Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 09 марта 2014, 18:00
1651
0

Тренер Атаманов: «Готовы встретиться с любым соперником»

Валентин Соболевский - о подготовке к четвертьфиналу, бое Ломаченко и многом другом

| Обновлено 09 марта 2014, 18:00
1651
0
Тренер Атаманов: «Готовы встретиться с любым соперником»

Головний тренер професійного боксерського клубу «Українські отамани» Валентин Соболевський розповів про підготовку до чвертьфінальних поєдинків, проаналізував наших майбутніх суперників по плей-офф Всесвітньої серії боксу та поділився враженнями від чемпіонського поєдинку Василя Ломаченка.

- «Українські отамани» 8 березня проведуть останню матчеву зустрічі у груповому етапі Всесвітньої серії боксу. Напередодні чвертьфінілальних поєдинків наша команда займає другу сходинку і є недосяжною для найближчих переслідувачів. З іншої сторони, ми ще можемо поборотися за першу позицію у підгрупі. Для цього нам необхідно перемагати в найближчому матчі та очікувати втрати очок від наших головних конкурентів – італійської команди. Який з перерахованих варіантів є для нашої команди найбільш прийнятним?
- Так сталося, опираючись на кількість здобутих нами очок та нашими суперниками, ми не можемо особисто вплинути на те що б повернутися на першу позицію у підгрупі. Зараз ми маємо оглядатися на конкурентів та очікувати на втрати очок від них, що звичайно є досить незручно. В будь якому випадку ми їдемо до Німеччини щоб перемагати. З точки зору турнірної боротьби не потрібно ніколи щось вигадувати, хитрувати, адже можна і самих себе обхитрити. Хлопці у кожному матчі мають боксувати як востаннє та перемагати не дивлячись ні на що. Принаймні таке завдання ми ставимо перед боксерами у кожному поєдинку. Найголовніше, що боксери повністю солідарні з тренерським складом у цьому питанні та завжди настроєні на боротьбу.

- Ну а якщо абстрагуватися від усього, Як Ви вважаєте, алжирській команді по силам відібрати перемогу у італійців?
- Переглянувши склади команд на цей матч, я хочу сказати, що алжирці мають усі шанси на перемогу. Взяти для прикладу вагові категорії 49 кг, 64 кг та 91 кг, в алжирської команди там дуже непогані хлопці. В будь якому випадку ми зараз говоримо про теорію, а як воно буде на практиці покаже ринг. Ми в свою чергу будемо розраховувати лише на свої сили і прикладемо усіх зусиль для перемоги. 

- Чому я все ж таки бачу для нашої команди більш вдалу першу позицію, адже виходячи з першого місця ми могли б уникнути поєдинку проти Куби у півфіналі.
- По-перше, до півфіналу треба ще потрапити. По-друге, яка різниця коли з ними боксувати? В півфіналі, чи фіналі, але нам все одно потрібно буде зустрітися. Тому в цьому плані я не бачу ніякої проблеми. Все що я вимагаю від наших хлопців це сконцентруватися на найближчому поєдинку 8 березня, а вже далі готуватися до чвертьфіналів. 

- Дивлячись на склад «Українських отаманів» проти «Команди Німеччини», як на мене, ми маємо усі шанси розраховувати на впевнену перемогу.
- В Німеччині буде боксувати той склад, який ми і планували. Лише були деякі моменти у ваговій категорії до 49 кг. До Німеччини мав їхати наш легіонер Хасанбой Дусматов, проте, як мені відомо, відбулися деякі накладки з отриманням узбеком Шенгенської візи. По всім останнім хлопцям ви самі бачите, що до Німеччини їде наш перший склад, наша головна бойова одиниця. Тому, якщо в нашу боротьбу не втрутяться різноманітні суб’єктивні фактори, то ми повинні перемагати.

- Зустріч з німецькою командою переносилася двічі. Ось наприклад майбутній поєдинок проти «Команди Німеччини» ми мали провести ще в листопаді минулого року. Скажіть, чи вплинули перенесені поєдинки на загальну картину підготовки нашої команди до поєдинків у плей-офф?

- Цей перенесений матч з німцями суттєво скорегував, як ви напевно здогадуєтесь з не найкращої сторони,  наші плани підготовки до плей-офф. Адже вже за двадцять днів після матчу в Німеччині на доведеться проводити перший чвертьфінальний поєдинок тим самим складом, який буде зараз боксувати у Німеччині. В той час як наші можливі суперники матимуть місяць часу на підготовку. З іншої сторони, цей поєдинок дасть можливість деяким нашим боксерам увійти в бойовий ритм. Для прикладу, Денис Берінчик вже давно не боксував у складі «Отаманів». Також Дмитро Митрофанов проводив свій останній бій лише у середині грудня минулого року. Та й взагалі усім боксерам бойова практика не буде зайвою. Єдине, важкувато буде Вадиму Кудрякову, який проведе вже четвертий бій у складі «Отаманів». Проте, ми знову маємо ставити Вадима в основу, так як ситуація  49 кг в нас склалася досить непроста. У Замотаєва травма, а з узбекком, к я вже сказав, є певні накладки.  Проте, Хасанбой Дусматов у чвертьфіналі буде нашою «темною конячкою». Ніхто ще не бачив його в дії, проте, повірте, боксер він надзвичайно високого рівня.

- Ви могли б детально представити та проаналізувати склад німецької та нашої команди?
- У ваговій категорії до 49 кг проти Вадима Кудрякова буде боксувати Серж Ньюман. Німець доволі посередній боксер, який має у своєму активі одну перемогу та поразку у нинішньому сезоні. Разом з Вадимом ми переглянули його бої, зробили певні висновки. Ну а далі, найголовніше, що б Вадим втілив усі наші задуми у ринзі. Він здібний хлопчина і я думаю у нього все вийде.

Проти Миколи Буценка (вагова категорія 56 кг) на ринг вийде Ежгар Волс. Він доволі досвічений боксер. В змаганнях Всесвітньої серії боксу проводить вже другий сезон і має непоганий рекорд. Був призером та фіналістом чемпіонату Німеччини та поїздив по багатьом міжнародним турнірам. Проте, на боці Миколи Буценка є швидкість, техніка, більший досвід, тому, я впевнений, що Миколі він по зубам.

Одним з найцікавіших та водночас непростих поєдинків на нас очікує бій у ваговій категорії до 64 кг між Денисом Берінчиком та Артемом Харутуняном. Суперник Дениса призер чемпіонату Європи і є однією з найбільших зірок у складі німецької команди. В змаганнях ВСБ також успішно провів один бій. Берінчика, я гадаю, особливо представляти не потрібно. Він вже довів усьому світу, що є одним з найкращих боксерів у ваговій категорії до 64 кг. Тому бій буде дуже цікавим та видовищним. Що тут казати, поєдинку за участю Берінчика завжди такі.

Що стосується німецьких боксерів у вагових категоріях 75 та 91 кг, то на мою думку у Митрофанова та Корнєєва шанси перемогти надзвичайно великі. Наші боксери є на сьогодні лідерами своїх вагових категорій і не лише у нашій команді, тому найголовніше для них буде показати свій звичний високий рівень боксу.

Усім нашим вболівальникам я хочу сказати, що ми прикладемо усіх зусиль для перемоги. Ми розуміємо, що в теперішній час перемогти важливо як ніколи. Ми спробуємо подарувати усій Україні позитивні емоції, для того щоб усі могли хоч на мить відволіктися та порадуватися перемогам нашої команди!

- Давайте все ж таки спробуємо зазирнути на один поєдинок вперед. Вже 28 березня наша команда проведе перший чвертьфінальний виїзний поєдинок. Єдине, що залишилось визначити проти якої команди. На Вашу думку, яка з команд все ж таки буде більш прийнятним суперником для «Отаманів»? Тим паче, що можливих опонентів у нас не так і багато: команди Азербайджану та Росії.   
- Як я вже й казав, для нас немає особливої різниці з ким боксувати. Зараз ми підводимо нашу команду на пік форми і я гадаю, що нам по силам зустрітися з будь-яким суперником. Що стосується наших майбутніх опонентів, то усі команди ми поважаємо і готові прийняти виклик. Обирати нам суперника не приходиться. Якщо азербайджанська команда вже провела усі поєдинки, то росіянам залишилось провести останню матчеву зустріч з кубинцями, яка і має остаточно визначити розташування сил у турнірній таблиці. Тому, гадаю, що давати коментарі стосовно майбутніх суперників радше буде робити після того, як ми будемо знати з ким боксуватимемо. Єдине що можу сказати, як на мене, поєдинки проти «Команди Росії» були б дуже цікавими, це було б дуже видовищне протистояння. Ми поважаємо російську команду. В ній зібрані чудові боксери, тому, для нас було б цікаво побоксувати з ними. Та й взагалі, протистояння двох провідних боксерських держав світу було б надзвичайно цікавим для усіх.    

- На чолі команди «Українські Отамани» Ви пройшли вже більшу половину четвертого сезону Всесвітньої серії боксу. Не можу Вас не спитати й про суддівство. Як Ви можете оцінити його рівень у змаганнях WSB?
Взагалі, я не люблю коментувати роботу суддів і не особливо хочу робити це зараз. Єдине, що можу сказати, з нами, я вважаю, в деяких моментах поступали не по спортивному. Я не кажу, що нам не віддавали перемоги. Проте, я не розумію чому не віддавати чисто виграні боксерами раунди. Такі запитання в мене були в Аргентині та Італії. Проте, не дивлячись на усе ми виходили з усіх ситуацій з високо піднятою головою. З останнього, мені дуже сподобалося, як відреагував на поразку у нещодавньому поєдинку Василь Ломаченко. Він дійсно погодився з тим, що провів такий бій, в якому у суддів могла здригнутися рука аби віддати перемогу супернику. Тобто він погодився з тим, що трішечки не допрацював. Це дійсно слова сильного чоловіка, справжнього боксера та сильної духом людини. Хоча, як на мене, судді та рефері поступили з Василем доволі таки не справедливо.

- Тобто Ви віддали перемогу би Ломаченко?
- В усіх раундах (посміхається, - прим. авт.). На а якщо серйозно, то Ломаченко працював куди більш точніше, чіткіше та по боксерському сказано – чисто. В той час як мексиканець боксував дуже брудно, а в деяких моментах зовсім не по спортивному. Звичайно, Василь Ломаченко міг після поєдинку скаржитися на неймовірну кількість ударів нижче поясу, удари головою, проте він вийшов гідно і не опустив руки. Молодець.

- Повертаючись до змагань Всесвітньої серії боксу, хочу спитати, чи вважаєте Ви об’єктивним розташування сил у підгрупах напередодні останнього туру групового етапу?
В нашій групі все більш менш рівно. Що стосується групи «Б», то там в не конкуренції команда Куби, а от далі я поставив би, хочу зауважити що це моя особиста думка і я не хотів би цим образити усі інші команди, на другому місці команду Росії, ну а далі Казахстан та Азербайджан.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.