Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 12 января 2014, 13:19
1609
3

Министерство: гандбольная сборная получила деньги вовремя

Министерство молодежи и спорта Украины опубликовало официальное заявление

| Обновлено 12 января 2014, 13:19
1609
3
Министерство: гандбольная сборная получила деньги вовремя
dsmsu.gov.ua

Заява Міністерства молоді та спорту України щодо участі національної чоловічої збірної команди України з гандболу у відбірному циклі до чемпіонату світу 2015 року

Національна чоловіча збірна команда України розпочала виступи у відбірному циклі на гандбольний чемпіонат світу, який у січні 2015 року відбудеться у Катарі, 3 жовтня 2013 року. За підсумками жеребкування опонентами вітчизняної команди стали збірні Словенії, Швейцарії та Люксембурга. На 2013 рік було заплановано 2 поєдинки, ще 4 гри - на 2014.

У жовтні команда Андрія Портного (головний тренер збірної команди України) провела дві зустрічі: на виїзді проти команди Люксембурга та вдома проти команди Словенії. Організація цих поєдинків (переліт, проживання, харчування, трансфери, монтаж ігрового покриття, оплата консульських зборів та медикаментів) відбувалася за рахунок державних коштів, а також профільної Федерації. Загалом на 2013 рік на проведення міжнародних зустрічей та навчально-тренувальних зборів лише національної чоловічої збірної команди України з Державного бюджету було виділено близько мільйона 200 тисяч гривень.

За десять днів до закінчення 2013 року і водночас напередодні вирішальних матчів національної команди Федерація гандболу України залишилася без свого керівника. Валерій Третьяков, який перебував на посаді президента з 2010 року, за власним бажанням склав повноваження. Відтоді фінансування збірної відбувається виключно за державні кошти.

Аби не допустити дискваліфікації української збірної, на організацію останніх чотирьох поєдинків, запланованих на січень 2014 року, з Державного бюджету було виділено 761 тисячу гривень.

1 січня 2014 року національна чоловіча збірна команда України з гандболу розпочала навчально-тренувальні збори напередодні вирішальних поєдинків на груповій стадії відбірного циклу у боротьбі за перепустку на чемпіонат світу. Підготовка збірної команди відбувалися у Запоріжжі, тренерський склад, а також усі члени національної команди від першого дня перебування проживали у готелі «Інтурист». Винятком були лише місцеві гандболісти, які виступили із проханням до головного тренера Андрія Портного дозволити їм під час навчально-тренувальних зборів перебувати разом зі своїми родинами, оскільки це були святкові дні.

2 січня 2013 року збірна команда України у Запоріжжі приймала збірну Швейцарії. На організацією цієї гри із Державного бюджету було виділено 154 тисячі гривень. Ці кошти пішли на оплату суддів, проживання і харчування гандболістів та тренерів як українських, так і швейцарських (гості приживали 2 доби), закупівлю медикаментів, оренду автотранспорту та ігрової зали, виготовлення поліграфічної атрибутики, а також монтаж гандбольного покриття.

3 січня 2014 року національна чоловіча збірна команда України вирушила до Швейцарії, аби зіграти повторну зустріч. На організацію цього поєдинку із Державного бюджету було виділено 250 тисяч гривень. Ці кошти пішли на авіапереліт, оплату оренди автотранспорту для відправки і зустрічі команди в аеропорту, оплати медичних засобів, страхування спортсменів і тренерів, а також проживання додаткової доби в Швейцарії.

6 січня 2014 року національна чоловіча збірна команда України з гандболу знову повернулася до Запоріжжя, де продовжила підготовку до двох останніх поєдинків проти збірних Люксембурга та Словенії. Починаючи від 6 січня, українська команда проживала у готелі «Інтурист», не мешкали у готелі, знову ж таки за власним бажанням, лише місцеві гандболісти. Тривали НТЗ три дні. Один день обійшовся державі майже в 11 тисяч гривень.

9 січня 2013 року на потворну гру до України завітала збірна Люксембурга. Команда цієї країни перебувала у Запоріжжі одну добу. На організацію поєдинку (оренда зали, монтаж покриття, оплата роботи суддів та їх проживання), а також проживання гостей було виділено з Державного бюджету 118 тисяч гривень.

10 січня 2014 року команда Андрія Портного вирушила до Словенії на вирішальний матч групового етапу у відбірному циклі. На організацію цього поєдинку із Державного бюджету було виділено майже 208 тисяч гривень. Ці кошти пішли на авіапереліт, оплату оренди автотранспорту для відправки і зустрічі команди в аеропорту, оплати медичних засобів, страхування спортсменів і тренерів, а також проживання додаткової доби в Словенії.

Таким чином, Міністерство молоді та спорту України як центральний орган виконавчої влади у повному обсязі забезпечило участь національної чоловічої збірної команди України з гандболу у відбірному циклі до чемпіонату світу 2015 року. Єдине, що не вдалося вирішити, забезпечити 100% виплату добових під час відрядження команди до Швейцарії. Кошти були передбачені, утім вони пішли на оплату екстра-ночівлі у готелі Швейцарського міста Шаффхаузен, оскільки збірна за ініціативи тренерського штабу прибула раніше запланованого часу прийому команди-гості. Усі добові гандболісти та тренери національної збірної отримають по факту після надання звіту.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 10
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Чемпион мира по конькам Свингс выиграл этап кубка Европы по спидскейтингу
Другие виды | 22 апреля 2024, 22:10 0
Чемпион мира по конькам Свингс выиграл этап кубка Европы по спидскейтингу

Бельгиец подтверждает статус одного из сильнейших роллеров мира

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
xyst78
Сафіулін адержал гроши вовремя, не переживайте за него
JohnyTempus
переплутав дітей і гандбольну команду... буває...
скажуть шо гравці у всьому винуваті, прогуляли всі гроші.
bars
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил