Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1067
0

Майк ФРАТЕЛЛО: «Постоянно держим игроков в поле зрения»

Тренер сборной Украины по баскетболу рассказал о своем визите в Киев

Майк ФРАТЕЛЛО: «Постоянно держим игроков в поле зрения»
Одразу після жеребкування чемпіонату світу, яке відбулося в Барселоні 3 лютого, головний тренер національної збірної України Майк Фрателло приїхав до України. Основна робота Майка в Україні була пов’язана з розробкою плану зборів національної команди в рамках підготовки до чемпіонату світу. Він також зустрівся з кандидатами до національної збірної України і був присутній на Фіналі чотирьох Кубка України, що відбувся 8-9 лютого в київському Палаці спорту. Крім того, 9 лютого в залі Палацу спорту Майк провів семінар для українських тренерів. 
 
Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло:
 
«Цей приїзд був дуже корисним. Спочатку ми побували в Барселоні на жеребкуванні і дізналися, хто буде нашими суперниками на чемпіонаті світу. Коли ми приїхали до України, то одразу розпочалася робота щодо планування товариських матчів і турнірів, а також тренувального процесу на липень-серпень, крім того, велася робота з підготовки форми, всього, що нам може знадобитися в процесі підготовки і виступу на чемпіонаті світу, все ж, для нас це новий досвід. Крім того, ми могли подивитися Фінал чотирьох Кубка України. І це чудово, адже 5-6 гравців, які грали в цих матчах, є кандидатами до національної збірної, я був радий побачити їх, цей тиждень важливий для нас.
 
Намагаємося постійно тримати гравців у полі зору, вони мають знати, що ми стежимо за ними протягом року, за тим, що вони роблять. Ми готові до будь-яких пропозицій з боку клубів, для того, щоб провести семінари, ми готові допомагати молоді розвиватися або ж працювати індивідуально з тими гравцями, які були в національній команді. Мої асистенти постійно доступні для гравців. Вони тричі протягом року побувають тут, ще до того часу, коли ми почнемо всі разом підготовку до чемпіонату світу. Це важливо, щоб гравці знали, що ми дбаємо про них, що ми стежимо за їхнім розвитком протягом усього сезону.
 
Звісно, буде складено загальний список гравців, коли асистенти зберуться тут востаннє перед початком зборів. Денис Журавльов і Слава Медведенко, члени нашої команди, і вони постійно стежать тут за гравцями. Якщо комусь з помічників якийсь гравець здається цікавим, і на їхню думку він має шанс заграти в національній команді, вони вносять цих гравців до загального списку, і ми запросимо всіх. Можливо, це будуть короткі збори перед початком основних. Це буде період в 2-3 тренувальних дні, щоб ми могли побачити, наскільки цікавим є той чи інший гравець. Нам слід буде подивитися на них в роботі, кожен кандидат буде обговорюватися. Для нас дуже важливо, побачити гравців молодих, нових, тих, хто підростає на зміну тим, хто стає старшим.
 
Гравці збірної у Фіналі чотирьох Кубка України зіграли не так багато часу, як хотілося б їм самим, вони можуть краще, але це баскетбол. В нашій грі ніколи не можна сказати, що цей гравець сьогодні зробить те-то і те-то, і видасть такий-то результат. Іноді гравець виходить і грає на повну силу, проте у нього не йде кидок, м’ячі не заходять, можуть завадити ранні фоли, коли він змушений йти на лаву, тому що критична кількість порушень наближається, іноді кілька свистків можуть похитнути впевненість. Гадаю, кожен з хлопців бажав перемоги і старався. Зараз у розпалі регулярний сезон в Україні, відбувся фінал Кубка. Мій час прийде пізніше, коли сезон вже буде завершено, і нам треба буде готуватися до виступу національної  команди.
 
Зараз до нас звернулися вже близько 10 країни з пропозицією зіграти товариські ігри, можливо навіть більше, десь 12, і у них теж зараз йде впорядкування календаря. Отже, зараз треба розкласти все по порядку, щоб вся структура була логічно вибудуваною, з однією збірною є пропозиція зіграти 2 товариські матчі, інші запрошують нас на 3 гри поспіль, і може так вийти, що доведеться грати 5 ігор одна за іншою, це нам не допоможе, адже у нас не буде часу на тренування, не буде часу, щоб поліпшувати нашу гру. Все має бути збалансовано, зважити де ми граємо, додати дні на тренування перед наступними товариськими матчами. Зараз ми цим і займаємося.
 
Більшість з тих, хто прийшов на семінар, мені були не знайомі, я їх побачив лише в цей день на трибунах. Я ніколи не бачив їхньої роботи, як вони тренують. Тому роботу ми побудували так, що вони могли ставити свої запитання, говорити, що їх цікавить, якщо вони дечого не розуміли, я намагався це розтолковувати більш детально. Завжди, коли я пояснюю, що роблю, я наголошую, що це лише один із способів досягти бажаного, але це зовсім не значить, що це єдиний спосіб. Їх може бути дуже багато, а кінцева мета завжди одна. Чимало інших тренерів інтерпретують ситуацію по-іншому і все одно досягають успіху. Ми ж презентуємо свій спосіб роботи, свою систему тренування і організації процесу для того, щоб у тренерів виник стимул до власної інтерпретації.
 
Так, мої асистенти ще будуть приїжджати до кінця сезону. Та й липень уже зовсім скоро, і ми потім почнемо роботу всі разом».
 
ФБУ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Днепр уничтожил Галичину и вышел в полуфинал плей-офф Суперлиги
Баскетбол | 28 марта 2024, 20:06 0
Днепр уничтожил Галичину и вышел в полуфинал плей-офф Суперлиги

Состоялся матч плей-офф чемпионата Украины по баскетболу

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.