Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 февраля 2014, 17:05
7692
8

«Коноплянке пообещали летний трансфер»

Агент ФИФА Игорь Кривенко рассуждает на тему трансфера хавбека «Днепра»

| Обновлено 04 февраля 2014, 17:05
7692
8
Напередодні зачинення західноєвропейського вікна переходів українська футбольна громадськість здригнулася двічі. Спочатку від того, що столичне «Динамо» позбулося французького оборонця Тремулінаса, купленого влітку за багато мільйонів, віддавши його в оренду «Сент-Етьєну». По тому ж так і не відбувся довгоочікуваний трансфер півоборонця національної збірної Коноплянки: Євген мінімум до літа зостається в Дніпропетровську.
 
— Ігорю, почати пропоную з головного: чому «Ліверпуль» так і не став новим місцем роботи для Коноплянки?
— Я, звичайно, достеменно всього не знаю, проте, за моїми даними, гальмом на цьому переході став особисто керманич «Дніпра» п. Коломойський. Ключовим фактором, вважаю, є те, що його ФК навесні вирішуватиме серйозні завдання як у національному чемпіонаті, так і в Європі, тому в такій ситуації втратити провідного футболіста… Переконаний: дніпряни мають усі шанси якщо не на «золото» УПЛ, то принаймні на другу, лігочемпіонську, сходинку — точно. А до 1 березня, коли вікно трансферів зачиниться вже у нас, часу надто мало, знайти заміну Коноплянці нереально, тому я розумію рішення Ігоря Валерійовича. Втім, чомусь мені здається, що влітку Євген усе-таки перейде в західний клуб — йому щось подібне могли пообіцяти. Не впевнений, чи до «Ліверпуля», але однозначно в клуб аналогічного рівня.
 
— А вам не здається, що до того часу, за ці півроку, може статися непоправне: Коноплянка, ображений і шокований тим, що його не відпустили, впаде в депресію або почне бунтувати, відтак ми втратимо найталановитішого наразі українського гравця?
— По-перше, змушений повторити: майже впевнений, що Євгенові була дана обіцянка (а то й гарантія!) літнього переходу. По-друге, як мені відомо, він є не тільки класним футболістом, а й професіоналом, відповідальною людиною. Тому, на мою думку, нічого страшного не відбулося й ми точно нікого не втратимо.
 
— Тепер про Тремулінаса: навіщо віддавати в «оренду з правом викупу» виконавця, півроку тому купленого за 10 мільйонів «умовних»?
— Звідки сума «10 мільйонів»? Мені відома інша цифра — шість… Мені бачиться, що перехід цей вигідний усім — судіть самі. Він вигідний для Бенуа, бо той матиме більшу ігрову практику, причому гратиме вдома, перед очима тренера національної команди, тож має шанс поїхати на мундіаль. У «плюсах» зостанеться також «Динамо»: тут і потреба платити велику зарплату відпала, й «розвантажили» команду — все-таки на цю позицію є двоє інших виконавців, до того ж українських. Давайте про ліміт не забувати. Ну, не вийшло у нас заграти Тремулінасу, не адаптувався він!
 
— А хіба торік, улітку, не існувало ліміту? Чи ніхто не розумів, що французу доведеться складно в Україні?
— Тоді ситуація була інакша: ще тільки запросили Макаренка, мало хто очікував від нього хорошої гри, а Селін травмувався. Тому динамівське керівництво діяло згідно з обставинами. Оренда Бенуа вигідна для київського клубу: якщо той заграє вдома, виникне змога продати його, відбивши втрачені влітку гроші. Повірте, він класний футболіст, «Динамо» з ним не помилилося. Просто в нього не вийшло — трапляється таке.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 8
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Кроноплянка = Коноплянка
makas11
дело в том что сам Женя не хочет никуда уезжать. Он понимает что надо....но что там за бугром если тут дом. Многим этого не понять. Он тут "гребет лопатой" коллектив отменный все родные друзья тут. Что еще надо для нормальной жизни и карьеры? Кубки есть сборная есть с купленым судейством уже смирились . накой ему та заграница?
hammurapi77
согласен...не дай бог еще травмируется и карьера закончится
LEX66
название «Коноплянке пообещали летний трансфер»
а в статье написано "мені здається, що влітку Євген усе-таки перейде в західний клуб — йому щось подібне могли пообіцяти" ну да почти одно и тоже если бы не "здається", "щось подібне", ну и контрольный "могли пообіцяти"
wwiisect
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
e_d_e_r
Цитата:
— А хіба торік, улітку, не існувало ліміту? Чи ніхто не розумів, що французу доведеться складно в Україні?
— Тоді ситуація була інакша: ще тільки запросили Макаренка, мало хто очікував від нього хорошої гри, а Селін травмувався. Тому динамівське керівництво діяло згідно з обставинами.
Врет уважаемый агент ФИФА Игорь Кривенко. Макаренко воспитаник "Динамо" И ниоткуда его не приглашали (он всегда был динамовцем). А Селин травмировался уже по ходц чемпионата, ejulf Тремулинас уже давно был приглашен. Хачем врем , кого оправдываем?