Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Германия
| Обновлено 22 марта 2014, 14:55
1354
1

Виктор ЗВЯГИНЦЕВ: «Хуанде Рамос создал серьезную команду»

Экс-игрок «Шахтера» поделился ожиданиями от встречи «горняков» с «Днепром»

| Обновлено 22 марта 2014, 14:55
1354
1
Виктор ЗВЯГИНЦЕВ: «Хуанде Рамос создал серьезную команду»
shakhtar.com

— Дивлячись на становище команд у турнірній таблиці, відразу зрозуміло, що гра на «Донбас Арені» буде дорогого коштувати. «Шахтар», перемігши, може зробити комфортний для себе відрив у очках. А «Дніпро» в разі успіху має можливість до межі загострити боротьбу за чемпіонство.

Якщо брати до уваги товариські й єврокубкові матчі нинішнього року, то я об’єктивно віддаю перевагу «Дніпру», який продемонстрував хорошу, поставлену гру. Особливо це проявилося в матчах із «Тоттенхемом», який є дуже солідним клубом, не пара «пивникам» із Чехії, які дісталися «Шахтареві». Проти команди англійської прем’єр-ліги «Дніпро» діяв із повною віддачею. Починаючи від воротаря й закінчуючи гравцями атаки, всі хлопці з Дніпропетровська виглядали здорово: Канкава, Ротань, Коноплянка… Відмінно проявив себе й воротар Бойко.

У першому колі «Дніпро» взяв гору над «Шахтарем» — 3:1. Тепер «гірники» будуть намагатися довести, що то була випадковість. Але нині «Дніпро» у функціональному, психологічному та ігровому плані виглядає набагато солідніше за «Шахтар». Якщо «гірники» вийдуть на матч із таким настроєм, як проти «Вікторії», то вони отримають результат першого кола. Аби здолати «Дніпро», донеччани повинні викластися на 200 відсотків, інакше нічого не вийде.

Як колишній центрбек, хочу підкреслити, що в тому вигляді, в якому зараз перебуває оборона «Шахтаря», вона є досить вразливою. Селезньов, Зозуля, Коноплянка та бразильці «Дніпра» здатні створити великі проблеми «гірникам». Центрбеки «Шахтаря» в особі Кучера, Ракицького, Кривцова і Чигринського, який нечасто грає, досить високі хлопці, але коли в Дніпропетровську Роман Зозуля забивав головою, ніхто й досі не знає, куди в донецьких захисників подівся той високий зріст…

Ахіллесова п’ята «Шахтаря» — стандартні положення. Як тільки суперник пробиває «стандарт», створюється враження, що у ворота «гірників» дали пенальті, й Андрій П’ятов потягнув. А майбутня гра матиме серйозне напруження, стадіон буде заповнений ущерть. У цьому я впевнений, попри складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Я готуюся до бою по-справжньому двох класних команд, у якому переможе найсильніший.

Хуанде Рамос за 2,5 року зробив серйозну команду. Причому з того матеріалу, який був під рукою. Адже дніпропетровці не робили серйозних кадрових уливань. І президент «Дніпра» мудро чинить, що зараз пропонує новий контракт Хуанде Рамосу. Якщо він його підпише, від цього «Дніпро» тільки виграє.

У Донецьку «Дніпро» у відкритий футбол спочатку не гратиме. Козир «Дніпра» — контратаки. Ураховуючи креативну лінію атаки дніпропетровців, особливо — Євгена Коноплянку, який може 30–40 метрів із м’ячем пробігти на високій швидкості й обвести суперників, «Шахтарю» треба бути дуже уважним. А з приводу стандартів я вже вище сказав. Ротань, Коноплянка, інші гравці можуть їх реалізувати…

Атакувальна лінія «Дніпра» здається кращою за напад «Шахтаря». Приміром, Зозуля показує достоту солідний рівень гри, а Адріано у «Шахтарі» якось знітився. «Дніпро» має дуже хороший вигляд в усіх лініях, демонструючи видовищний футбол. Чи зможе «Шахтар» піднестися й видати фантастичний матч, ми побачимо зовсім скоро. Якщо підопічні Мірчі Луческу не «вибухнуть», то нічого доброго їм, навіть у Донецьку, ще й за підтримки своєї публіки, в майбутньому матчі не світить.

Український футбол

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Yura Polevoy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил