Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 27 марта 2014, 09:58
13203
14

Славутич: из Второй лиги - в полуфинал Кубка Украины!

Команда Юрия Бакалова в четвертьфинальном матче минимально переиграла тернопольскую «Ниву»

| Обновлено 27 марта 2014, 09:58
13203
14
Славутич: из Второй лиги - в полуфинал Кубка Украины!
Черкасский «Славутич» на своем поле в серии послематчевых пенальти переиграл середняка Первой лиги чемпионата Украины, тернопольскую «Ниву», и впервые в своей истории пробился в полуфинал Кубка! Напомним, что команда Юрия Бакалова представляет Вторую лигу ПФЛ, где занимает 5-е место.
 
Свято великого футболу відвідало Черкаси, жителі якого вперше стали свідками одного з поєдинків ¼ фіналу Кубка України. Дивлячись на переповнені трибуни місцевого стадіону, звітний матч дійсно послужив для цього славного обласного центру справжнім святом, а футболісти «Славутича» зробили все можливе для того, щоб не зіпсувати своїм уболівальникам гарний настрій.
 
Нічого дивного в тому, що представник другої ліги обіграв команду з вищого дивізіону, немає. Вирішивши свої фінансові проблеми, взимку «Славутич» провів плідні збори, переглянув пару десятків потенційних новачків і в повній бойовій готовності підійшов до весняних офіційних матчів. «Нива» про таке могла тільки мріяти. Всю зиму клуб перебував у невіданні і був близький до того, щоб повторити долю київського «Арсеналу», якого без бою пройшов в 1/8 фіналу турніру. І тільки за десять днів до сьогоднішнього поєдинку з'явилася певна ясність з приводу майбутнього тернополян. У терміновому порядку до Тернополя з'їхалися залишилися в команді футболісти і разом з прибулими на перегляд потенційними новачками під керівництвом Богдана Самардака почали підготовку до матчу.
 
Звісно, виконати за тиждень роботу, на яку у благополучних команд йде близько двох місяців старанних тренувань на зборах, просто неможливо. Тому «Славутич» ще до поєдинку отримав величезну перевагу, яка помітно відчувалась вже у стартові хвилини зустрічі. Господарі відразу позначили свою перевагу над «Нивою». Вони активно пішли вперед, буквально розриваючи оборону гостей на флангах. Підопічні Юрія Бакалова виглядали зігранішими, мобільніше, а тернополяни мало того, що за ними не встигали, так ще й за м'яч зачепитися не могли. Незабаром біля воріт «Ниви» почали виникати небезпечні моменти. Перший з них стався на восьмій хвилині: Дацюк зліва навісив на ногу Гонщику, який з лінії воротарського майданчика розстрілював Новака. Воротар гостей ногою зумів парирувати удар новачка «Славутича». Через кілька хвилин голкіперу тернопільської команди знову довелося демонструвати свою майстерність, коли його партнери при подачі кутового випустили з уваги Мироненко. Як виявилося, парирувавши удар Романа, Новак всього лиш на кілька секунд відстрочив взяття воріт. Наступна подача Шопіна від кута поля призвела до голу — Тарасенко, при повній бездіяльності захисників, головою спрямував м'яч у сітку.
 
На 15-й хвилині господарі поля не скористалися чудовою нагодою подвоїти перевагу. Шопін зліва перевів м'яч на Гонщика, який прострілив вздовж воріт на партнера, але захисник ліквідував загрозу. І тільки після цього гостям вдалося відвести гру від своїх воріт і навіть створити гольовий момент: Мельник прийняв м'яч після передачі з правого флангу і, стоячи спиною до воріт, відкотив його під удар Малюкові. Постріл опорного хавбека «Ниви» прийшовся повз воріт.
 
Надалі темп гри впав, а гості зуміли перехопити ініціативу. У ці хвилини кіперу та обороні «Славутича», особливо Фабунмі, грав зліва, довелося несолодко. Але цей натиск суперника підопічні Юрія Бакалова успішно витримали. При рахунку 1:0 на користь господарів команди пішли на перерву.
 
Початок другого тайму ознаменувався кількома неприємними моментами для черкащан. Футболісти «Ниви» подали чотири кутових, два з яких ледь не завершилися взяттям воріт «Славутича». Але в обох епізодах дуже здорово зіграв Віталій Мирний. Особливо гарний був його сейв після удару Сергія Загинайлова у ближній кут. Черкащани відповіли на 58-й хвилині, і теж зробили це зі стандарту: Володимир Шопін навісив з кутового, а Олександр Батальський, після перерви замінив Романа Дацюка, ударом головою пробив по воротах - сейв Новака вийшов не менш ефектним, ніж Мирного.
 
Наступного більш-менш небезпечного моменту довелося чекати близько десяти хвилин. У центрі уваги знову опинилися Батальський та Шопін, які помінялися ролями: Олександр навісив з флангу, а Володимир — неточно пробив. У ці хвилини гра в основному зосередилася в центрі поля, а на перший план вийшли бійцівські якості команд, а також фізична підготовка футболістів. Це, звичайно, було на руку господарям, які в даних компонентах футболу виглядали трішки сильніше, що, втім, не дивно. Воротар «Славутича» Віталій Мирний відверто нудьгував, бо знаходився без роботи. Рахунок на табло зобов'язував гостей йти вперед і відіграватися, але у них нічого не виходило. Безліч помилок у простих ситуаціях і шлюбу вони допустили. Правда, і підопічні Юрія Бакалова чимало грішили цим. Наставник «Ниви» Богдан Самардак спробував освіжити гру свого колективу замінами, проте бажаного ефекту вони не принесли. Господарі матч тримали під своїм контролем.

 
На 86-й хвилині «Славутич» міг зняти всі питання про переможця матчу. Після передачі з флангу Лобов махнув ногою повз м'яча, після чого круглий у ворота суперників вніс Батальський. Форвард господарів побіг до трибун святкувати, але його радість, як і черкаських вболівальників, вскочивших зі своїх місць, була передчасною —офсайд. До основного часу арбітр додав п'ять хвилин, однак фінального штурму у виконанні «Ниви» так ніхто і не дочекався. «Славутич» у ці хвилини діяв агресивніше в атаці, і навіть створив кілька моментів, кращий з яких (вихід теа-а-тет з воротарем) не реалізував Лобов. Розплата за марнотратство настала миттєво: Семенюк класним дальнім ударом застрелив павучка, який тільки-тільки почав плести павутину в дев'ятці воріт (ось так несподіванка!). Хвилиною гробової тиші, яка запанувала на трибунах (напевно, далеко не кожен глядач зрозумів, що ж сталося) членистоногого відразу і пом'янули... І як після цього не згадати, що в чотирьох з шести очних зустрічах цих суперників, які за попередні два сезони відбулися в рамках другої ліги, був зафіксований саме рахунок 1:1.
 
За регламентом, у разі нічиї, командам належало провести ще два тайми по 15 хвилин кожен. Вони пройшли в невисокому темпі, з великою кількістю боротьби в центрі поля і мінімум моментів. Мінімальною перевагою володіли господарі. Вони-то і були ближчими до того, щоб забити переможний гол. Зокрема, на 101-й хвилині на ударній позиції опинився Олександр Лобов, який в черговий раз програв дуель Андрію Новаку. «Нива» свій момент упустила в другому екстра-таймі, коли ніхто з її футболістів не зміг замкнути небезпечний простріл Малиша. При цьому потрібно відзначити, що підопічні Богдана Самардака в плані фізики, зарядженості на боротьбу ні в чому не поступалися супернику.
 
В результаті гра дійшла до серії пенальті, в якій пані Фортуна в черговий раз показала свій мінливий характер. Черкащани Тарасенко, Чеботарьов, Батальський та Лобов свої спроби реалізували, на що «Нива» відповіла точними ударами з «точки» Малюка, Грінченка і Яворського. Потім до м'яча підійшов чоловік, який, власне, і подарував «Ниві» шанс на вихід у півфінал - Олександр Семенюк. І треба ж такому статися, що саме в цей момент удача відвернулася від півзахисника і посміхнулася воротареві суперника, який парирував удар. Але це ще було не все. Новак подарував тернополянам ще одну надію, вигравши дуель у Гонщика. Однак вона тут же померла, коли Ігор Мельник відправив м'яч над поперечиною.
 
У підсумку перемогу в цьому драматичному, в'язкому і тягучому матчі, а разом з нею і путівку у півфінал, здобули черкащани.

ФК Нива
 
 
«Славутич» - «Нива» Тернополь - 1:1 (по пенальти - 5:4)
Гол: Тарасенко, 11 - Семенюк, 90+4.
«Славутич»: Мирный - Худченко, Тарасенко, Музыка, Фабунми, Гонщик, Кошелюк, Мироненко (Фаворов, 87), Чеботарев, Шопин (Лобов, 74), Дацюк.
«Нива»: Новак - Романюк, Донец, Лазорик, Яневич, Малыш, Басараб (Яворский, 80), Загинайлов (Гринченко, 62), Мельник, Панас (Сворак, 76), Семенюк.
Предупреждения: Мироненко - Басараб, Мельник, Гринченко.
Удаление: Фаворов, 120.

 
Sport.ua
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kolorit22
черкассы-респект!
Олександр Витвицький
кажуть, що вперше в історії України друголігова команда у півфіналі кубку України))))))) Черкаси молодці. Бакалов це рівень прем'єр ліги
mudry
По-моему Славутич ждет еврокубок. Хотя хз. При всех подсчетах должно. Хотя... Черкассам Европу!!
airwolf77
молодцы Козаки-Холодноярцы !
prospekt_20mai2011
Глупостиь,або твоя дурість ,навіщо зливати кубкову гру?
shpachok54
100%. Молодець!
lehach08
а капитан тральщика "черкассы" с тернополя!!)) вот такой вот каламбур))
aka_MIK
Наши пацаны просто не могли подвести славных моряков с тральщика "Черкассы"!!!
Dampier
Особенно три первых удара у Нивы вообще палевных было, да????? там бы и Буфон не достал, а дальше лотерея пошла.... Нива нулячая была при том, что Славутич тоже не блестал игрой своей
forzadunamo1987
Пенальки були не якісні і дивні,замітно шо нива зливала гру
micha(ZAKARPATTJA)
Цікаво на кого попадуть...
Naum1221
Молодці. Так тримати, хлопці!