Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1170
0

ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: «Молодым игрокам сложно пробиться в основу»

Директор академии «Карпат» - о нынешней молодежи

— Зараз молодим хлопцям дуже складно не лише дебютувати у вищому дивізіоні, а й закріпитися у складах своїх команд. Перспективних гравців, які стабільно виступають у основних складах елітних колективів, можна перерахувати на пальцях однієї руки.
 
Проте позитивні зрушення є. Візьмемо футболістів 1994/93/92 років народження. У нас, у «Карпатах», достатньо стабільно грають Володимир Костевич, Вадим Страшкевич, сім матчів у основі зіграв голкіпер Роман Підківка, стукає в двері першої команди Євген Бохашвілі, в нашу молодіжку викликають Дениса Мірошниченка й Тараса Пучковського. Чому? Тому що «Карпати» практично відмовились од легіонерів і почали працювати на базі своєї школи. Скажу, що наш клуб делегував дуже багато футболістів, майже 15, у різні збірні — це й команда до 17 років, у яку систематично викликають п’ятьох наших гравців, у команду U-18 також викликають 4–5 наших хлопців.
 
Стосовно інших молодих футболістів, виокремлю Віталія Буяльського з «Говерли». Хлопець не мав досвіду виступів у прем’єр-лізі, але в осінній частині сезону дуже добре себе проявив. У «Шахтарі» виступає Едуард Соболь, який також уже пограв у вищому дивізіоні. У «Динамо» голкіпер Максим Коваль у першій частині чемпіонату провів 11 матчів. У «Зорі» подають надії Максим Малишев та Іван Петряк. Олег Бараннік із «Ворскли» свого часу відзначився дублем у Лізі Європи, й нині знову нагадує про себе. У «Волині» Дмитро Задерецький пробиває собі шлях у великий футбол, Редван Мемешев показав себе з найкращого боку.
 
У «Іллічівці» систематично грає Іван Ордець, періодично виходять на поле В’ячеслав Чурко та Владислав Кулач. Посилює гру з лави запасних Андрій Тотовицький. У «Севастополі» впевнено діють Олександр Караваєв і Євген Неплях. У деяких матчах за севастопольців результативно виступав Пилип Будківський, який у це міжсезоння перебрався в «Зорю». У донецькому «Металурзі» вибороли місце в основному складі Сергій Болбат і Олександр Насонов. «Таврію» не хочу брати, сімферопольці використали багато молодих футболістів, але не тому, що вони перспективні, а тому, що не було кого ставити.
 
Із іншого боку, ми практично не бачимо молодих футболістів у «Металісті», «Дніпрі», «Динамо», «Шахтарі», «Чорноморці». Ці команди переслідують високі цілі, заради яких використовують досвідчених футболістів і легіонерів. Не розумію, коли іноземці гріють лаву запасних. Уважаю, ми повинні дійти до того, щоби сім легіонерів було взагалі в протоколі на гру. Хай вони всі виходять у основі, але що це таке, коли сім грає, а ще чотири сидять на лаві запасних? Треба боротись із засиллям легіонерів. Якщо не будемо ставити наших молодих футболістів, не зможемо вивести український футбол на серйозний рівень.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру
Футбол | 10 мая 2024, 07:23 3
Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру

У Гарри 249 голов в топ-5 чемпионатах Европы, но ни одного командного трофея...

ВИДЕО. В голову Джоковича кинули тяжелую бутылку. Новак свалился на землю
Теннис | 10 мая 2024, 22:31 7
ВИДЕО. В голову Джоковича кинули тяжелую бутылку. Новак свалился на землю

Новак выиграл стартовый матч на Мастерсе в столице Италии у Корентена Муте

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.