Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 марта 2014, 12:35
1357
0

Андрей ХОМИН: «В матче с Карпатами нам немного повезло»

Футболист «Говерлы» поделился впечатлениями о последнем матче ужгородского клуба

| Обновлено 26 марта 2014, 12:35
1357
0
Андрей ХОМИН: «В матче с Карпатами нам немного повезло»

— Андрію, якщо не помиляюся, від середини першого кола ви не брали участі в офіційних матчах. Як це, стільки часу перебувати без футболу? Розкажете, в яких кондиціях перебуваєте нині?
— Не помиляєтесь: останній мій поєдинок був у жовтні, коли в завершальному матчі спочилого «Арсеналу» протидіяли «Динамо». Відтак можна сказати, що без футболу був майже півроку. Звичайно, складно будь-якому, навіть професіональному, футболісту виходити на першу офіційну гру після такого проміжку часу. Тим паче, що буквально позавчора поставив підпис під угодою з «Говерлою» (за системою 0,5+1), тому навіть не знав: устигнуть мене заявити чи ні? Коли почув своє прізвище на передматчевому тренуванні, тяжко передати мої емоції в той момент. У плані фізичному, зрозуміло, що перший час було непросто, позначалася відсутність аналогічних навантажень. Отож, доводилось акцент робити на досвід, аби нівелювати різницю у формі: десь перелаштуватися, займати винятково правильні позиції.

Якщо перейти до матчу, то розповім: виходячи на поле, мав установу — надійно зіграти в обороні. Після перерви головний тренер попрохав захисників менше підключатися до атак, а намагатися зберегти переможний рахунок.

— На вашу думку, відносно ранній гол допоміг здобути вікторію?
— Мабуть, самі помітили, що в матчах із «Металістом» і «Карпатами» після першого гола команда відходить назад, грає на утримання — позначається становище в турнірній таблиці. Уважаю, що це — не зовсім доречно. Проте ми таки здобули результат.

— Хто був ближчий: ви — до другого взяття воріт, чи «Карпати» — до мирової?
— Варто усвідомлювати, що ми свідомо віддали ініціативу львів’янам у другому таймі, зосередивши зусилля на контратаках. Утім під завісу зустрічі ужгородці пропустили швидку атаку галичан, після якої м’яч дивом не залетів у сітку воріт Надя, відтак, погоджуся, нам дещо пощастило.

— Що відбувалось у роздягальні після фінального свистка Вакса?
— Усі були дуже раді. Навіть зайшов президент клубу, вони з тренером були задоволені. Радує, що навесні в протистояннях із сильними опонентами «Говерла» продовжує набирати очки. Намагатимемося не зупинятися на такому досягненні. Подвійні премії? Та ні, премії, звичайно, будуть, тільки всіх обрадувало інше: нарешті вирішиться питання із заборгованістю перед гравцями.

— Такий позитивний настрій сприятиме подальшим звитягам?
— Хоча тренуюсь із закарпатцями лише другий тиждень, більшість футболістів — мої знайомі. Як на мене, колектив нині дуже згуртований та веселий, відтак заслуговує в майбутньому на значно вищі завдання. Знаю, що коли ФК посідає останні місця, то складно демонструвати видовищний футбол, однак серія хороших матчів зможе додати впевненості в наших силах.

Євген ДЕМЯН, Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды
Хоккей | 24 апреля 2024, 15:25 13
Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды

Аризона Койотис на этот момент прекратила существование

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.