Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 февраля 2014, 11:32
1113
0

Александр СЕВИДОВ: «Задача была создать фундамент»

Наставник «Карпат» проанализировал результаты первого тренировочного сбора команды

| Обновлено 04 февраля 2014, 11:32
1113
0
Александр СЕВИДОВ: «Задача была создать фундамент»

На самому початку зборів Олександр Севідов розповів, що хотів би святкувати перемоги в усіх шести спарингах «Карпат» на цих зборах. Бажання головного тренера збулося. Над чим «зелено-білі» працюватимуть далі та як можна підсумувати першу частину підготовки, наставник розповів Інформаційному центру. 

– Ми провели шість спарингів і усі виграли. Це приємно, але для нас пріоритетним був не результат, а те, як команда його добивається. Як вони показували свій характер і майстерність. Задача у нас була створити фундамент, тобто зміцнити команду фізично, аби були сили на чемпіонат. Мене порадували наші молоді виконавці, зокрема, своєю відповідальністю; вони зрозуміли, в якому напрямку їм треба працювати. У матчі проти Туркменістану грало одразу шестеро карпатівців, яким ще 20 років нема. Тому ми сподіваємося, що вони будуть рости і конкурувати з нашими основними гравцями. 

– У попередніх матчах карпатівці грали по 45 хвилин, натомість в останній день більшість з них провела на полі увесь матч. Ви так планували чи це були вимушені корективи? 
– Ми так і думали зробити, виходячи з того, що довелося трішки змінити плани. Зараз будуть вихідні, тож такі навантаження прийнятні для гравців. Сподіваюся, що у Львові вони відновляться і залікують свої дрібні ушкодження. 

– На цих зборах чи не усі гравці групи атаки забивали голи, причому не одноразово. Мабуть, вас це особливо потішило. 
– Це їхня робота. Вони мають забивати, загострювати гру, заробляти штрафні та пенальті. Приємно, що наші «ветерани» показали: потенціал у них ще є. Хоча, як можна назвати ветеранами того ж Гладкого чи Бартуловіча? Та й молодь показала, що ми не даремно їм довіряємо. 

– Капітанська пов’язка на зборах, у буквальному розумінні, переходила з рук в руки… 
– Це моє рішення. Як ви знаєте, Андрій Ткачук з нами на збори не поїхав, тож ми стали перед вибором капітана. Власне, самі вибори відбудуться на других зборах, а поки я призначав капітана вольовим рішенням. З пов’язкою на поле мають виходити ті, хто заслужив це своєю грою. У «Реалі», наприклад, капітаном є той, хто провів найбільше матчів. У нас теж є чимало таких гравців: Зеньов, Пластун, Балажіц, Голодюк, Гладкий. Словом, я поставив гравців перед складним вибором. Але це буде їхнє рішення. Вони оберуть собі лідера. 

– Чи вже відомо про плани підготовки команди на других зборах? 
– Так. 9 числа ми знову вилітаємо до Антальї. Уже точно відомо, що ми проведемо три спаринги, зокрема, проти солігорського «Шахтаря», «Кайрата» та белградського клубу «Рад». Програма у нас буде доволі насичена. Попри це від обраного шляху ми не будемо відвертатися, надамо ігрову практику нашій молоді, аби вона понюхала порох і швидше вливалася в наші ряди.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.