Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 марта 2014, 10:27
1837
1

Сергей РЕБРОВ: «Тренер должен быть примером для подопечных»

Экс-игрок киевского «Динамо» получил диплом категории PRO

| Обновлено 15 марта 2014, 10:27
1837
1
Сергей РЕБРОВ: «Тренер должен быть примером для подопечных»

13 березня 2014 року помічник головного тренера київського «Динамо» Сергій Ребров закінчив навчання і отримав PRO-диплом УЄФА. Отримавши поздоровлення, новоспечений тренер найвищої категорії дав інтерв'ю з нагоди цього офіційному клубному сайту:

- Сергію Станіславовичу, в першу чергу дозвольте привітати вас із отриманням ліцензії PRO і побажати такої ж блискучої тренерської кар'єри , якою була ваша кар'єра гравця! Яке загальне враження у вас залишилося після навчання? Що найбільше запам'яталося?
- Під час навчання ми здобули досить ґрунтовну підготовку. Навчання тривало півтора роки, за цей час ми склали шість сесій, а також заключний іспит. Враження позитивні , як від навчання на присвоєння диплома PRO, так і на дипломи A і B. Можу сказати схвальні слова про викладачів, які дали нам необхідні знання. Звісно, теорія закріплювалася від час практичних занятть. Практика ніколи не буває зайвою. Питання тільки у часі, з яким набувається досвід.

- Чи надихають вас приклади Хосепа Гвардіоли, Вінченцо Монтелли, Чіро Феррари, Кларенса Зеєдорфа, в якійсь мірі Дієго Сімеоне, які не так давно завершили кар’єри гравців і вже почали свою тренерську роботу у великих клубах? Чи ви вважаєте, що прогрес має бути поступовим?
- Ви назвали людей, які, можливо за винятком Зеєдорфа, дійсно відразу домоглися значних успіхів з великими клубами. Безумовно , потрібно прагнути наслідувати такі приклади. Я не знаю, як все складеться, особливо враховуючи ту непросту ситуацію, у якій зараз знаходиться наша країна. Останнім часом усі думки та переживання пов’язані не лише з футболом…

- Ви проходили практику у дортмундській «Боруссії» Юргена Клоппа . Вам близькі по духу принципи, за якими працює цей тренер? Чи імпонує вам стиль гри «Боруссії»?
- У мене виникла така можливість пройти стажування в « Боруссії», і я вирішив, чому б не скористатися нею. Так, в цілому мені дуже подобається стиль гри, який в останні роки сповідує ця команда – це швидкий перехід з оборони в атаку, постійний високий пресинг, прекрасна злагодженість дій гравців та інші елементи сучасного футболу.

- Хто з відомих, прославлених тренерів є для вас прикладом, зразком для наслідування?
- Насправді хороших наставників, тих, у кого є, чому повчитися, багато. У першу чергу це тренери, які можуть не тільки правильно організувати, поставити тренувальний процес, а й створити з набору виконавців цілісну, справжню команду. Тренер повинен не тільки прекрасно розбиратися в тактиці, але бути також хорошим психологом, людиною, якій гравці будуть довіряти і в яку вірити. Крім того, по своєму відношенню до роботи він повинен бути прикладом для своїх підопічних.

ФК «Динамо» Киев

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
markkk
в конце тонко намекает)