Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 февраля 2014, 15:58
927
1

Николай ПАВЛОВ: «Волнуемся, когда состоится игра»

Главный тренер «Ильичевца» - о переносе старта второй части УПЛ

| Обновлено 28 февраля 2014, 15:58
927
1
Николай ПАВЛОВ: «Волнуемся, когда состоится игра»

До 26 лютого тема щодо поновлення чемпіонату залишалася відкритою. Проте у середу стало відомо, що від Федерації футболу України до ПЛ надійшов лист із зверненням МВС України щодо перенесення початку весняної частини змагань на пізніший термін. Аби мати чітке уявлення, як це вплине на команди прем’єр-ліги, кореспондент «УФ» звернувся до очільника приазовського колективу.

— Дайте вгадаю: ви телефонуєте, щоби запитати про перенесення матчу? — жваво розпочав тренер маріупольців Микола Павлов. — Тоді мушу вас розчарувати. Уже стільки наговорили довкола цієї теми, що вставляти ще свої п’ять копійок не бачу сенсу.

— Миколо Петровичу, не стільки хотів з’ясувати вашу позицію щодо цього рішення, скільки те, що робитимете через відтермінування поновлення другої частини сезону?
— Дивіться, зараз у нас тривають перемовини з низкою клубів, аби заповнити продовжений проміжок часу без футболу. Сподіваюся, що вдасться запросити когось, аби провести конт­рольний поєдинок у нас, у Маріуполі. Навіть попри те, що, можливо, буде не найкраща погода, для цього в нас є і штучні поля, й критий манеж, і хороше футбольне поле. І це завдячуючи тому, що наш президент Володимир Бойко потурбувався та забезпечив клуб пот­рібною інфраструктурою. У таких умовах можна працювати та організовувати матчі за будь-яких погодних умов.

— Отож корективи в календарі жодним чином не зможуть негативно позначитися на підготовці команди до початку другого кола?
— Знаєте, ми в такому ж становищі, як і решта клубів прем’єр-ліги, тому від цього рішення ніхто не зможе отримати якихось переваг і преференцій. Отож нині займемося тим, аби не випасти з ігрового тонусу та командних кондицій, над якими працювали на турецьких зборах.

— Ще хотів запитати про заключне зимове зібрання. Можете підбити підсумок і, як це не банально, розповісти, чи все вдалося виконати із запланованого?
— Я та мої помічники десь уже говорили про це… Не дуже хочеться повторюватись, але у цей тяжкий час, свідками якого ми з вами стали, в мене немає особливого бажання говорити про те, що відбулося, те, що залишилось у минулому. Ми намагаємося дивитись у майбутнє.

— Гаразд, тоді скажіть, чи колектив повністю сформований та готовий? Якщо так, то питання залишається лише за тим, коли, власне, розпочнеться весняна частина змагань і як в ній виглядатиме команда?
— Самі поставили питання — самі й відповіли.

— Це було припущення. Думав, ви розвинете запропоновану тему.
— Та я повністю погоджусь із тим, що ви сказали вище. Ми, в «Іллічівці», хвилюємося лише за одне: коли вже відбудеться перша гра? Потрібно виконувати свої професіональні обов’язки та підвести команду до чемпіонату у хорошій формі. Це можливо лише за однієї умови — якщо знаєш, коли наступний поєдинок.

Наразі, згідно з телеграмою, яку ми отримали від прем’єр-ліги, ми знаємо лише про те, що 19-й тур відкладений на пізніший термін. На який? Цього там не було вказано. Тому зараз це — найголовніше, що потрібно з’ясувати.

— Наразі виникають думки, що друга частина сезону «зайде» на літній період. «Шахтареві» і «Дніп­ру» навряд чи це має сподобатись, адже в них є чимало гравців, які братимуть участь у бразильському чемпіонаті світу та, відповідно, команди не зможуть на них розраховувати. Які у вас міркування щодо цього?
— Найперше, зазначу, що я так далеко не заглядаю в майбутнє. Нині маю надію, що ситуація в державі стабілізується. Відтак нічого не перешкоджатиме поновленню другого кола чемпіонату.

— Тобто ви підтримуєте ідею, щоби футбол якнайшвидше повернувся на стадіони? Можливо, це би допомогло об’єднати націю?
— Звичайно! Спорт і футбол зокрема завжди були консолідуючою силою. Не випадково, дуже багато років тому, коли розпочинались Олімпійські ігри, всі війни припинялись. У Росії ОІ завершилися, відтак тепер варто зай­нятися футболом.

ukrfootball.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»
Футбол | 28 марта 2024, 15:15 22
Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»

Никита Швец рассказал, как участие на чемпионате Европы увеличит стоимость украинских игроков

Названа причина смерти экс-футболиста сборной Украины Богдана Шершуна
Футбол | 28 марта 2024, 14:38 6
Названа причина смерти экс-футболиста сборной Украины Богдана Шершуна

Укус клеща спровоцировал рак мозга

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jimmi1986
Волнуется, что бы Ахметов в свете новых событий, не прикрыл этот питомник, недо футболистов