Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2394
0

Анонс матчу Карпати - Кривбас

Чи проТАРАНить Кривбас карпатівців?

Підготовку до другої частини чемпіонату ФК «Карпати» провели на полях Трускавця й за традицією «зелено-білі» двічі відбували в Туреччину. Під час зимового міжсезоння підопічні Олександра Іщенка, серед яких було й чимало резервістів «Карпат», відчули чималі навантаження, які дозволять футболістам грати у швидкий, комбінаційний і, разом з тим, атлетичний футбол. Взагалі «Карпати» під час зборів провели 11 спарингів, у яких вісім разів перемагали. Суперниками львів'ян були представники різних футбольних шкіл - Польщі, Росії, Хорватії, Грузії, Латвії, Казахстану, Чехії, що безумовно додало досвіду гравцям, особливо молодим.

Що стосується кадрових змін під час міжсезоння,  то вони були мінімальними, не дивлячись на те, що на перегляді в таборі львів'ян було чимало футболістів. Якщо воротареві Андрію Новаку з івано-франківського «Спартака» ще треба добре поборотися за місце в основі, то поляк Мацей Налепа, що колись був кандидатом у свою національну збірню, у ФК «Карпати» уже шостий рік і за його словами він наближається до своєї оптимальної форми. Після того, як основний воротар Андрій Тлумак підписав попередній контракт із «Металістом», що набутить чинності  із червня, цього року  «Карпати» вийдуть на поле з новим капітаном Миколою Іщенком, за якого проголосувало більшість гравців.

Також переведений в «Карпати-2» і центральний захисник Андрій Распопов, що не знайшов загальної мови з керівництвом щодо умов нового контракту. У зв'язку з цим вселють оптимізм дії на цій позиції Тарас Петрівського. Більші надії тренерський склад  «Карпат» покладає й на взятого в оренду 20-літнього форварда мінського «Динамо» Леоніда Ковеля, який щоправда не встиг побувати на зборах з командою. Повинні на думку керівництва клубу збільшити конкуренцію в складі й учорашні резервісти «Карпат». Мінімальні кадрові зміни швидше за все  не внесуть серйозні корективи в тактичний малюнок гри «Карпат», які й далі будуть робити ставку на атакуючий футбол.

У Львові підготовка до першого офіційного матчу року почалася як ніколи рано - 23 січня, про що повідомив Юрій Костюк, відповідальний за стан полів ФК «Карпати» У цей день, знаючи за прогнозами  синоптиків, що повинні бути опади снігу, газон стадіону «Україна» був накритий плівкою. І через три дні на поле було вже 30 сантиметрів снігу, що біля двох тижнів лежав на плівці. Потім разів п'ять виконували процедуру зняття-натягування плівки, для того, щоб поле «дихало». А взагалі вивезли з футбольного поля близько 200 машин снігу. Коли були сильні морози, близько 14 градусів, поле накривалося двома плівками і це крок себе виправдав.

Тобто  боротьба йшла за те, щоб якнайменше  вологи просочилося в поле, у якому фактично відсутній дренаж і щоб поле не змерзнуло. Відчутну допомогу клубу в збиранні снігу традиційно надали курсанти Львівського університету безпеки життєдіяльності при МНС. За прогнозами  синоптиків у суботу в другій половині дня у Львові плануються невеликі опади снігу, але служба по обслуговуванню полівок „Карпати”  буде робити все можливе для створення хороших умов учасникам принципового матчу «Карпати» - «Кривбасс».

Минулої  середи відбулася довгоочікувана зустріч гравців, тренерів та керівництва ФК „Карпати”  зі своїми вболівальниками, які вщерть заповнили кінотеатр „Кіно”. Почесний президент клубу Петро Димінський вручив іменні футболки гравцям, які будуть заявлені за основну команду. Це воротар Андрій Новак з івано-франківського „Спартака”, захисник Андрій Сагайдак, півзахисники Ярослав Мартинюк, Олег Голодюк – з „Карпат-2” та білоруський нападник Леонід Ковель. Натомість одноклубника білоруса Кирила Павлючека  у залі не було. Через травму Павлючек в останній момент залишився вдома і до питання його перебування в „Карпатах” повернуться після одуження білоруського захисника.

Не було на сцені з вищенаведених причин і Андрія Тлумака та Андрія Распопова. Вболівальники мали змогу емоційно переглянути на екрані фрагменти матчів „Карпат” у першій частині Чемпіонату, „зелено-білі” баталії біля стін міської Ратуші з приводу передачі в оренду стадіону „Україна”, а також спаринги львівського клубу під час двох тренувальних зборів  у Туреччині. Перед аудиторією виступив новообраний капітан „Карпат” Микола Іщенко, який від імені колективу пообіцяв у другій частині Чемпіонату не розчарувати  своїх вболівальників, порадувати їх своєю грою та результатами.

А віце-капітанами „Карпат” було обрано Євгена Шмакова та Мацея Налєпу. Не обійшлося на зустрічі і без нагородження. Приз „Зірка „Карпат-2006” за підсумками Інтернет-опитування фанів „зелено-білих”, який було передано від української діаспори, було вручено Ігорю Худоб’яку. До речі, Петро Димінський вкотре розвіяв чутки і заспокоїв уболівальників, що клуб не збирається продавати цього перспективного півзахисника атакуючого плану. Серед глядачів було і чимало уболівальників середнього та старшого покоління, які нагадали славні сторінки історії „Карпат”. Тож почесний президент ФК „Карпати” повідомив, що незабаром у презентаційному офісі клубу буде встановлено копію Кубка СРСР, завойованого львів’янами у далекому вже 1969 році, а також Кубка України та Кубка УЄФА з надією, що ці призи колись також стануть здобутками „Карпат”.

Також було з радістю сприйнято повідомлення про те, що новий чемпіонат „Карпати” розпочнуть у новій ексклюзивній формі. А до цього часу має відбутися запланована реконструкція газону стадіону „Україна”. На завершення керівництво клубу зазначило, що головне  завдання команди у сезоні  - своєю грою довести, що вони гідні своїх уболівальників. А так як вболівальники „Карпат” максималісти, то  перед командою будуть поставлені високі турнірні завдання.

4 березня, неділя

 Карпати - Кривбас

 Львів. Стадіон "Україна". 16.00

 Суддя: Є. Абросимов (Одеса).

І про статистику матчів „Карпати” - „Кривбас”.  Суботній матч стане 32-м в історії зустрічей суперників
“Карпати” – “Кривбас”
Чемпіонат СРСР – 4: +2=1-1, м’ячі 7-7 (1968-69 рр.)
Кубок України – 2: +1=0-1, м’ячі 2-2 (1/8 фіналу, 1998 р.)
Чемпіонат України – 25: +13=5-7, м’ячі 39-31.
` Львів Кривий Ріг
1992/93 рр.  1:0 2:3
1993/94 рр.  1:0 0:2
1994/95 рр.  1:0 0:1                                                                  
1995/96 рр.  2:2 3:1
1996/97 рр.  5:1 2:1
1997/98 рр.  2:1 2:2
1998/99 рр.  2:1 0:0
1999/2000 рр. 1:0 1:2
2000/2001 рр. 2:1 2:5
2001/2002 рр. 3:2 0:0
2002/2003 рр. 0:0 1:2
2003/2004 рр. 4:1 2:0
2006/2007 рр.  0:3
Баланс ігор у Львові – 12: +10=2-0, м’ячі 24-9, у Кривому Розі – 13: +3=3-7, м’ячі 15-22. Голи у львів’ян забивали Покладок-5, Мізін, Кабанов – по 4, Назаров, Швед – по 3, Зуб, Гнатів, Вовчук, Ковалець, Беньо – по 2, Козак, Д. Мазур, Кардаш, Маковей, Колесник, Сапуга, Соума, Гецко, Луцишин, Кудинов – по одному, у криворіжців – Ніченко-3, Римшин, Пантилов, Платонов, Гецко – по 2, Громов, Яровенко, Гринь, Дудник, Г. Попович, Лісовий, Воскобойник, Лук’янчиков, Гащин, Зотов, Мізін, Паляниця,  Маковей, Багиров, Кудинов, Рібейро, Гігіадзе, Сачко, О. Попович – по одному та Беньо – автогол.

Цікаві факти
* В національних Чемпіонатах за «Кривбас» і за «Карпати» виступало 17 (!) гравців – Іван Гецко, Сергій Гончаренко, Олександр Грановський, Віктор Доценко, Юрій Дудник, Володимир Єзерський, Руслан Забранський, Тарас Кабанов, Володимир Ковалюк, Юрій Кудинов, Андрій Купцов, Ігор Маковей, Сергій Мізін, Олександр Паляниця, Ігор Плотко, Андрій Полунін, Євген Римшин, 
* Саме у ворота „Карпат” влітали ювілейні голи „Кривбасу” у вищій лізі: 25-й (відзначився І. Ніченко, 13.06.1993 р.) та 150-й (В. Лісовий, 16.05.1997 р.).
* Саме в матчі з „Карпатами” „Кривбас” здобув 100-ту перемогу у вищій лізі (12.07.2000 р.).
* Серед нинішніх гравців «Кривбасу» найбільше (8) вищолігових сезонів в складі криворіжців провів Валентин Платонов.

Орієнтовний склад "Карпат" у суботній грі від sport.ua
Налєпа -  Федорів, Петрівський, Іщенко, Пшеничних - Сучков, Годвін, Шмаков, Худоб’як - Платон, Фещук.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 19:41 135
Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев

Анатолий Мисюра – о решении одесского клуба сыграть два матча в столице

Определена первая команда Серии А, которая вылетит из элиты в конце сезона
Футбол | 27 апреля 2024, 01:36 0
Определена первая команда Серии А, которая вылетит из элиты в конце сезона

«Салернитана» в гостях уступила «Фрозиноне» 0:2 в 34-м туре чемпионата Италии

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.