Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1508
0

Молодежь Карпат не удержала победу с Волынью

Гол Литвиненко на 94-й минуте матча дарит ничью лучанам

Мале галицько-волинське дербі з перших хвилин прикуло до себе максимальну увагу глядачів і не давало розслабитися до самого фінального свистка. У підсумку «леви» з «хрестоносцями» розіграли справжній трилер, у якому було все, за що ми й любимо футбол. Звісно, вистачало й браку – все ж перша офіційна гра після тривалої, навіть з «бонусами», перерви. А в підсумку все закінчилося бойовою нічиєю з драматичною розвязкою, яка цілком задовольнила гостей і засмутила господарів. Але про все за порядком.
 
Вже фактично перша атака «Карпат» ледь не закінчилася взяттям воріт, але в останню миить кіпера «Волині» Степана Пшибилу, який був відіграний, підстрахувала спочатку хрестовина, а потім захисник Владислав Шаповал. 10-му номеру волинян, вибивши круглого у падінні на корнер, вдалося не дозволити карпатівцям зіграти на добиванні. Гості з відповіддю не забарилися і в атаці у відповідь Дмитру Задерацькому від кутового прапорця на лівому фланзі атаки вдалося верхом скерувати сферу на голову ніким не прикритого центрфорварда Віктора Хомченка, який метрів з десяти двічі поспіль розслілював кіпера «Карпат» Романа Підківку. Перший удар, головою, воротар відбив, а на добиванні, тепер вже в дотик ногою, нападнику забракло влучності – снаряд пройшов значно вище каркасу воріт. 
 
Втім, не тільки небезпечними моментами, а й забитими голами суперники дуже швидко обмінялися. Рахунок відкрили гості на 8-й хвилині. Карпатівці порушили правила і арбітр зустрічі Євген Арановський призначив штрафний. До воріт було метрів 23–24 трохи лівіше середини. Господарі вибудували стінку з трьох гравців, але її вистачило, щоб в неї ударом на силу влучив капітан волинян Роман Карасюк. Здалося, епізад вичерпано. Схоже, подібні думки промелькнули і в головах карпатівців, які на долю секунди виключилися з гри. А от сам Карасюк миттєво зорієнтувався, коли круглий відлетів від живої стінки до нього і в дотик щосили пробив по воротах. Друга спроба виявилася значно вдалішою – за мить шкіряна сфера затріпотіла у лівій «шістці». Роман Підківка у відчайдушному стрибку намагався врятувати ситуацію, але до м’яча не дотягнувся. 
 
Однак попереду у рахунку «Волинь» була недовго – за якихось чотири хвилини на табло загорілися цифри 1:1. Сталося це після того, як правий оборонець «Карпат» Любомир Білоус від правої бровки вирізав м’яча на голову Денису Васіну. Пробивав центрфорвард з району 11-метрової позначки – Степан Пшибило на удар зреагував, але від його рук круглий полетів у рамку і таки перетнув лінію воріт до того, як хтось із захисників намагався завадити цьому.
 
І в подальшому гра в першому таймі тривала на зустрічних курсах. Кожна з команд могла не раз як забити м’яч у ворота суперника, так і пропустити в свої. Але до свистка на перерву глядачі більше голів не побачили. 1:1 – рахунок, який повінстю відповідав тому, що відбувалося на полі у першій 45-хвилинці.
 
Другий тайм більш агресивно розпочали підопічні Андрія Купцова, які одразу після поновлення гри однозначно дали зрозуміти, що нічия – це не той результат, який може їх влаштувати. Як і в першому таймі, у другому глядачам на голи чекати довелося недовго. Цілком логічно, що «Карпати» зуміли матеріалізувати свою перевагу у дебюті другої половини в гол. Сталося це на 53-й хвилині, а почалося з того, що Любомир Білоус, втративши м’яча поблизу карного майданчика суперника не виключився з боротьби і круглий відлетів до Юрія Яструба. Хавбек «левів», миттєво оцінивши ситуацію, виконав навіс в центр карного майданчика, де Денис Васін головою пробив повз кіпера, не залишивши жодних шансів на порятунок – 2:1.
 
Карпатівці вийшли вперед, але чудово розуміли, що перевага в один м’яч є надто «слизькою», а тому продовжували тиснути на оборону волинян. Все йшло до того, що от-от м’яч втретє опониться у воротах «хрестоносців». Але як частенько буває у футболі, гол забив той, хто ніби то в ці хвилини думав виключно про оборону. На 63-й хвилині підопічні Олега Федюкова провели контратаку правим флангом, в фіналі якої Андрій Никитюк з меж карного майданчика пробивав по воротах. Під удар, немов хокеїст під шайбу, самовіддано кинувся оборонець «левів» Олександр Дударенко. Удар Сашко заблокував, але арбітр зафіксував при цьому у нього гру рукою і без вагань вказав на точку та ще й показав карпатівцю «гірчичник». Вирок судді ВікторХомченко виконав бездоганно – розвів Романа Підківку і м’яч по різних кутах, тож на табло знову загорілися дві однакові цифри – 2:2. 
 
Прикрий епізод з призначеним пенальті та його реалізація не зламали «левів» психологічно. Навпаки, господарі з ще більшою спортивною злістю кинулися шматувати захист «хрестоносців». На те, щоб вдруге у матчі вийти вперед у рахунку, «зелено-білим» знадобилося рівно десять хвилин. Затяжна атака на 74-й хвилині закінчилася тим, що Денис Васін на лівому куті карного майданчика «Волині» з розвороту смачно приклався по м’ячу і той за мить вразив дальній нижній кут. 3:2 – в цей момент аж ніяк не хотілося думати, що «хет-трик» нашого центрфорварда не принесене перемогу... Але сталося саме так. 
 
Коли резервний арбітр показав, що суддя в полі компенсував у другому таймі п’ять хвилин, гравці «Волині» великими силами пішли вперед. І в цей момент Микола Бухта дав себе обіграти один-в-один на підступах до карного майданчика Віктору Хомченко, а ніхто з партнерів його не підстрахував. Нападник волинян, пробиваючи низом у ближній кут, щоправда, не забив, але кутовий заробив – м’яч залишив межі поля рикошетом від когось із гравців нашої команди. А от корнер з правого флангу таки призвів до третього взяття воріт «левів»: Андрій Никитюк подав, а Дмитро Літвінєнко головою пробив метрів з семи повз Романа Підківку. 3:3 – третій пропущений гол зі стандарту і прикра втрата двох очок на четвертій компенсованій хвилині другого тайму.
 
 
«Карпати» U-21 – «Волинь» U-21 – 3:3
«КАРПАТИ» U-21: Підківка, Білоус, Білий, Бухта, Дударенко (Маркович, 70), Березовий, Чачуа ( Яструб, 46 ), Страшкевич (), Завійський, Мірошніченко (Красномовець, 64), Васін (Грищенко, 85).
«ВОЛИНЬ» U-21: Пшибила, Малецький, Р. Никитюк, Карковський (Малик, 69), Шаповал, Лопес (Булига, 46), Карасюк, Коломієць (Коблюк, 60), Кінаш (Літвінєнко, 46), Задерецький (А. Никитюк, 46), Хомченко.
Голи: Васін, 12, 58, 74 – Карасюк, 8, Хомченко, 64 (пен.), Літвінєнко, 90+4.
Попередження: Білоус, 5, Бухта, 11, Мірошніченко, 37, Яструб, 53, Дударенко, 63, Грищенко, 90+1 – Хомченко, 30.

ФК Карпаты
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.