Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1475
0

Геннадий ЗУБОВ: «Шахтер меня удивил»

Экс-игрок донецкого клуба - о матче команды против «Днепра» (0:2)

Геннадій ЗУБОВ, екс-півзахисник «Шахтаря:
 
— «Дніпро» на «Донбас Арені» продемонстрував дуже якісний футбол. Він створив більше небезпечних моментів, аніж «Шахтар», і показав відмінну реалізацію. Дніпропетровці були заряджені на перемогу, зумівши проявити свої найкращі якості, що й дозволило досягти бажаного результату.
 
У першому таймі команди дія­ли дуже обережно, придивляючись один до одного. Але за хвилину до перерви під час стандарту гравці «Шахтаря» не розібралися, пропустивши гол. Цей момент, уважаю, і став переломним у матчі, адже такі ігри, як правило, йдуть до першої помилки. За рахунку 0:0 другий тайм був би іншим. А за 0:1 донеччанам стало тяжче психологічно, адже вони розуміли, що «Дніпро» зараз дуже сильний, перебуває в хорошому тонусі й змінити хід матчу буде непросто. Не можна сказати, що «Шахтар» не хотів перемогти, але деяких компонентів, як в командних, так і в індивідуальних діях, для того, щоби забити, не вистачило.
 
Окрім того, що «Шахтар» загалом неприємно здивував, так насторожує ще й те, що «гірники» не створили справжньої гостроти біля воріт дніпропетровців. Конт­роль м’яча був, позиційно грамотно грали, а ось гостроти, повторюся, не було. Може, креативним гравцям «Шахтаря» треба десь узяти гру на себе, обіграти опонентів, увірватися у штрафний майданчик, зробити небезпечну передачу… Зазвичай фланговим гравцям донеччан притаманна агресивність, бажання на швидкості продемонструвати свою індивідуальну майстерність у рамках командної гри. Зараз же кудись раптом усе це поділося. Чому? Складно сказати. Ми ж не знає­мо, в якому стані команда підійшла до цього матчу й як той чи інший футболіст на сьогодні готовий. Треба враховувати всі фактори. Думаю, тренерський штаб на чолі з Мірчею Луческу розбереться в усьому й зробить відповідні висновки.
 
«Дніпро» дуже сильно виглядав у командній грі. Як завжди, напругу біля воріт суперника створювали Коноплянка та Селезньов. За 15 хвилин до кінця зустрічі Хуанде Рамос зробив тактичну заміну, випустивши Зозулю, й вона спрацювала! Дніпропетровці були заточені на контратаки й змогли провести ще один разючий випад. Так, можливо, в другому голі допомогла відсутність Ракицького, адже в меншості грати — велика проблема. Але заслуг «Дніпра» це не зменшує.
 
Ще будучи футболістом, пригадую, ми «Дніпру» в Донецьку ніколи не програвали. Хоча дніпропетровці теж перебували на позиціях лідерів. А ось тепер уже на «Донбас Арені» «Дніпро» здобув свою першу перемогу. Цей колектив впевнено взяв гору над «Шахтарем» у першому колі й зараз. Це говорить про те, що команда Хуанде Рамоса, як ніколи, серйозно налаштована на медалі найвищого ґатунку.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.