Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
4528
0

Роман КОВАЛЬЧИК: «Нехай вчаться тільки перемагати завжди»

Молодіжна збірна України з футзалу розпочала збір у Луганську

Роман КОВАЛЬЧИК: «Нехай вчаться тільки перемагати завжди»

Як відомо, 11-12 лютого молодіжна збірна України проведе два товариських матчі зі своїми французькими однолітками. Рік тому молодіжна збірна Франції зіграла два матчі в Луганську, де поступилася 3:5 та 1:4, після яких було зроблено запрошення для української сторони на візит-відповідь.

6 лютого в Луганську кандидати на поїздку до Франції розпочнуть збір, на який головний тренер молодіжної збірної Роман Ковальчик запросив 16 гравців:

1. Олексій Чеканов («Локомотив-2», Харків)
2. Богдан Тимощук («Спортлідер-2», Хмельницький)
3. Роман Мякота («Моноліт», Харків)

4. Микита Лазикін («ЛТК», Луганськ)
5. Віталій Дзюба («ЛТК», Луганськ)
6. Максим Литвинов («ЛТК» Луганськ)
7. Максим Мануйленко («ЛТК» Луганськ)
8. Роман Цапов («ЛТК», Луганськ)
9. Андрій Лисенко («ЛТК», Луганськ)
10. Тарас Королишин («Ураган-2», Івано-Франківськ)
11. Володимир Кручок («Кардинал-Рівне», Рівне)
12. Дмитро Михайленко («Спортлідер+», Хмельницький)
13. Андрій Стрельников («Локомотив-2», Харків)
14. Дмитро Шамлі («Локомотив», Харків)
15. Антон Лясковський («Ураган-2», Івано-Франківськ)
16. Сергій Малишко («Моноліт», Харків)

Напередодні початку збору команди Роман Ковальчик відповів на питання офіційного сайту Асоціації футзалу України.

- Роман Миколайович, який час є у вас для підготовки до матчів з Францією, і як Ви плануєте його використати?
- Перш за все, я повинен сказати, що, порівнюючи з минулим роком, у нас змінився майже весь склад – потрібно переглядати хлопців 93-94 року народження. Ми вирішили на три дні зібрати кандидатів у Луганську, деяких ми не дуже добре знаємо, і тут спробуємо награти деякі схеми. 6 лютого у нас буде тренування ввечері, 7 лютого – вдень тренувальна гра з «ЛТК», ввечері – тактичне заняття. Такий же розклад і на 8 лютого. Одне тренування буде 9 лютого, а 10-го вранці ми вирушаємо літаком за маршрутом Донецьк-Київ-Ліон.

По прильоту у нас після обід буде вільний час, а ввечері легке тренування. 11-го лютого ми граємо о 19.00, наступного для – о 19.30 за місцевим часом.

- Ви казали про матчі з «ЛТК». З цієї команди левова частка кандидатів до збірної. Вони підчас цих матчів будуть грати за «ЛТК» чи за збірну?
- Одна четвірка, яка планується до збірної, буде грати проти збірної, а два гравці будуть грати за збірну, тому що треба переглянути, як вони будуть взаємодіяти з гравцями з інших клубів. Хочу зауважити, що матчі з «ЛТК» будуть носити легкий характер, не повний час, а ввечері по відеозапису ми будемо переглядати та розбирати помилки, які будуть припускатися гравці.

- В наведеному Вами списку два гравці з «Моноліту», який в четвер грає календарний матч Першості Першої ліги.
- Так, після гри вони з Донецька виїжджають до Луганська, і о 8-й годині мі їх тут зустрінемо.

- Скільки гравців вирушить до Ліону остаточно?
- До Ліону поїдуть 13 гравців, це достатньо, щоб на протязі двох матчів всі мали час, щоб проявити себе.

- Які головні труднощі на таких короткострокових зборах, коли гравці приїжджають з клубів різних ліг, у різному стані?
- Головна проблема – треба об’єднати хлопців однією ціллю, і, звично, тактичні моменти – треба награти стандарти, аути, кутові і т.д. Інша проблема йде від того, що різнопланові гравці, різнопланові команди – будуть питання по надійності гри, по її веденню. Тому так і був спланований збір – вдень дві непогані гри, а ввечері – їхній детальний розбір. Що зможемо зробити за 4 дні, з тим й поїдемо до Франції.

Це перший збір цієї команди, він колись мав бути проведеним. Велике спасибі Асоціації футзалу України, що є така можливість так попрацювати з гравцями і вивезти їх на серйозні матчі. Ми зможемо протестувати всіх гравців, зібрати всі їхні данні, буде заведений на кожного гравця зошит, і вже на наступних зборах ми зможемо порівнювати, як змінюються їхні данні. Ми хотіли б впровадити новий підхід, щоб на кожного гравця було досьє, щоб ми могли бачити, як він росте.

- Яка-небудь інформація по збірній Франції у Вас є? Про ті зміни, які в них відбулися?
- Завтра має бути інформація про дві товариські гри, які французи наприкінці минулого року грали проти збірної Португалії. І в нас заплановане годинне тактичне заняття по розбору гри збірної Франції.

- У підготовці молодіжних команд по виїзду за кордон є певні організаційні питання, пов’язані з паспортами та візами. Як все було організовано цього разу?
- Певну роботу в цьому напрямку провів прес-аташе «ЛТК» Артем Циганенко, ну і з боку Асоціації футзалу України нам була надана вся потрібна допомога, не зважаючи на те, що в цей же час йшов чемпіонат Європи. Команда готуватиметься на базі «ЛТК», де всі поточні питання вирішує Юрій Михайлович Шацький. Умови для підготовки команди на вищому рівні.

- Яким буде склад офіційних осіб у цій поїздці?
- Окрім мене, другий тренер – Михайло Токар, лікар – Роман Вайда, масажист – Олег Іщів, прес-аташе – Артем Циганенко, голова делегації – Олександр Єлшанський.

- Зрозуміло, що це будуть товариські матчі, проте, якісь вимоги до результату Ви будете ставити?
- Попри все будемо грати тільки на перемогу, інші варіанти ми навіть не розглядаємо. Нехай вчаться тільки перемагати завжди. Будемо дивитися, як вони зможуть реалізовувати наші вимоги. Без цього завдання навіть не треба туди їздити і кататися. По іншому збірна не має права грати.

Асоціація футзалу України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.