Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3242
0

Тарас КОРОЛИШИН: «Я також можу грати на найвищому рівні»

Наймолодший гравець «Урагану» Тарас КОРОЛИШИН стає все більш помітною фігурою у своїй команді

Тарас КОРОЛИШИН: «Я також можу грати на найвищому рівні»

В останньому матчі чемпіонату у Луганську проти «ЛТК» вольову перемогу «Урагану» приніс наймолодший гравець у складі івано-франківської команди Тарас Королишин. Саме його два голи дозволили «драконам» здобути непрості три очки.

Гольовий дубль для 20-річного гравця молодіжної збірної України виявився дебютним в Екстра-лізі. Напередодні домашнього матчу з львівською «Енергією» Королишин охоче відповів на запитання клубної прес-служби.

- Насамперед вітаємо з дебютним дублем у футболці «Урагану», який приніс гостьову перемогу над «ЛТК». Пригадай, як забивав ці два голи і які враження були в тебе після матчу?
- Мене переповнювали виключно позитивні емоції. Попри те, що поєдинок був нелегкий, ми все-таки виграли і здобули бажані три очки. І, звісно, приємно, що вдалося оформити дубль. Перший м'яч я забив буквально за долі секунди до сирени на перерву. Ми розіграли аут, Валєнко віддав передачу на Павлюка, я відкрився під нього в середину і з дотику пробив під поперечину.

На перший погляд могло здатися, що взяття воріт не було, адже після удару м'яч від перекладини опустився десь на півметра за лінію і лише потім вилетів в поле. А другий гол вийшов завдяки хорошому розіграшу штрафного: Шотурма віддав на Макаєва, той продовжив далі, тож мені залишилося тільки добре пробити повз воротаря.

- Цього сезону ти вже забив 4 голи. Цікаво, що всі – у ворота «телефоністів». Виходить, для тебе «ЛТК» стала «улюбленою» командою?
- Я б так не сказав. Коли я виходжу на майданчик, то основне завдання, яке ставлю перед собою – допомогти своїй команді здобути перемогу. Були хороші моменти і проти інших команд, але чомусь не вдавалося їх реалізувати. А те, що забив цього сезону чотири голи, і всі вони у ворота «ЛТК» – це швидше, збіг обставин.

- Наставник «Урагану» Сергій Гупаленко почав тобі більше довіряти після виклику у молодіжну збірну. Це пов'язано з травмами партнерів по команді чи ти дочекався свого шансу?
- Думаю, що це питання більше до головного тренера, аніж до мене. Можливо, це пов'язано і з першим, і з другим аспектом, хоча на кожному тренуванні я викладаюся по-максимуму і докладаю всіх зусиль, аби довести, що я також можу грати на найвищому рівні.

- Виклик до лав збірної України – це завжди почесно для будь-якого спортсмена. Раніше ти захищав кольори юніорської збірної, тепер – молодіжної. 11-12 лютого у Франції «синьо-жовті» двічі переграли місцевих однолітків – 4:1 та 6:1, а тобі вдалося оформити дубль у другій грі. Які враження загалом від виклику в збірну і від цих матчів?
- Я дуже радий, що мені вже не перший раз випадає шанс виступати у лавах збірної, для кожного гравця – велика честь. Наша «молодіжка» зібралася у Луганську, тренувалися в дворазовому режимі. За кілька днів нам вдалося зігратися один з одним, згуртуватися разом, попри те, що команда була фактично повністю оновлена. У збірній були представлені хороші гравці, з усіма я одразу знайшов спільну мову, тож атмосфера, яка панувала у колективі впродовж всього часу, була просто ідеальна.

До Франції ми їхали з однією метою – перемагати, тож результат був на першому місці. На перший погляд може видатися, що ми досить легко здолали суперників, хоча насправді це не так. Можливо, французи не так підготовлені фізично і тактично, як українці, але в плані техніки вони грають на високому рівні. Змагатися було досить цікаво, тож враження залишилися тільки позитивні. Грати на міжнародному рівні – завжди хороший досвід, проте, й чимала відповідальність.

- Чи був задоволений грою головний тренер молодіжної збірної Роман Ковальчик?
- Після першого матчу Роман Миколайович привітав усіх з перемогою, зауважив наші недоліки та одразу дав установку, щоб ми налаштовувалися на другий поєдинок. Тож ніякої ейфорії не було. Після другої гри тренер подякував нам за роботу і зазначив, що грали ми значно краще, адже не було скованості. Загалом таким оновленим складом «молодіжка» грала вперше. Звісно, були й помилки, тому є ще над чим працювати у своїх командах.

- Які особисті завдання у Тараса Королишина на цей сезон? Про що мрієш?
- Насамперед – працювати над собою, вдосконалювати свої футзальні здібності та максимально допомагати «Урагану» здобувати перемоги. Звісно, хочеться вибороти чемпіонство та виграти Кубок України, але при цьому головне, щоб усі були здорові та уникали серйозних травм.

- Хто, на твою думку є фаворитом чемпіонату України, що знову відновився після тривалої перерви?
- «Єнакієвець», «Ураган», «Локомотив» та «Енергія» – саме ці чотири команди є фаворитами. Усі вони наразі демонструють досить рівну гру. У кожної, як на мене, є хороші шанси стати чемпіоном. Думаю, «Єнакієвець», який значно відірвався від конкурентів, так і залишиться лідером, а позиції інших команд будуть ще неодноразово змінюватися. Думаю, так триватиме до останнього туру, а далі нас чекатиме найцікавіше – плей-офф.

- Як сприйняв звістку про те, що Кубок України буде розіграний у форматі «Фіналу восьми»? Знову «Енергія», але в одному чвертьфінальному матчі на нейтральному майданчику у Черкасах. Які шанси на вихід до півфіналу?
- Якщо чесно, я навіть не здивувався, тож цю звістку сприйняв досить спокійно. Вже декілька сезонів поспіль нам попадаються тільки команди Екстра-ліги, і вже не перший раз – «Енергія». Але, як на мене, команда, яка хоче вибороти Кубок, не повинна думати – хто слабший, хто сильніший, а докладати максимум зусиль і впевнено йти до своєї мети. Те, що Кубок відбудеться у форматі «Фіналу восьми», пов'язано з нинішньою ситуацією в Україні, тож тут нічого не вдієш. Хоча, звісно, краще було б зіграти дві чвертьфінальні гри – вдома і на виїзді…

- Як особисто сприйняв останні події в Україні? Яка зараз ситуація в команді?
- Події, що відбуваються в Україні, мабуть, не залишили нікого байдужим. Якщо чесно, то важко повірити, що таке справді відбувається в нашій державі, тому виникає єдине природне бажання – щоб не було смертей, кровопролиття і війни. Звичайно, ця ситуація вплинула на кожного з нас, але будемо сподіватися на краще. У нашій команді теж переживають, для всіх нас небайдужа доля України, особливо нелегко нашим бразильцям, адже вони далеко від свого дому. Однак усі ми професіонали, тому впевнений, що на матчах це не відобразиться.

- До речі, який настрій на домашнє дербі з львівською «Енергією»?
- Настрій хороший, я б сказав – бойовий, і перед собою ми ставимо максимальне завдання – здобути три очки. Тим паче, що ми давно вже не грали перед власними вболівальниками, тому ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу. До того ж, такі «енергетичні дербі» завжди грати дуже приємно!

Христина ЧУЛОВСЬКА, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку
Футбол | 26 апреля 2024, 21:16 18
Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку

26 апреля Металлист обыграл Кремень 2:1 в 6-м туре Первой лиги в Группе вылета

Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче
Футзал | 20 апреля 2024, 21:10 0
Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче

Украинские футзалисты забили соперникам пять мячей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.