Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Плавание
|
990
0

Луцк-2014: Смаль - четырехкратная победительница турнира

15-летняя спортсменка одержала победу в четырех дисциплинах по плаваню

Юлія Смаль стала чотириразовою переможницею відкритого міжнародного турніру з плавання, який відбувся у Луцьку. 
15-річна луцька плавчиня фінішувала першою на 100 м комплексним плаванням (1.06.21), 200 м комплексним плаванням (2.24.44), 50 м батерфляєм (28.29) та 50 м вільним стилем (27.41). 
 
«Юля – дуже сильна спортсменка. На цих змаганнях на своїх додаткових дистанціях - 200 м комплексним плаванням, 50 м батерфляєм та 50 м вільним стилем - вона встановила три рекорди Волинської області з плавання», - сказав її тренер Олександр Сологуб. 
 
У О.Сологуба плавчиня тренується третій рік. Вже у 13 років вона здобула майстра спорту з плавання. А у лютому цього року стала чемпіонкою України на національному Кубку з плавання у Дніпропетровську. Зараз тренер готує талановиту дівчинку до її перших міжнародних змагань «Мультінейшнс», які відбудуться 11-13 квітня у Александроуполісі (Греція). 
 
«Готуємося до «Мультінейшнс», жорстко контролюю Юлю, щоб вона не сиділа часто у соціальних мережах, відганяю від неї хлопців. Адже ми плануємо завоювати призові медалі в нашій основній дисципліні – 100 м брасом», - відзначає О.Сологуб.
Загалом на змаганнях у Луцьку було розіграно 240 перших, других та третіх місць. Переможців було нагороджено медалями та дипломами. 
 
Відкритий міжнародний турнір з плавання проводиться у Луцьку вже третій рік. Участь у них взяли майже 250 плавців з Рівненської, Львівської і Волинської областей. 
 
«Завдання нашого турніру - популяризувати плавання, а також встановити дружні та партнерські стосунки між плавцями України та іноземних держав. Зазвичай участь у цих змаганнях беруть також спортсмени з Білорусі та Польщі. Однак через складну ситуацію в країні, у цьому році у турнірі змагалися тільки українські плавці, - сказав голова відокремленого осередку Федерації плавання України у Волинській області Віктор Самчук. – Однак найсильніші наші плавці – Юлія Смаль, Денис Давидюк, Олександр Новак – продемонстрували на турнірі хороші результати, виступивши на рівні майстрів спорту». 
 
Ці змагання – відбірковий етап до чемпіонату України та чемпіонату України серед молоді, які відбудуться у квітні у Харкові.

ФПУ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.