Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1652
2

Сергей КРИВЦОВ: «Будет матч уровня Лиги чемпионов»

Защитник «Шахтера» - о предстоящем поединке чемпионата Украины против «Металлиста»

Сергей КРИВЦОВ: «Будет матч уровня Лиги чемпионов»
Центрбек «Шахтаря» розповів про атмосферу в команді напередодні протистояння у Харкові.
 
— Перемога над «Десною» та вихід у півфінал Кубка України підняли команді настрій після невдачі з «Дніпром»?
— Звичайно. Вигравати завжди приємно. Тим більше в контексті нашої поразки «Дніпру». Думаю, вихід у півфінал підніме моральний дух команди.
 
— Мірча Луческу публічно розкритикував дії гравців проти «Дніпра». Під час розбору гри Містер також не стримував емоцій?
— Так, так, так… Пояснення тут напрошується саме собою, адже ця гра була дуже важливою для нас. Та на цьому чемпіонат не закінчується, будемо боротися за «золото» далі.
 
— У інтерв’ю «УФ» ветеран «гірників» Віктор Звягінцев назвав ахіллесовою п’ятою «Шахтаря» стандартні положення. Чого не вистачає команді, щоби вийти на необхідний рівень гри в таких ситуаціях?
— Думаю, тут головну роль відіграє концентрація гравців. Під час стандартів ти, найперше, не повинен дозволити зіграти опоненту. Секундна розслабленість або втрата уваги може призвести до гола…
 
— У наступному матчі з «Металістом» не наступите на ці граблі?
— Зарікатися не можна. Дай, Боже, не наступимо. Але я ж не можу сказати за всю команду. Постараємося зробити все можливе, щоби здобути три очки.
 
— Зазвичай поразки від прямих конкурентів психологічно позначаються на самопочутті команди. До матчу з «Металістом» «Шахтар» підходить не зов­сім впевненим у собі?
— Без сумніву, такі поразки, як від «Дніпра», тим більше — на очах своєї публіки на «Донбас Арені», швидко не забудеш. Але я впевнений, що той програш дозволить нам зробити правильні висновки й не повторювати допущених помилок надалі.
 
— Проти «Десни» у центрі захисту ви грали в парі з Олександром Воловиком. Із урахуванням травм Ярослава Ракицького та Дмитра Чигринського є впевненість, що Містер довірить вам місце у стартовому складі в Харкові?
— Так, вибір центрбеків у нас зараз через згадані вами ушкодження футболістів звузився. Швидше за все, в парі з Олександром Кучером зіграю або я, або Воловик. Ми готуємося до гри, а Містер потім уже вирішить, кому віддати перевагу.
 
— У першому колі «Шахтар» не зміг здолати «Металіст». Тоді на гол Тараса Степаненка точним ударом відповів Марко Девич. Але український серб зараз — гравець «Рубіна», тож, природно, в неділю не допоможе харків’янам. Це істотно полегшить завдання донецькому захисту?
— Не думаю. Окрім Девича, в «Металісті» чимало гравців, які можуть результативно вирішити той чи інший епізод або навіть долю зустрічі. Ми налаштовуємося з усією серйозністю на гру проти команди, яка бореться за чемпіонство.
 
— Чи не вплине на долю матчу те, що Мирон Маркевич залишив «Металіст», присутня й нестабільність фінансування цієї команди?..
— Наявність проблеми, звичайно, це — погано, але, з іншого боку, це може згуртувати гравців «Металіста». Тому зараз поспішні висновки робити рано, час покаже, яким шляхом піде «Металіст». Нам же треба думати про свою гру.
 
— Ймовірна невдача в матчі з «Металістом» перекреслить реальні шанси «Шахтаря» на чемпіонство?
— Думаю, ні. У футболі може статися все, що завгодно, бувають різні випадки. Але мені би не хотілося до матчу говорити про можливу поразку, адже налаштовуємося тільки на перемогу.
 
— У матчі з «Дніпром» донецьку команду нелегко було впізнати. Чи вдалося бодай трохи повернути їй звичний для «Шахтаря» ігровий тонус?
— За всієї поваги до «Десни», «Металіст» — суперник іншого рівня. У неділю гра для нас буде складнішою.
 
— Як вважаєте, майбутній матч можна порівняти з грою рівня Ліги чемпіонів?
— Думаю, що можна. Адже «Металіст» довів цього сезону, що здатний добре грати на рівні Ліги чемпіонів. Якби команду не відсторонили від подальшої участі в найсильнішому клубному континентальному турнірі, то харків’яни б у ньому ще заявили про себе.
 
— Геннадій Зубов висловив здивування, що «Шахтар» у грі з «Дніпром» не створив звичної гостроти в атаці…
— Знаєте, можна створити багато моментів, але забити, приміром, один м’яч, і в підсумку програти. А можна отримати в кінці один шанс, реалізувати його й перемогти. Ми на тренуваннях працюємо над усіма складовими футболу.
 
— «Металіст» і «Шахтар» сповідують практично схожий стиль гри, що базується на контролі м’яча й техніці південноамериканців. У цьому випадку, що стане визначальним для досягнення позитивного результату?
— Максимальна концентрація в обороні та хороша реалізація попереду. Гадаю, що це — основні фактори.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
minolt152
Да, Кривцов это уровень лиги чемпионов