Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 10 марта 2014, 23:07
5467
0

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Боротьба продовжується»

Головний тренер запорізької «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» прокоментував матчі із «Сєвєродончанкою».

| Обновлено 10 марта 2014, 23:07
5467
0
Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Боротьба продовжується»

В тринадцятому турі жіночої волейбольної Суперліги відбулись дуже важливі матчі, які майже визначили команду, котра посяде друге місце на першому етапі чемпіонату України. Запорізька «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» грала у Сєвєродонецьку проти місцевої однойменної команди і двічі поступилась 0:3 і 1:3. І ось яким був коментар цих ігор головного тренера діючого бронзового призера Ігоря Філіштинського.

- Факт є факт: ми поступилися двічі. Об’єктивності ради треба сказати, що підійшли до цих матчів не в кращій степені готовності – чому посприяв наш виїзд до Вінниці, після якого ряд гравців захворіли, зокрема ліберо Галина Козловська, Христина Пугачова та Ольга Скрипак. Якщо говорити, про матчі із «Сєвєродончанкою», то з грою впоралися лише три волейболістки – Скрипак, Лучко та Биценко. Але я не можу нікому дорікнути за відсутність самовіддачи.
Радує, що ми змогли «вилізти» з не дуже вдалою першої гри, показали завзятість – виграли третю партію, вели в четвертій, але команди не вистачило. Не стільки сил, скільки функцій. Багато м’ячів не добила Сильченкова, просто не впоралася з нападом. Тим самим в рівній грі нам мало, що світило: в Сєвєродонецьку треба грати із запасом очок, адже завжди знайдуться фактори, які можуть вплинути на перебіг подій. Але не буду посилатися на це, суперник в цих матчах був сильніше за нас - було видно, що нас детально розібрали. Але сподіваюсь, що зробимо правильні висновки і битимемось із конкурентами вже у фінальних турах.

- Так вийшло, що «Сєвєродончанка» та «Орбіта» обмінялися двома домашними перемогами. Чи можна, таким чином, сказати, що фактор свого поля дуже впливовий в очних матчах, і це матиме велике значення у фінальних турах?
- Як мені стало відомо вже після матчів в Запоріжжі, «Сєвєродончанка» була тоді не в кращому стані, зокрема Ганна Лісєєнкова. Аналогічним чином, виходить, відбулося і цих матчах. В цьому плані ми квити. А в цілому матчі в Сєвєродонецьку вийшли насиченими. Якщо не вдаватися глибоко в аналіз, ці ігри були для нас дуже корисними, гадаю, і для суперника також. Тривалість розіграшів, психологічна стійкість, напруженість фізичних затрат – мали місце бути. Легкою прогулянкою ми для суперника не були, хоча суперники більш досвідчені та вищі за потенціалом.

- Як вливається в команду Биценко?
- У зв’язку з цим багато речей ми апробуємо. Але злагодженість командної гри в першу чергу залежить від кількості ігор одним і тим же складом. Суперник в цьому сенсі має перевагу. Будь-яка ланка, навіть позитивна, входячи в гру, вносить певний дисбаланс. Тому сьогодні присутність Биценко за розподілом атаки, по блочним позиціям, по грі на задній лінії вносить як позитив, так і дисбаланс. Хоча я задоволений нею в плані елементів, і не тільки за блоком та нападом. З неї може вийти непоганий лідер, але є певні проблеми в техніці, в нападі як такому, в геометрії блоку – так бачу це я, адже у кожного тренера своє бачення успіху.

- Перший матч ви розпочали з Лютіковою, другий – з Пугачовою…
- На жаль, Поліна діяла не кращим чином. Вражає, що на тренування вона в елементах, навіть у захисті робить неймовірні речі, а в офіційних матчах - лише 10-12 відсотків від цього. Тобто реалізувати себе у матчі з добрим суперником Лютікова, на превеликий жаль, не може. Я, як тренер, для неї себе вичерпав, адже не можу найти витоки, щоб вплинути на ії психологічний стан. Зіграла б вона краще в матчах із «Сєвєродончанкою», і матч, можливо, склався по-іншому.

- В цих матчах «Орбіта» часто-густо вела в рахунку, але не доводила справу до логічного завершення…
- Треба віддати належне противнику, який находив складові успіху в колективізмі, за рахунок відчуття свого майданчику, несамовитої підтримки вболівальників, яка руйнує психологію суперника.

- Чи можна говорити, що «Орбіта» поступилася в прийомі?
- Так. Як я вже говорив, в не найкращому стані до матчів підійшла Козловська.

- Але боротьба в чемпіонаті продовжується?
- За великим рахунком ці матчі нічого не вирішувала. Не можу сказати, що я експериментував, але пробував багато різних речей в командних взаємодіях, адже з’явився новий гравець. А взагалі, ви маєте рацію: боротьба продовжується, і ми націлюємося на самі високі позиції.

За матеріалами прес-служби Федерації волейбола України

Игорь Заржицкий
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.