Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1458
0

Карпаты переиграли Буковину

Команда Александра Севидова проводит подготовку ко второй части чемпионата в родных стенах

У перший календарний день весни, «Карпати», згідно з календарем національного чемпіонату, повинні були зіграти перший офіційний матч у 2014 році – домашній поєдинок 19-го туру Прем’єр-ліги проти маріупольського «Іллічівця». Але життя внесло свої корективи...
 
Втім, підопічні Олександра Севідова на футбольне поле все ж вийшли. Щоправда, не стадіону «Україна», а клубної тренувальної бази в Брюховичах; гра була не офіційна, а – товариська; суперник – не з Прем’єр-ліги, а – з Першої, чернівецька «Буковина», яка наразі займає в турнірі шосте місце. Підопічні 52-річного Юрія Гія, який у сезоні 1990 року зіграв у складі «Карпат» 32 матчі, у 20-и іграх осінньої частини сезону отримали 8 перемог, 5 разів зіграли внічию і зазнали 7 поразок, одна з яких технічна за неявку, при різниці забитих і пропущених м’ячів 18 – 17. 
 
Гра розпочалася досить жваво зі сторони як господарів, так і гостей, і вже за стартові десять хвилин суперники не тільки обмінялися гострими випадами, а й забили по голу. Рахунок відкрили львів’яни. На 7-ій хвилині центральний захисник «зелено-білих» Балажіц, перетнувши лінію середини поля, довгою діагоналлю від правої бровки перевів м’яч на протилежний фланг на лівого крайнього Бартуловіча. Хорват прийняв круглого на груди і зряче лівою вирізав передачу верхом на дальню стійку, де Гладкий, незважаючи на спроби захисника завадити йому нанести удар, головою пробив у дальній кут в протихід кіперу буковинців Одольському, який кинувся закривати ближній.
 
Втім, рахунок 1:0 протримався лише якихось дві хвилини. На передачу Темерівського з глибини поля своєчасно відгукнувся центрфорвард Немтінов, якому вдалося на ходу приборкати м’яч і втекти від центрбеків господарів. Та й загалом 18-річний вихованець футбольної школи «Буковини» зіграв у цьому епізоді дуже холоднокровно, як на свій вік. Хлопець не став нічого вигадувати – наблизившись до кіпера «Карпат» Ільющенкова, який вискочив йому назустріч, Євген зряче низом пробив нього у ближній кут. 1:1 – господарі явно не очікували на такий швидкий удар у відповідь, а гостям забитий гол додав впевненості і почалася гра на зустрічних курсах, яку так полюбляють глядачі. 
 
Незважаючи на всі старання підопічних Юрія Гія, у відкритому футболі далися взнаки два фактори – більш висока майстерність, як індивідуальна так і командна, а також значно краща функціональна готовність карпатівців. В результаті галичани більшу частину ігрового часу контролювали м’яч і практично до фінального свистка диктували супернику свої умови. Достатньо гравці нашої команди створили і гольових моментів. Два з них їм вдалося матеріалізувати в забиті м’ячі. Вдруге у грі «Карпати» вийшли вперед на 20-й хвилині. І знову, як при першому взятті воріт буковинців, результативною виявилася передача з лівого флангу наступу на дальню стійку. От тільки героями гольової атаки були інші виконавці – не Бартуловіч і Гладкий, а Страшкевич і Льопа. Останній виконав роль асистента, а Страшкевич, якого чомусь поблизу дальньої стійки забули оборонці команди гостей, спокійно, другим дотиком проткнув круглого у сітку повз кіпера, в якого не було жодних шансів виправити наслідки бездіяльності своїх партнерів по лінії захисту – 2:1.
 
Остаточний рахунок у грі було встановлено в середині другого тайму. Сталося це після того, як Пучковський, щойно замінивши Льопу, вже в першій атаці за своєї участі, отримав м’яч на лівому фланзі неподалік кутового прапорця і паралельним курсом лицьовій лінії стрімко увірвався в карний майданчик буковинців. Тут його не надто гостинно зустріли захисники команди гостей, за що арбітр матчу Олександр Шандор цілком слушно вказав на 11-метрову позначку. До точки підійшов Федорчук і холоднокровно розвів кіпера та круглого по різних кутах воріт. 
 
3:1 – саме з таким рахунком гра і закінчилася, хоча у заключній її частині карпатівці мали ще кілька хороших нагод, аби довести справу до виграшу з великим рахунком. А найкращі моменти змарнували Ковєль та Васін. Перший, отримавшу довгу діагональ від Федорчука, зліва увірвався в штрафну зону і з гострого кута пробивав низом у дальній кут – м’яч в сантиметрах пройшов повз стійку. А Васін, виконуючи штрафний удар із забійної позиції, до воріт було метрів 19 трохи правіше середини, зробив ставку не на виконання в стилі нинішнього очільника УЄФА Платіні, а пробив на силу і влучив у стінку.
 
 
«Карпати» - «Буковина» - 3:1
«КАРПАТИ»: Ілющенков (Мисак, 30, Підківка, 75), Мартинюк (Костевич, 46), Пластун (Гітченко, 66), Балажіц (Новотрясов, 46), Пашаєв (Мірошніченко, 59), Даушвілі (Федорчук, 46), Чачуа, Страшкевич (Бохашвілі, 74), Бартуловіч (Васін, 61), Льопа (Пучковський, 69), Гладкий (Ковєль, 61).
«БУКОВИНА»: Одольський, Темерівський (Гудак, 22), Жовтюк, Подоляк, Сивка (Бульбук, 26), Лажко, Ільїн (Загідулін, 46), Орловський (Луканюк, 60, Післар, 80), Маковійчук, Степанков (Гущин, 60), Немтінов.
Голи: Гладкий, 7, Страшкевич, 20, Федорчук, 70 – Немтінов, 9.
Попередження: Мартинюк, 14, Чачуа, 33, Пучковський, 86 ?– Сивка, 24, Подоляк, 25. 

ФК Карпаты
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 11:55 7
Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ

Игорь Бурбас утверждает, что базовой датой старта УПЛ 2024/25 является 3 августа 2024 года

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.