть, якби такий фол відбувся у центрі поля, суддя без роздумів призначив би штрафний. У сутичці Дениса Бойка й Олега Гусєва дехто каже, що голкіпер заслуговував на червону картку, а Можаровський повинен був призначити пенальті. Але по тому, що я бачив, Бойко не грав умисно, адже й він, і Гусєв дивилися за польотом м’яча. Можна припустити, що голкіпер міг зм’якшити зіткнення, але однозначно не можу це стверджувати.
 
«Металіст» — «Шахтар». Раніше Анатолій Жабченко так багато не помилявся. Нехай і призначив пенальті, але навіщо показав картку Олександру Кучеру? Незрозуміло й те, за що Жабченко показав перше попередження Кристіану Вільягрі, який на емоціях заробив другу картку. Тоді як за грубий фол Тараса Степаненка показав жовту, хоча це порушення тягнуло на червону. А коли «Шахтар» забивав четвертий м’яч, Дуглас Коста перебував хоч у невеличкому, але все ж таки офсайді.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alex8-48
Когда пытаешься высоко или далеко прыгнуть,то отталкиваешься одной ногой, а вторая автоматически сгибается в колене-посмотрите прыжки в высоту или в длину.
Как мог Бойко сориентироваться и выпрямить в полете колено,ведь всё произошло в доли секунды?