Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 января 2014, 17:53
7444
13

ГРЕЧИШКИН: «В раздевалке Шахтера как в бразильском клубе»

Футболист «горняков» прокомментировал свой переход в «Ильичевец» на правах аренды

| Обновлено 10 января 2014, 17:53
7444
13
ГРЕЧИШКИН: «В раздевалке Шахтера как в бразильском клубе»

22-річний кандидат до національної збірної України розповів, як провів відпустку та з яким настроєм на правах оренди переходить із «Шахтаря» в «Іллічівець»

— Дмитре, як провели відпустку? Чи відпочили від футболу?
— Відпустку провів дуже добре. Устиг, напевне, все: зі своєю дівчиною побував у теплих краях, а також відвідав батьків, бабусь і дідусів у Сєверодонецьку. Трохи відпочив од м’яча, а потім почав займатися в тренажерному залі, а також із друзями в манежі грати у футбол.

— Адріано, Тейшейра, Тайсон, Ракицький, Кривцов, інші гравці на своїх сторінках у соцмережах виклали фото, на яких відображені щасливі моменти відпочинку. Ви вирішили не відставати від партнерів?
— Це — сучасна фішка. Що тут такого? Я зі своєю дівчиною побував за кордоном на морі, й потім вирішив поділитися враженнями від відпочинку у вигляді фото на своїй сторінці в Instagram.

— Де вас наздогнала новина про те, що вас знову віддають у оренду в «Іллічівець»?
— Дізнався про це у відпустці.

— Наскільки це стало для вас несподіваним?
— Несподіванкою для мене це не стало. Внутрішня інтуїція підказувала, що ситуація нестабільна: в першому півріччі регулярно виходив на поле, а потім перестав грати. У «Шахтарі» мені сказали шукати іншу команду. Так і я розумів, що мені потрібна ігрова практика. Виник варіант із «Іллічівцем».

— На який термін вас віддають у оренду до Маріуполя?
— Точно не можу сказати. Зараз (розмова відбулася 8 січня. — Д. Д.) прямую в Маріуполь. Там на місці з керівниками клубу й вирішимо це питання. Принаймні другу частину чемпіонату виступатиму за «Іллічівець», а далі — побачимо.

— Нинішнього сезону у «Шахтарі» спочатку у вас все йшло добре, навіть до збірної Михайло Фоменко запросив, і вам вдалося дебютувати в головній команді країни. Що ж сталося потім?
— Не знаю, це треба буде проаналізувати. Після гри з «Карпатами», в якій ми поступилися, я перестав потрапляти навіть у заявку на матчі. Плюс до всього придбали нових гравців на мою позицію…

— Не вважаєте, що рішення віддати вас у оренду продиктоване саме простим перебором гравців у опорній зоні: Хюбшман, Фернандо, Степаненко, Фред…
— Звичайно, можливо, причина й у цьому. Але що вже зараз це обговорювати? Є головний тренер, він так вирішив, доведеться виконувати.

— Микола Павлов дуже добре відгукувався про ваші можливості та про спільну роботу в «Іллічівці». Ви з ним уже спілкувалися?
— Так, коли стало відомо, що я на правах оренди перейду в «Іллічівець», Микола Петрович зателефонував і сказав, що радий мене бачити в команді й знову разом попрацювати. Я, зі свого боку, пообіцяв, що намагатимуся не підвести наставника.

— Перший етап підготовки «Іллічівець» традиційно розпочне в Ялті. Микола Петрович любить ганяти футболістів Царською стежиною. Як переносите такі навантаження?
— Нормально. Усі переносять, я — не виняток. А що робити? Тренеру видніше, як виводити гравців на пік форми.

— Де вам комфортніше: в зоряному «Шахтарі» чи в «українському» «Іллічівці»?
— Це провокаційне запитання. Так, у «Шахтарі» багато легіонерів. Іноді заходиш у роздягальню, й думаєш, ніби в бразильську команду потрапив. А якщо серйозно, то й у «Шахтарі» й в «Іллічівці» — чудові колективи. У донецькій команді ми з бразильцями знаходимо спільну мову, проблем немає ніяких. У маріупольській команді переважно зібрані молоді хлопці, з якими знайомий, і теж нормально спілкуємося.

— Повернення в Маріуполь після «Шахтаря» не позначиться на вашій мотивації?
— Гадаю, що ні. Навпаки, в мене буде додаткова мотивація. Постараюся допомогти «Іллічівцю», прагнутиму довести, що здатний принести користь «Шахтареві».

— Із урахуванням дефіциту на класних гравців із українським паспортом, чи не розглядаєте варіанти продовження кар’єри в іншому вітчизняному топ-клубі?
— Нині нічого не можу сказати. У мене ще на чотири роки контракт із «Шахтарем», і донецький клуб визначає, чи потрібен я йому, чи ні.

— Із наступного сезону Донецьк у прем’єр-лізі, враховуючи нинішнє лідерство в першій лізі «Олімпіка», який вас виховав, швидше за все, буде представлений трьома командами. Яка ймовірність того, що влітку ви знову будете захищати честь донецького колективу?
— Я не прихильник того, щоби забігати наперед і робити якісь прогнози. Спочатку нехай «Олімпік» вийде в прем’єр-лігу, чого я команді щиро бажаю, а потім подивимося. Що буде влітку на трансферному ринку, зараз, мабуть, ніхто точно передбачити не зможе.

Дмитро ДОЙНІКОВ, ukrfootball.kiev.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
wwowa
А в роздягальні ліллічі, як на засіданні ЦК кПСС
Cortazar
«В раздевалке Шахтера как в бразильском клубе»
____________________________________________________________________________________
Это и есть бразильский клуб, но только с донбасской пропиской... Ничего, скоро лимит отменят и будет вам полный зоопарк!
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Или в Олимпик или Черноморец нуна идти
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Serg-Leon
не пойму, что не устроило Луческу, ведь Гречишкин хорошую игру показывал?
aequitas_here
ЕЩЕ один футболист загубленный Восточноевропейской недобарселоной
Поручик Ржевский
Срну
Поручик Ржевский
А Сру забыл?
Shakhtar The Best Fan
есть 15 бразильцев , то уже целый фестиваль и танцев . Но это и плюс , так как при этом дух в коллективе нормальный , есть кому повеселить.