Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1402
1

Анатолий ЧАНЦЕВ: «Опанасенко и Писоцкий работают с командой»

Помощник главного тренера запорожского «Металлурга» - о предстоящем сборе команды

Асистент головного тренера запорізького «Металурга» розповів про підсумки першої частини підготовки команди до весняної частини чемпіонату та про плани на подальші два тренувальні збори в Туреччині.
 
— Анатолію Дмитровичу, минуло вже більше тижня, як команда вийшла з відпустки й почала тренування, а завтра ви вже вирушаєте до Туреччини (розмова відбулася в неділю). Якщо підбивати підсумки так званої української частини зборів, чи вдалося тренерському штабові виконати все, що було заплановано заздалегідь?
— Звичайно, вдалося! У нас ці збори були загальнопідготовчими. Займалися ми на свіжому повітрі та працювали в дворазовому режимі, тобто чергували бігові тренування зі спеціальними заняттями щодо володіння м’ячем, на техніку та на розвиток ігрових якостей. Відтак усе те, що тренерський штаб намітив, усе успішно виконали. Дякувати, що погода нам у цьому посприяла, й ніяких сюрпризів не трапилося. Тому можу з упевненістю сказати, що перший етап підготовки до весняної частини пройшов продуктивно.
 
— Із яким настроєм команда зібралася після відпустки?
— Футболісти добре відпочили, й приїхали на базу повні сил і наснаги. Як кажуть, уже скучили за грою, за роботою й повноцінними тренуваннями. Щодо емоційного та психологічного стану в команді, то тут теж усе на високому рівні.
 
— Як щодо фізичних кондицій футболістів після новорічних свят і відпустки? Тренерський штаб, і ви, зокрема, задоволені тим станом гравців, із яким вони повернулися до роботи?
— Чесно, то не сказав би, що хлопці за відпустку десь розтратили свої кондиції. Принаймні, це не помітно. Більшість із них одразу після початку перер­ви у чемпіонаті з’їздили відпочити, й набралися сил. А вже після почали готуватися до початку тренувань, знали, що доведеться тяжко працювати. Повторюся, я би не сказав, що після відпустки хтось вийшов не у формі. Утім, думаю, що це не лише в нашій команді так. Певне, що в більшості клубів футболісти почали, так би мовити, більш професіо­нально ставитися до своїх обов’язків. Тому проблем у нас із підтягуванням кондицій до оптимальної фізичної форми не виникло. У цьому плані все прой­шло нормально.
 
— На що тренерський штаб найбільше робив акцент під час збору в Запоріжжі?
— Основна увага приділялася заняттям на загальну витривалість. Плюс до того, робили наголос на технічну майстерність і на поліпшення ігрових якостей.
 
— А які завдання перед командою ставляться на двотижневий збір у Туреччині?
— На першому турецькому зборі в нас заплановано шість спарингових поєдинків. Ми сподіваємося на прибуття нових гравців, яких інтенсивно переглядатимемо. Будемо знайомитися з так званими потенційними новачками, придивлятися до них і вирішувати — мати з ними справу чи ні. У Туреччині запланували два збори. Перший буде великою мірою присвячений знайомству з новачками, відновленню ігрового тонусу й кондицій. А під час другого, вже заключного, будемо конкретно награвати ігрові зв’язки, комбінації, тобто відточувати командну тактику. Так би мовити, підводитимемо команду до напруженої весняної частини чемпіонату.
 
— Була інформація, що на перегляді в «Металурзі» було чотири гравці: Боровик, Мирний, Когут і Федорів. Тренерський штаб досі до них придивляється. Що скажете про їхні перспективи в команді?
— Зараз можу сказати одне: всі хлопці тренуються в загальній групі. Усі ставляться до роботи максимально професійно, викладаються наповну, й розуміють поставлені перед ними зав­дання. А щось конкретно про перспективи потенційних новачків ні я, ні хтось інший із тренерського штабу, поки сказати не може. Переглядаємо.
 
— І нарешті, як ідуть справи у Пісоцького й Опанасенка? Вони досі перебувають у команді?
— Так, обоє вони завтра відлітають із нами в Туреччину. Перший тиждень після відпустки вони успішно тренувалися разом із усією командою в загальній групі.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Хаби АЛОНСО: «Я решил остаться в Байере»
Футбол | 29 марта 2024, 15:49 0
Хаби АЛОНСО: «Я решил остаться в Байере»

Главный тренер «фармацевтов» опроверг слухи о своем летнем уходе

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Odessit-FCCO
Опанасенко с лета своб.агент.Он подписал предварительное соглашение с Черноморцем.