Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
4406
2

Сергій ЯКУНІН: «Про те, що забив 100-й гол, не здогадувався»

Гравець івано-франківського «Урагану» Сергій ЯКУНІН перетнув межу у 100 голів у чемпіонатах України

Сергій ЯКУНІН: «Про те, що забив 100-й гол, не здогадувався»

В останніх двох поєдинках івано-франківського «Урагану» Сергій Якунін забив три голи: у домашній грі з луганською «ЛТК» він оформив дубль, а минулої суботи відзначився з дабл-пенальті у воротах колишньої команди – львівської «Енергії».

Перший гол у ворота «телефоністів» став для Якуніна ювілейним – сотим у чемпіонатах України (вища ліга та Екстра-ліга). Щойно дізнавшись про цей факт, 29-річний футзаліст був приємно здивований, тож напередодні домашнього матчу проти «Кардиналу-Рівне» він охоче відповів на запитання клубної прес-служби.

- Останню гру 2013 року «Ураган» зіграв з «ЛТК». Цей матч видався для тебе особливим, оскільки ти не тільки відзначився першим дублем у футболці «драконів», а й забив свій ювілейний 100-ий м'яч в чемпіонатах України, з чим тебе і вітаємо. Які емоції переповнювали в той момент?
- Звісно, я дуже радий, що мені вдалося оформити дубль і допомогти команді здобути перемогу, тож мене переповнювали виключно позитивні емоції. А про те, що забив сотий гол, чесно кажучи, навіть не здогадувався. Для мене, це несподіванка, до того ж досить приємна. А щодо матчу з «ЛТК», то це справді був останній матч у 2013-му, тож хотілося перемогти, щоб завершити рік на позитивній ноті. З першої і до останньої хвилини ми боролися виключно за результат, тому й не продемонстрували яскравої гри.

- Ситуація у турнірній таблиці Екстра-ліги змінюється з кожним туром. Від решти конкурентів відірвався тільки «Єнакієвець». Хто, на твою думку, може втрутитися у боротьбу за плей-офф?
- Як на мене, четвірка вже на 95% визначена. Це ті команди, які наразі займають 1-4 місця в турнірній таблиці – «Єнакієвець», «Ураган», «Локомотив» та «Енергія». Звичайно, їхні позиції будуть ще неодноразово змінюватися, але, гадаю, що саме з ці команди зійдуться один з одним в плей-офф.

- Хто з суперників є найбільш незручним для «Урагану»?
- Рівень чемпіонату високий, всі команди сильні, демонструють досить рівну та професійну підготовку, тому проти будь-якого суперника грати нелегко. Звичайно, що кожна команда Екстра-ліги має свої переваги. Наприклад, плюсом «Єнакієвця» є індивідуальна майстерність гравців. «Енергія» вражає добре поставленою грою, а «Локомотив» – ігровою дисципліною. І, звичайно, не можна забувати про футзальну майстерність, техніко-тактичну складову, психологічну, які у всіх команд на гідному рівні.

- Які враження від першої частини цього сезону?
- Якщо чесно, то враження двоякі. Прикро, що ми втратили багато незапланованих очок, було чимало нічиїх, вдосталь нереалізованих моментів. Сподіваюся, що в другій частині ми все надолужимо, і гратимемо по наростаючій.

- З ким із партнерів в новій команді найшвидше знайшов спільну мову. Кого можеш виділити у складі «Урагану»?
- Спільну мову знайшов практично з усіма. Як не як, ми робимо спільну справу, тому жодних проблем при адаптації не виникло. В «Урагані» підібрані професійні футзалісти, тож склад команди досить сильний, є здорова конкуренція, тож навіть виділити когось конкретного не можу.

- Матчі проти колишніх команд є завжди принциповими. Якою була остання гра проти «Енергії»?
- Для мене кожен матч є важливим, адже завжди налаштовуюсь тільки на перемогу, тому сенсу комусь щось доводити немає. «Енергія» – потужна команда, тому змагатися з нею на майданчику завжди цікаво. Впродовж гри створили багато гольових моментів, втім, не змогли їх реалізувати. Звісно, ми хотіли виграти, але нам не вдалося, тому маємо ще один нічийний результат. Тож будемо працювати.

- Попереду дві гри з «Кардиналом-Рівне»: у середу – в рамках чемпіонату, а в неділю – кубкова. Яка з них важливіша?
- Не буду применшувати ролі обох ігор, адже вони важливі. Хоча на даному етапі, звісно, важливіший матч на Кубок України, адже це гра на виліт. Тому доведеться докласти максимум зусиль, щоб перемогти «Кардинал», оскільки рівненська команда – явно не подарунок. Свідченням чого є їхня остання «суха» перемога над «Локомотивом» (4:0). У першому колі вдома ми з ними зіграли внічию, а в гостях зуміли виграти. Хоча й обидва поєдинки видались непростими.

- З Сергієм Піддубним ти разом грав за «Енергію» і вперше став чемпіоном України. Найближчі матчі будуть також принциповими?
- Це будуть звичайні ігри, як із всіма суперниками. Жодних особистих рахунків в мене немає – ні з Піддубним, ні з Тригубцем, з якими ми разом грали в «Енергії». Тому ці найближчі ігри будуть такі, як і решта матчів чемпіонату. Можливо, кубковий двобій буде дещо іншим, адже далі пройде лише одна команда. Звісно, викладатимуся по-максимуму і докладатиму всіх зусиль, щоб у цих матчах переміг саме «Ураган».

- Ти вже чотири рази завойовував Кубок України. Тричі «Енергія» вибивала «Ураган» з розіграшу. Який з цих матчів запам'ятався найбільше?
- Я пам'ятаю всі ці матчі, це й не дивно, адже всі вони були дуже напруженими. Пригадую поєдинок в Івано-Франківську у 2012 році, коли «Енергія» у півфіналі обіграла «Ураган» по пенальті. Дуже важкою була гра у Запоріжжі, також в рамках півфіналу. Три роки тому хет-триками відзначились Сержао і Макаєв, а до фіналу пробилась «Енергія» (5:3). Ці дві гри фактично були рівними, очевидно «Урагану» тоді не вистачило везіння.

- Кого вважаєш фаворитом чемпіонату? Чи є якісь несподіванки або відкриття цього сезону?
- «Єнакієвець», «Ураган», «Енергія», «Локомотив» – чотири команди, що зараз перебувають на верхівці турнірної таблиці, як на мене, вони і є фаворитами чемпіонату. Гадаю, що в кожної з цих команд наразі досить-таки рівні шанси вибороти найвищий титул. Кожна команда сильна по-своєму, адже кожна має свої плюси. Якщо чесно, ця четвірка не стала для мене несподіванкою, я передбачав це. А щодо відкриттів сезону серед гравців, то на даний момент не можу виділити когось індивідуально.

- Сім команд Екстра-ліги грають вже третій сезон поспіль, але все вирішуватиметься в плей-офф. Регулярний чемпіонат втрачає сенс?
- На жаль, так. Зараз кожна команда дуже добре вивчила одна одну, адже між собою доводиться грати принаймні чотири рази. Я повторюся, але, на мою думку, на 95% вже визначена четвірка, що боротиметься за медалі. Хоча той же «Кардинал-Рівне» ще не втратив шанси зачепитися за вище місце. Наразі це 7-8 очок різниці. Однак й справді найцікавіша частина сезону буде в плей-офф. Звичайно, хотілося б, щоб команд було значно більше. Тоді грати було б цікавіше, довше зберігалася інтрига, та й постійні матч із різними суперниками тримали б гравців в хорошому ігровому тонусі.

- Які завдання в Сергія Якуніна на цей сезон? Про який трофей чи титул мрієш?
- Загалом, є два головних завдання – виграти чемпіонат та Кубок України. Хотілося б вибороти два цих трофеї. А щодо мрій, то їх у мене, мабуть які і в кожного, предостатньо. Дещо вже збулося: потрапив у збірну, вигравав чемпіонати, кубки. Звісно, мрію стати чемпіоном в складі «Урагану», а також виграти медалі на чемпіонаті Європи чи світу.

- Як тобі Івано-Франківськ? Вже освоївся?
- Івано-Франківськ мені дуже подобається. Місто невеличке, доволі компактне, тому освоївся добре, жити тут комфортно. До того ж, з сім'єю мешкаю в центрі міста, тому все нормально.

- Кому присвячуєш забиті м'ячі? Чи є в тебе особисті вболівальники?
- Найпалкішими моїми вболівальниками є дружина та син, вони завжди відвідують домашні матчі «Урагану» і підтримують мене з трибун. Для мене це дуже важливо. Крім того, всі ігри дивляться батьки по інтернету. Я дуже вдячний своїм рідним за підтримку, тому саме їм і присвячую всі свої забиті голи.

- Насамкінець побажання вболівальникам «Урагану»...
- Звичайно, велике їм спасибі, що вони підтримують нас, приходять на матчі. Хочу, щоб і надалі вони вірили в команду, вболівали за будь-яких умов, не падали духом. І, звісно, бажаю їм терпіння. А ми в свою чергу, даруватимемо видовищну гру і старатимемося показати хороший результат.

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Олекси БУТЧАКА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стефано Пиоли прокомментировал вылет Милана из Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 03:33 1
Стефано Пиоли прокомментировал вылет Милана из Лиги Европы

Наставник «россонери» признал, что соперник лучше себя проявил в матчах 1/4 финала ЛЕ

Украина – Франция – 4:4. Третье место для сине-желтых. Видео голов и обзор
Футзал | 17 апреля 2024, 07:59 0
Украина – Франция – 4:4. Третье место для сине-желтых. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 3-го тура турнира в литовском городе Йонава

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ALTA12
Так, держать! И пусть все твои мечты в Новом году исполнятся. Удачи, удачи,удачи и спортивного везения..
B.O.A_8
Поздравляю, Сергей. Не сбавляй темп))))