Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1324
0

СВИДЕРСКИЙ: «Заря проиграла из-за грубой ошибки арбитра»

Бывший игрок сборной Украины подвел итоги 22-го тура Премьер-лиги

В’ячеслав СВІДЕРСЬКИЙ, екс-футболіст збірної України.
 
«Шахтар» — «Дніпро». Багато хто вважає звитягу дніпрян сенсаційною, але я б її такою не назвав. Цьогоріч підопічні Хуанде Рамоса мають солідний вигляд, й, одверто кажучи, дуже радують своєю грою. В осінній частині у «біло-синьо-блакитних» були деякі проблеми, часом їх лихоманило: розпочали добре, проте знову втратили очки. Але наразі помітно, що й тренер, і футболісти знайшли рецепт успіху, відтак мають серйозні наміри поборотися не тільки за місця в зоні Ліги чемпіонів, а й за чемпіонство.
 
«Динамо» — «Металург» Зп. У цьому матчі ключову роль зіграв більш високий клас гравців «Динамо». Як на мене, результат цілком закономірний, однак чотири пропущених м’ячі справді стали наслідком необачних дій захисту запоріжців. Якби металурги зіграли зібраніше, й після другого м’яча не посипалися, гадаю, їм би вдалося уникнути розгрому. Але, певне, психологічно команда закінчила грати вже на початку другого тайму. Усе ж таки гол «у роздягальню» сильно вдарив по психології металургів, відтак по перерві вони відверто догравали. Не було в них шансів після пропущеного м’яча змінити сюжет гри.
 
«Зоря» — «Металург» Д. Як на мене, долю поєдинку вирішило вилучення. Щодо червоної картки Грицаю питань немає, адже зіграв він справді грубо, й заслужив суворого покарання. Однак хотів би зупинити увагу на іншому епізоді, коли на першій хвилині захисник донеччан руками відверто перехопив м’яч і перервав фактично вихід сам на сам, і отримав за це лише попередження. Це відверта помилка арбітра: Василя Прийму потрібно було видаляти, тоді, гадаю, поєдинок для луганчан склався би зовсім інакше. Скоріше за все, вилучення психологічно надломило гравців «Зорі», які, пропустивши гол, зневірилися у власних силах, й фактично догравали матч.
 
«Волинь» — «Ворскла». У цьому матчі грала одна команда, інша ж відбувала номер. Я не помітив, за рахунок чого ворс­кляни можуть перемогти «Волинь». Господарі в усьому переважали свого опонента. Створили більше моментів, подали більше кутових, володіли ігровою та територіальною ініціативою, проте забити так і не змог­ли. Убачаю у цьому проблему в реалізації голевих епізодів, адже стільки створювати й не забивати — це неприпустима розкіш, особливо для такого клубу, як «Волинь». Знаючи характер Кварцяного, можу сказати, що в наступному матчі ми побачимо іншу «Волинь», аби тільки Віталій Володимирович скоріше одужував.
 
«Говерла» — «Карпати». Помітно, що ужгородці після зимової перерви значно додали в грі, відчувається рука В’ячеслава Грозного. Тренер отримав достатньо часу для створення боєздатного колективу, зумів об’єднати гравців спільною ідеєю, донести їм свою філософію футболу. Уважаю, «Говерла» перемогла заслужено.
 
«Чорноморець» — «Таврія». Прик­лад одеситів зайвий раз підтверджує, що втрата кількох ключових гравців негативно позначається на команді, особливо, якщо немає рівноцінної заміни. У звітному матчі було помітно, що «моряки» діяли не надто впевнено, не вистачало їм креативності, свіжої думки.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.