Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 05 марта 2014, 15:54
2432
8

КОНЬКОВ: «Есть люди, видящие себя в кресле президента ФФУ»

Президент Федерации футбола Украины - о последних новостях вокруг ФФУ

| Обновлено 05 марта 2014, 15:54
2432
8
КОНЬКОВ: «Есть люди, видящие себя в кресле президента ФФУ»

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков надав вичерпну інформацію з приводу останніх подій, які відбулися навколо ФФУ, а саме − захоплення озброєними людьми Будинку футболу та організації проведення товариського матчу між збірними України та США.

- Анатоліє Дмитровичу, що відбулося 28 лютого у Будинку футболу, де розташовується Федерація футболу України?
- До нас у Будинок футболу посеред робочого дня увірвалася група з 20-ти людей. Частина їх стояла біля будівлі, а частина прийшла прямо до мене у кабінет. Сказали, що вони є представниками «Правого сектору», і що в мене є півгодини для того, щоб подати у відставку. Інакше підпалять будівлю. Я сказав, що подумаю над їх вимогою, і вони пішли з кабінету. Але я розумів, що «Правий сектор» не буде захоплювати Будинок футболу, вони ж не терористи.

Згодом, дізнавшись про це, до будівлі Федерації футболу України приїхала група швидкого реагування «Київ-центр», які і розставили все на свої місця. Бойовики зізналися, що вони «проплачені» і виконують замовлення. Усі наявні докази були передані до прокуратури. Сподіваюся, що компетентні органи розберуться, і винні будуть покарані згідно чинного законодавства України.

- Як Ви прокоментуєте діалог із головою Київської обласної федерації футболу Ігорем Кочетовим? В мережі Інтернет з’явилось Ваше інтерв’ю зі звинуваченнями на його адресу…
- Я нікого не звинувачував і не буду. Я озвучив факти. У четвер пан Кочетов сказав мені, що є дуже важливий привід для розмови. Ми зустрілися, і він сказав, що я маю піти у відставку. За його словами, проти мене виступає якась всеукраїнська спілка вболівальників в особі її голови Олександра Прутенка, і вони ось-ось мають приїхати. Він зазначив, що, мовляв, не треба чинити спротив − про все вже «домовлено» безпосередньо із головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим та його заступником Русланом Кошулинським. Я вислухав. Трохи згодом відбулося те, що відбулося.

- Також з’явилася і заява першого віце-президента Федерації футболу України і вашого помічника Анатолія Попова, який стверджує, що це нібито був всього-на-всього невеличкий конфлікт…
- Трохи дивна ситуація. Я не хотів говорити про людей, але деякі речі змушують замислитись. По-перше, прямо перед тим, як відбулась спроба захоплення будівлі, у пана Попова виникла раптова і невідкладна зустріч. Він поїхав з Будинку футболу. Зі своїх джерел мені відомо, що у ЗМІ зараз ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія проти мене. Є люди, які вже бачать себе у кріслі президента ФФУ і готові на будь-що задля мого усунення. Називати прізвища наразі я не хочу. Але я вже ініціював внутрішнє розслідування. Поряд зі мною не можуть бути люди, які хочуть жити не заради розвитку українського футболу, а за його кошти.

- Прокоментуйте ситуацію навколо проведення товариського матчу між національними збірними командами України та США. Чому спаринг спочатку було скасовано, а згодом стало відомо, що він все-таки відбудеться?
- У понеділок я висловив свою думку, яка підтримали тренерський штаб і футболісти. Полягала вона в наступному: у час, коли на нашій землі, фактично, розгортаються бойові дії, ми, як громадяни, не маємо права грати у футбол. Ще й на чужій території. Ми повинні бути зі своїми сім’ями в Україні, з народом, який підтримує нас у кожному матчі. Одноголосно пропозицію було підтримано. Я прийшов на один з телеканалів, щоб оголосити це рішення.

Наступного дня мені зателефонував новообраний міністр молоді і спорту Дмитро Булатов, у нас була довга і предметна розмова. Він сказав, що незважаючи на інтервенцію Росії, нам варто взяти участь у товариському матчі із декількох причин. Перша і головна причина для мене − український народ − вболівальники, які протягом чотирьох останніх місяців не бачили гри улюбленої команди. Тому рішення про відміну матчу зі збірною США було скасовано, і сьогодні ми проведемо цей матч у домовленому місці і у домовлений час.

Я бажаю хлопцям показати ту витримку, яку зараз демонструє весь український народ. Вірю в команду, в головного тренера та в перемогу. Впевнений, що незалежно від результату, хлопці подарують справжні емоції, завдяки яким люди трохи оговтаються від тих страшних подій, які ми разом пережили за останні декілька місяців.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легендарный Касильяс расхвалил Лунина и сообщил, кто сыграет в финале ЛЧ
Футбол | 09 мая 2024, 20:46 0
Легендарный Касильяс расхвалил Лунина и сообщил, кто сыграет в финале ЛЧ

Икер считает, что против «Боруссии» должен сыграть именно украинский вратарь

Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей
Хоккей | 09 мая 2024, 17:12 1
Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей

Чемпионат мира в элитном дивизионе пройдет в Чехии

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Papa_Kharkov
Коня на вилы!!!
Cortazar
«Есть люди, видящие себя в кресле президента ФФУ»
_______________________________________________________________________________
Когда-нибудь должен был прийти конец ахметовским шестеркам! Пора освобождать места другим людям, а то сильно Конь засиделся на чужом месте... Время пришло, нужно сделать правильный выбор...
BekXan
Коньков хватит ерундой страдать ! Проводите чемпионат ! Хватит словесной корней заниматься ! Вплоть до того что на трибунах без гостевого сектора если вам так мерещиться кругом враги !В чём проблема ?Даже при пустых трибунах но с онлайн трансляцией !Чемпионат должен быть !Войны никакой нет! Коньков работай,не хочешь пошёл вон, не мешай провести чемпионат !
sportxxi
Марионетку поставили на должность, с помощью марионетки выполнили всю необходимую работу, марионетку слили.
aequitas_here
не место донецкому лизожопу в кресле ФФУ
Вася Коломийчук
Нехай людина працює.... Досить Булатова непрофесіонала в спорті... Потрібно перш за все зайнятися реальною роботою в державі а не розподілом крісел на всіх рівнях....