Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 03 марта 2014, 21:19
872
0

Александр ВОЛКОВ: «Чемпионат Украины должен продолжаться»

Президент Федерации баскетбола Украины - о ситуации с чемпионатом страны

| Обновлено 03 марта 2014, 21:19
872
0

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«З огляду на ситуацію, яка є нині в країні, найперше наше завдання – зберегти чемпіонат, зберегти всі надбання, які зробила Федерація, які зробили команди. Не втратити те, чого ми досягли за багато років, не допустити втрати довіри тих, хто займається баскетболом, фінансує, підтримує баскетбол. Наразі десь 90% клубів бажають продовжити чемпіонат. Звісно, в нинішніх умовах – у режимі виживання – потрібно було прийняти  рішення, які пом’якшили б вимоги до команд. Приміром, дозволили грати в менших залах, але надійніших з погляду безпеки, крім того, відмовилися від жорстких покарань за те, що команда не змогла приїхати на гру. Це дуже важливо, оскільки зараз непростий час, однак чемпіонат України має тривати. Всі жорсткі вимоги до команд скасовано задля того, щоб зберегти чемпіонат і зберегти команди. Ми розглядатимемо проведення кожного матчу окремо: якщо клуб не може гарантувати безпеку в своєму місті, він зможе або грати домашні ігри на виїзді, або на нейтральному полі, або перенести поєдинок на інший термін.

На щастя, більшість запланованих матчів Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги вже проведено. Тому в дитячих змаганнях ми цілком можемо зробити паузу, ми маємо чималий запас часу для того, щоб їх завершити. Діти продовжать грати тоді, коли ситуація в Україні буде стабільною і жодних загроз для проведення дитячих змагань не буде. 

Я хотів би звернутися до всіх уболівальників, до всіх гравців, до всіх людей, котрі пов’язані з баскетболом, і подякувати їм за те, що вони залишаються в баскетболі: вболівальникам за те, що вони продовжують підтримувати свої команди, приходити на матчі, гравцям за те, що готові грати в цих умовах, суддям за те, що надалі обслуговують поєдинки. Хочу звернутися до громад з проханням не втягувати баскетбол в політику, просто проводити матчі, давати змогу баскетболістам грати, суддям судити, а глядачам отримувати задоволення від нашої прекрасної гри під назвою баскетбол. Думаю, місцеві громади зроблять усе для того, щоб не політизувати баскетбол і спорт загалом».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 02:56 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

ФОТО. Лицо и эмоции Лунина после победы в серии пенальти против Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:17 2
ФОТО. Лицо и эмоции Лунина после победы в серии пенальти против Ман Сити

Украинский вратарь отразил два удара в серии одиннадцатиметровых

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.