Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 10 марта 2014, 15:51
1117
0

КАСЬЯНОВ: «Когда ты лучший в мире – тяжело найти мотивацию»

Украинский легкоатлет подвел итог чемпионата мира в Сопоте

| Обновлено 10 марта 2014, 15:51
1117
0
КАСЬЯНОВ: «Когда ты лучший в мире – тяжело найти мотивацию»

Ще кілька місяців тому Олексій Касьянов не був упевнений у тому, що взагалі зможе виступати в зимовій частині сезону. Тріщина в стопі, яка завадила виступам влітку, змушувала замислитися навіть над операцією.

На щастя, Олексієві вдалося відновитися і відібратися на чемпіонат світу. Хоча сам розумів: суперники сильні й боротися за медалі буде складно. «Місце в п’ятірці розцінюватиму як успіх, - казав він. – Адже ще не так давно взагалі не знав, чи виступлю на чемпіонаті світу».

З завданням потрапити до п’ятірки найсильніших Касьянов упорався. Більше того, встановив три особисті рекорди.

- Апетит приходить під час їжі, - зізнався Олексій після завершення змагань. - Після 60 метрів з бар'єрами надія на потрапляння до трійки збільшилася, але після стрибка з жердиною все стало на свої місця.

Під час розминки вам взагалі стрибки майже не вдавалися…

Мої жердини не принесли. Точніше, лежала пачка з моїм ім’ям, але в ній чомусь були жіночі жердини. Оскільки розминатися все одно було потрібно, довелося використовувати те, що є. На мою першу спробу принесли вже мої жердини.

Ви знаєте, що у мене була травма, і стрибати з жердиною я почав лише в грудні. До того тренування були не такими, як мають бути: один день тренувався – два лікувався або качав руки.

Наскільки відомо, ви все ж зуміли відновитися без операції?

Так. Після чемпіонату світу в Москві мене оглянули лікарі. Варіантів операції було настільки багато, що це нагадувало лотерею. Все залежало від того, який білет ти витягнеш. Потім поїхав на огляд до Донецька, і після цього вирішили лікуватися, обійшовшись без хірургічного втручання.

Кістка у мене так і не зрослася, оскільки була дуже велика щілина. Просто замість однієї кісточки стало дві. Але головне, щоб нога не боліла.

Наприкінці листопада-в грудні почав більш-менш нормально тренуватися. З жердиною стрибав три тренування, у висоту зробив два. Тобто підготовка почалася досить пізно, але при всьому цьому на цих змаганнях я показав три особисті рекорди. При цьому мені 28 років, і розумію, що ще маю шанс показати себе.

Після стрибків з жердиною було зрозуміло, що зачепитися за медаль можна буде хіба в тому випадку, якщо хтось з суперників не фінішує. Які завдання ставили перед собою і як налаштовувалися на заключні 1000 метрів?

У мене була мотивація. Розумів, що повинен зберегти п’яту сходинку. Я лише два очки вигравав у німця Кая Казмірека і мусив фінішувати швидше за нього.

Напередодні чемпіонату у Ештона Ітона запитали, як йому буде змагатися, коли в сусідньому секторі паралельно виступає його дружина (багатоборка Бріанне Тісен-Ітон). На що він відповів, що найскладніше в цій ситуації буде їхньому тренерові. У вас була така ж ситуація: Дмитро Льопа одночасно стежив і за вами. і за вашою коханою, Анною Мельниченко. Кому ж було найскладніше?

Мабуть, теж тренерові. Я навіть відволікався і розслаблявся, дивлячись на Аню. І це мені допомогло, адже вчора результати були хороші.

У вас вчора був дуже хороший результат у секторі для штовхання ядра, у той час як Аню цей вид майже позбавив шансів на медаль. Ви вже спілкувалися після цього. У чому саме була помилка і як вона її сприйняла?

На тренуваннях спортсмени напрацьовують рухи, але інколи під час змагань починають щось вигадувати. А якщо у Ані щось починає йти не так, то вона не завжди може реагувати на слова підтримки чи підказки. Не можу сказати, що вона надто сильно засмутилася. Швидше, зрозуміла, що після такого успіху, як був минулого року, дуже складно виступати. Коли ти був найкращим у світі, складно знайти мотивацію. У нас не такий вид, де можна лише трішки тренуватися. Це багатоборство, і тут, щоб виграти медаль, потрібно працювати до сьомго поту, виконати величезну кількість роботи і дуже багато терпіти на тренуваннях. І зберігати мотивацію з року в рік не так і легко.

Я розумію Аню. Їй потрібно відпочити, розслабитися, відволіктися. Можливо, на якихось змаганнях посісти десяту сходинку, а то й останню. Щоб потім знову довелося перемогти саму себе – і тоді буде хороший результат.

Семиборство, чоловіки
1. Ештон Ітон (США) – 6632 (найкращий результат сезону в світі)
2. Андрій Кравченко (Білорусь) – 6303 (національний рекорд)
3. Томан ван дер Плетсен (Бельгія) – 6259 (національний рекорд)
…5. Олексій Касьянов (Україна) – 6176

Результати Касьянова по видам:
60 м – 6,88 с
довжина – 7,54 м
ядро – 15,41 м (особистий рекорд)
висота – 2,03 м
60 м з/б – 7,85 с (повторення особистого рекорду)
жердина – 4,50 м
1000 м – 2.39,44 хв (особистий рекорд, національний рекорд)

ФЛАУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье
Другие виды | 24 апреля 2024, 22:23 3
Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье

Украинский гимнаст в карьере имеет уже 13 медалей чемпионатов Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.