Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 января 2014, 12:48
4158
16

Мирон МАРКЕВИЧ: «Поиск замены Сосе – головная боль для меня»

Наставник «Металлиста» - о трансферах и подготовке клуба ко второй части сезона

| Обновлено 28 января 2014, 12:48
4158
16
Мирон МАРКЕВИЧ: «Поиск замены Сосе – головная боль для меня»

Наставник харківського «Металіста» Мирон Маркевич ділиться секретами.

— Мироне Богдановичу, в четвер, одразу по жеребкуванні Кубка, ви дали коментар одному сайту, де висловили сподівання, що процедура розподілу пар була чесною…
— Насправді то я вашого колегу просто запитав — чи погоджується він, що окремі протистояння доволі нерівнозначні. Запитав… Убачаєте тут підколку? Хай кожен думає, як захоче.

— Минулого тижня «Металіст» ненадовго повернувся в Україну, а вже в суботу, 25 числа, поїхав на другий тренувальний збір до Ізраїлю: торік ви туди не їздили, хоча раніше візитували регулярно. В чому причини трансформації курсу?
— По-перше, ви вже самі відповіли, що для нас Земля Обітована не є чужою, подібні зміни розташування команди є чисто робочими моментами. По-друге, там же відбудеться другий Об’єднаний турнір, тобто маємо змогу зустрітися з хорошими суперниками.

— Справді, про другий фактор я забув… Проштудіювавши ваші інтерв’ю для клубної прес-служби, з подивом відзначив таке: в одному з них, сказавши, що не всі підопічні поїхали в ОАЕ, на збір № 1, зауважили, що «сподіваєтеся» на їхню присутність в Ізраїлі. Що значить «сподіваєтеся»? Це ж, виходить, злісна самоволка!
— Слухайте: є контракт, інші документи, де прописано все, зокрема штрафи. Хай цим наше керівництво займається, я ж у вихователя бавитись не збираюся… Так, неоднозначна ситуація з Хав’єром (хотів би вірити, що вже із суботи він працюватиме нарівні з усіма), не приїхав Гомес, і я не знаю, що він собі думає. Однак розбиратимуться з цим клубні керівники.

— Про Гомеса: кілька днів тому я говорив із Віктором Леоненком, який сказав, що за фразу «В Україні мало сонця, мені тут погано» аргентинця одразу слід було гнати в три шиї.
— Мені також незрозуміла його поведінка. Проте ми знову дали йому шанс. Він мусить усвідомити: йому треба грати, інакше він нікому не буде потрібен. Іще Алехандро має пам’ятати, що ми взяли його з третьорозрядного клубу, надавши змогу грати в команді європейського рівня… Подивимося.

— Про іншого півзахисника — Андрія Богданова: вітчизняний експерт Олег Федорчук вважає його хорошим виконавцем, але не надто відповідним вимогам сучасного футболу, бо повільний. Що ви на це скажете?
— Богданов насправді класний футболіст, а якби мав швидкість, то перейшов би не в Харків, а в Мадрид, до «Реала»… Іще ви забуваєте, як «багато» у нас кваліфікованих гравців із вітчизняним паспортом… Я не готовий наразі коментувати, як він виглядатиме на полі, лише офіційні ігри покажуть це. Давайте почекаємо, й усе стане на свої місця. Тоді й побачимо, помилилися ми з ним чи навпаки — вгадали. За великим рахунком, усе від нього залежить.

— На перших навчально-тренувальних зборах ви дали шанс Олександрові Нойку: кажуть, що він талановитий, але за іграми молодіжки мені видно доволі посереднього гравця.
— Він знову їде з основою, перевіримо його в Ізраїлі. Йому ми теж дали шанс. Поки тренується з нами, а там буде видно. Проте я не приховую від нього, що маю намір робити ставку на людей передусім досвідчених — Едмара, Красноперова, Хав’єра.

— Також у контрольних матчах на полях ОАЕ грали хлопці з дубля «Металіста» — Азацький 1994 р. н., Радченко 1995 р. н., новобранець із Алчевська Степанюк…
— Кожен клуб УПЛ так робить: бере на збори найперспективніших молодих виконавців. Сьогодні наше завдання — вирішити: залишити їх у нас чи віддати в оренду до клубу першої ліги, бо рівень юнацького чемпіонату вони переросли.

— Банальне запитання: як проходять пошуки заміни Хосе Сосі?
— То головний біль для мене. Поки жодної конкретики не маю.

— Наостанок: згадуваний Федорчук називає вас найліпшим тренером України останнього десятиліття. Й запевняє, що ваша знаменита флегматичність є великим плюсом, бо таким чином ви унеможливлюєте конфлікти в своїй команді. Й тепер: той не приїхав і той не приїхав, того ніким замінити… — а ви спокійні.
— Вдячний Олегові… З приводу характеру — а що робити? Криком нічого не досягнеш. Якщо б ви були на моєму місці, якби зазирнули до мене в душу, побачили б, як усе насправді! Я давно вирішив, що все має спалюватися в собі, а на команду воно не може виливатися. Вихлюпнеш негатив — зашкодиш собі й усім довкола. Треба бути стриманим.

Володимир Баняс, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Леандро Троссард: недооцененный джокер Артеты
Футбол | 25 апреля 2024, 15:59 2
Леандро Троссард: недооцененный джокер Артеты

Рассказываем об одном из самых важных игроков Арсенала

Комментарии 16
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alexsandr.tks
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Kivals_grozny
2 tsoy1990, 28.01.2014 17:50
Когда своя команда не может выиграть и обойти Металлист по спортивному, остается таким, как Вы уповать только на то, на что Вы надеетесь .
Locci
давай Винники Рух..
tsoy1990
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Vins
Тревожно как то, но надеюсь что Богданович как всегда придумает что-то.
Etan
Соуза может сыграть впереди. Вот и будет 6 опорников и 7 атакующих
Vins
Это все понятно, можно конечно Вильягру на фланг атаки, но все же.
Стремно как-то. В команде 7 опорников на 2 позиции, 6 атакующих на 4 позиции.
Много вопросов остается.
Etan
Я знаю, что Хавьер и Соса играют на разных позициях. Но функция у них общая - плеймейкер. И именно этим они обоя ценны. А на правом фланге и Марлос может сыграть. Соса играл же всю осень там один без замены? Почему Марлос не может? В крайнем случае можно Вильягру выдвинуть на фланге вперед, а Ксенза в защите оставить.
Vins
Какой нафиг Хавьер замена Сосе.??? (Хавьер безусловно лидер и ключевой футболист нашего клуба) но......
Металлист играет С одним форвардом, двумя вингерами и одним атакующим под напом.
По схеме 4-2-3-1. На данный момент из вингеров у нас только 2е в наличии Марлос и Гомес. Даже на замену некого выпустить.
Etan
А что искать Сосе замену? Как плеймейкеру Хавьер ему замена. Другой вопрос где сам Хавьер, вот это куда интереснее.
Vins
Надеюсь что трансферная компания пройдет так же, как и прошлой зимой.
Vins
Надеюсь что трансферная компания пройдет так же, как и прошлой зимой.
kolezey2
вот спрашивается нахрена брать интервью а выкладывать его через неделю?ну вот пример- Мирон говорит что Гомес не приехал- как не приехал если вчера отыграл 85 минут?