Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 марта 2014, 11:14
610
0

Александр ХАЦКЕВИЧ: «На поле должен быть единый коллектив»

Наставник «Динамо-2» подвел итоги матча с «Волгой»

| Обновлено 22 марта 2014, 11:14
610
0
Александр ХАЦКЕВИЧ: «На поле должен быть единый коллектив»
fcdynamo.kiev.ua

Старший тренер «Динамо-2» Олександр Хацкевич поділився враженнями від поєдинку з «Волгою» і підвів підсумок роботи своєї команди на зборі в Туреччині.

- На жаль, завершити збір на мажорній ноті не вдалося. Тим не менш, «Динамо-2» провело п'ять контрольних матчів. Програма максимум виконана?
- Звичайно, хотілося б виграти, але іноді в діях футболістів присутній «дитячий садок»: ніби гра дається, є моменти, але отримуємо гол зі штрафного і на рівному місці допускаємо помилку у другому таймі. Потім доводиться грати через «не можу». Добре, що вдалося зрівняти рахунок. Але моменти, які ми створюємо, гравці зобов'язані реалізовувати з закритими очима. А так - кожен хоче відзначитися сам, а ось на команду, часом, не грає.

- Чи задоволені ви тим обсягом роботи, який ви і ваші підопічні виконали за два тижні?
- Все сприяло продуктивній роботі, були хороші спаринги. В останніх двох зустрічах наші суперники нагадували колективи з 1-ї ліги України - грають в силовий футбол, постійно «сидять» на нозі, не дають довго думати і спокійно приймати рішення. Може, нашим опонентам десь не вистачало технічної майстерності, але потрібно бути готовими до усього. Повторюся, в першу чергу необхідно реалізовувати свої моменти.

- Чи всі футболісти впоралися з поставленими завданнями і наскільки хлопці готові у функціональному плані?
- Деякі виконавці знаходяться в трошки в іншому стані, ніж більша група гравців. Ми провели першу гру нормально, але потім у нас захворіло і випав з тренувального процесу відразу шість чоловік. У другому таймі ці футболісти отримали 45 хвилин ігрового часу. Стани різні, але більша частина хлопців пройшли збори повністю. Так що на сьогоднішній день, вважаю, у фізичному плані вони готові дуже добре.

Було багато тактичної роботи. Всі ті тактичні вправи і заготовки на тренуваннях хлопці переносять на поле. Інша справа, що десь виходить, а десь-ні. Але найголовніше, що розуміння того футболу, в який потрібно грати, у них є. Дуже сподіваюся, що вже в найближчим часом цей футбол буде приносити нам якомога більше позитивних емоцій.

- З яким настроєм і надіями вступаєте у весняну частину чемпіонату?
- Хлопці самі повинні зрозуміти, що першу частину 1-ї ліги вони вже пройшли, і їм потрібно рости і додавати в силовому футболі. Звичайно, з м'ячами хочеться тренуватися всім, але працювати необхідно в усіх напрямках. Результат зараз виходить на перше місце.

Читаючи висловлювання наших футболістів після матчів, коли вони говорять, що потрібно виходити і мало не вмирати на полі, то важливо, щоб їхні слова не розходилися з ділом. Приміром, у першому таймі проти «Волги», на жаль, я цього не побачив. Я не раз говорив і повторюю, що у нас немає основного складу, оскільки в такому віці у гравців поки відсутня стабільність. У кожному тренуванні і в кожному матчі вони повинні доводити, що гідні вийти на поле з перших хвилин. Якщо хтось вирішив, що раз вийшов у стартовій 11-ці і він буде основним, то хочу нагадати, що у нас є ще як мінімум тиждень до першого офіційного матчу. За цей час хтось може підтягнутися і довести, що він є номером один. Кожне тренування і гра - тест для молодих футболістів.

Тим не менш, помітно, що хлопці ростуть в ігровому плані. Ми завжди з оптимізмом дивимося в майбутнє. Але на полі повинна бути єдина команда, єдиний колектив, а не поодинці намагатися показати себе. В першу чергу необхідно домагатися результату, тим більше позитивного. Тоді будуть рости і команда, і гравці. Ми віримо в цих молодих виконавців, для них це хороша школа. Але вони повинні виходити і битися за ім'я клубу, чию емблему носять на грудях, адже для нас неприпустимо перебувати на тому місці в турнірній таблиці, де ми є зараз.

ФК «Динамо» Киев

Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.